Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka nad iiiiii

potrzebuję pomocy informatyka lub kogos kto sie zna

Polecane posty

Gość kropka nad iiiiii

mam problem z internetem...na drugim laptopie mam tylko polonczenia lokalne, brak internetu...plis pomoze mi ktos jak zmienic ustawienia

Gość kropka nad iiiiii
jest tutaj jakis spec od neta?

Gość gość
laptop nowy/stary, wcześniej się łączył i przestał czy to pierwsza jego bytność w towarzystwie?

Gość kropka nad iiiiii
Zrobie loda za pomoc !

Gość gość
Z czekoladą poproszę :P

Gość gość
no tak czego sie spodziwac tutaj...sam chamskie teksty

Gość gość
jakie same, jak zapytałam normalnie pod pierwszym postem :P nie ma autorki to niech będzie czekolada

Gość gość
laptop stary..asus F5 mam siec O2 w nieczech...nowy ruter mam bo tamten sie zepsul...na jedny kompie jest net a na drugi nie ma tylko polonczenia lokalne....bylam pare razy na urlopie weekendzie, np praga, wrocaław czy warszawa i tam tez nie umialam sie podlonczyc do neta w hotelu tylko polonczenia lokalne

Gość gość
Pomocy!!! ten drugi komputer tańczy i śpiewa, ze internetu nie będzie! Mówi jakoś tak: myśl globalnie, działaj lokalnie widać tylko połączenie lokalne :(

Gość gość
może masz jakiś przełącznik sieci bezprzewodowej którego nie pstryknęłaś? albo masz stare sterowniki karty sieciowej, ale wtedy by tylko niektórych routerów pewnie nie łapało

Gość gość
jaki system? polecam poszukać wątków z tym samym problemem na forach komputerowych, jest tego pełno, wystarczy wpisać odpowiednie hasełka w googielki

Gość gość
może być masa problemów - od jakiś pierdół z włącznikiem czy sterownikami przez rozwaloną karte siecią albo rozpadającym się routerem. Nikt Ci tego nie zrobi od tak, musiałby mieć jakiś dostęp do kompa np zdalny co jest niemożliwe.

Gość gość
no wlasnie moze te steronikki do kart sieciowej noaw sciognoc tylko jak...myslalma zeby na nowo system wgrac hm nie wiem sama

Gość gość
Sterowniki znajdź na tym kompie na którym masz net wpisując nazwę karty sieciowej i słowo sterowniki czy tam drivers. Wiem też że była fajna strona wyszukująca, ale nie mam pojęcia jak ją znaleźć. Takie sterowniki wrzucasz na pendriwe i przerzucasz na tamten komp. Szukasz urządzenia w menedżerze urządzeń i wybierasz właściwości, gdzieś tam są sterowniki, wybierasz aktulizuj ręcznie czy coś takiego i wskazujesz sterowniki które wrzuciłaś. Proste do zrobienia jeśli producent karty sieciowej w miarę łatwo udostępnia sterowniki. Nie jestem fachowcem, ale sama tak ostatnio zrobiłam, bo się przeprowadziłam i net nie działał, a babka mówiła że poprzedni lokatorzy systemy wymieniali, a to po prostu ona miała niekompatybilny ze starymi wersjami router ;)

Najprostrze rozwiązanie - masz wyłączoną bezprzewodową kartę sieciową. Żeby ją uruchomić musisz wcisnąć przycisk Fn i symbol wifi, prawdopodobnie będzie na którymś z klawiszy F1-F12 u góry.

Gość gość
Niektóre z tych asusów mają przełącznik z boku komputera.

Gość gość
mam włączoną siec bezprzewodową, przełacznik jest z boku i na klawiszach, to nie to

Gość gość
to jaki masz system?

Gość gość
a w ddopie to mam, znajdź sobie w necie :P

Gość gość
mam viste basis

Gość gość
Mi kiedyś antywirus (eset) blokował dostęp do internetu bezprzewodowego, a połączenie lokalne było. We właściwościach sieci był ustawiony firewall, którego wystarczyło odkliknąć. Dużo możliwości z tymi sieciami :)

Gość gość
To może spróbuj z tymi sterownikami :) jeśli wiesz jaką masz kartę sieciową, a prawdopodobnie atheros, to tu się ściąga sterowniki http://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.php. Jeśli nie wiesz jaką masz kartę to zaraz napisze gdzie się patrzy.

Gość gość
hm ..moze to antywirus

Gość gość
tez ma este..gdzie to moge odhaczyc?

Gość gość
wejdź do centrum sieci i udostępniania czy jakoś tak, tam są te ikonki "połączenie lokalne" i "połączenie sieci bezprzewodowej", kliknij w tą drugą prawym i wybierz właściwości, pojawi się okno i tam jak coś będzie z nazwą ESET i firewall to odznasz ptaszka

Gość gość
nie mam już visty, to słabo pamiętam, ale w tym centrum sieci... wybierz najpierw: zarządzaj połączeniami sieciowymi i wtedy się pojawią te wspomniane połączenia i tam dopiero prawy>właściwości...

Gość gość
no nie mam takiej opcji niestety

Gość gość
Może i prościej :) ale to pewnie nie ono winne