Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesteście zwolennikami eutanazji?

Polecane posty

Gość gość
i co w na to? mamy 2014 rok i chorym, ciezko chorym odmawia sie lekow!! a co w zamian sie daje? cierpienie warto tak zyc?

Gość Jak zwykle w takich wypadkach
demagogia aż się sączy z ekranu :O I te przykłady umerających dzieci, za które w tej chwili trzeba zadecydować, czy odłaczymy czy tez nie. A za wszystkim stoi brak podstawowej wiedzy. Decyzja o eutanazji można podjąć tylko i wyłacznie za siebie i to przy spełnieniu bardzo wielu warunków. I jak zwykle katoliccy krzykacze nie potrafia odróżnić samego aktu od dania możliwości. Bo nie wiemy, jak bysmy postąpili póki nie znajdziemy sie w takiej sytuacji

OBYM nigdy nie stanęła przed taka decyzja jeśli chodzi o kogos innego niż ja, sobie tego nie życzę i nikomu poza mną tez nie A jeśli chodzi o podjęcie decyzji w przypadku najbliższych mi osob ( dzieci lub nie tylko), to jeśli byliby przytomni,swaidomi -pełnoletni to SAMI by podjęli decyzje w kwestii eutanazji, a jeśli bez kontaktu żadnego z światem to przecież znam najbliższych mi osob zdanie na ten temat i tym bym się kierowała Do tego także podpisuje się pod wcześniejszymi wpisami, kto ma pieniądze ten jeszcze moze w leki się bawić, terapie, rehab,czary mary itd ( choć leki mają działanie zazwyczaj prze jakiś czas, później już nie) a komu ledwo starcza na opłaty i utrzymanie własne rodziny to nie ma co bujac w obłokach ,ze NFZ wszystko będzie sponsorował za darmo w nieskończoność, nic nie jest za darmo i na wieki

Gość Jak zwykle w takich wypadkach
I dlatego (póki co) nie jestem zwolenniczką eutanazji, ale jestem zwolenniczką prawa do eutanazji. Tak jak nie jestem zwolenniczką aborcji, ale jestem zwolenniczką prawa do aborcji

Gość prawictwo pospolite 143
5 przykazanie jest własnie przeciw cierpieniu nie zabijaj w sobie człowieczeństwa .. To znaczy ze krzywdząc siebie popełniasz grzech .. Bijąc psa grzeszysz , oblewając siebie kwasem grzeszysz .. Utrzymując sie przy życiu gdy jesteś ciężko i nieuleczalnie chory popełniasz grzech przeciw 5 przykazaniu i pójdziesz do piekła ponieważ wywołujesz u siebie niepotrzebny ból .. Tak nakazuje 5 przykazanie ..

Gość gość
gadanie gadaniem ale puki co polacy maja umierac w mekach acha przytocze tu przy okazji ciekawy artykul na temat oszczednego dozowania morfiny w ostatnich stadiach termnalnych raka http://wyborcza.pl/1,75476,7501379,bolacy_rak__czyli_jak_sobie_radzic_z_bolem_nowotworowym.html

5 przykazanie nakazuje eutanazje w przypadku ciężkich przypadków dla których nie ma żadnej nadziei

ja jestem ateistą , ale według mnie 5 przykazanie mówi wyraznie , ze eutanazja chroni cięzko chorego przed pojsciem do piekła .. Jesli on cierpi niepotrzebnie , to zostanie za to ukarany poniewaz nie stosuje sie do 5 przykazania .. bicie psa czy wlasnego dziecka to jest wlasnie niepotrzebne cierpienie Utrzymywanie sie przy życiu to również niepotrzebne cierpienie ..

Gość gość
poszła allium i po rozmowie :(

Gość gość
up

przysiega hipokratesa powstała 5 tys lat temu był zakaz aborcji i eutanacji widocznie byli bardzie cywilizowani bo nasza epoka cofnęła się do epoki kamienia łupanego pod wzgledem moralnym

Gość gość
Jestem przeciw aborcji ,eutanazji ,legalizacji maryśki i kiepskim rządom.No i co z tego .Zrobią co zechcą .Szarak nie ma nic do powiedzenia .Szarak jest szary a nie czerwony .

Gość gość
nie interesuje mnie twoja moralnosc, w razie ciezkiej choroby chce miec wybor a nie durne slowa o cierpieniu

Gość gość
podnosze temat bo ciekawy