Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaxmama

wykluczenie ciąży bez badania ginekologicznego i usg, dziewczyny pomóżcie :)`

Polecane posty

Gość mlodaxmama

hej kobietki :) Otóż mam taki problem: od lutego zażywałam tabletki antykoncepcyjne, w czewrcu brałam je nieregularnie, uprawiałam seks z dodatkowym zabezpieczeniem- prezrwatywą, która nie pękła, ani się nie zsunęła. Miesiączka spóżnia mi się juz 19dni, ale w terminie kiedy miesiączka powinna wystąpić mialam lekkie plamienie które trwało ok. 3 dni.. Robiłam 3 testy ciążówe, każdy wyszedł negatywnie. byłam u lekarza wykluczył ciąże tylko z wywiadu.. nie badał mnie ginekologicznie, ani nie zrobił USG powiedział tylko, że to plamienie to było krwawienie z odstawienia tyle, że słabsze.. nie wiem czy mu ufać czy nie.. ratujcie Magda.

Gość gość
A spróbuj zrobić badanie z krwi na obecność HCG. Wiesz, może ta "miesiączka" była dziwna dlatego, że Twój organizm się rozregulował podczas nieregularnego przyjmowania tabletek w czerwcu.

Gość gość
Tak, to krwawienie to był okres, nic Ci się nie spóźnia, miałaś okres.

Gość gość
1. Miałaś okres w terminie 2. Uprawiałaś seks z prezerwatywą + brałaś pigułki 3. Trzy testy wyszły negatywnie 4. Lekarz powiedział Ci, że to nie ciąża ... a Ty nadal pytasz na forum? :O

Gość mlodaxmama
pytałam lekarza o dodatkowe badania które potwierdzą lub wykluczą ciąże mówił, że nie ma sensu, bo za wszystko będę musiała płacić, a ciąże w tym wypadku jest niemożliwa, bo nawet jeśli tabletki nie zadziałały, to zadziałała prezerwatywa, a testy 13 dni po stosunku, 18 dni po stosnku i 20 dni po stosunku by już na pewno to pokazały.. kurczę sama już nie wiem

Gość mlodaxmama
pierwszy raz zdarzyło mi się że miałam "TAKI" okres.. słaby, lekkie plamienie 3 dni na wkładkach byłam i to były w sumie kropelki.. stąd moje pytania.

Gość gość
"nawet jeśli tabletki nie zadziałały, to zadziałała prezerwatywa, a testy 13 dni po stosunku, 18 dni po stosnku i 20 dni po stosunku by już na pewno to pokazały.. kurczę sama już nie wiem" Facepalm Nerwicę masz czy co? Wszystko wokół Ci mówi że to nie ciąża, a Ty swoje.

Gość mlodaxmama
może i mam..