Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka123

sam strach

Polecane posty

Gość pytajka123

Hej dziewczyny. Jak ocenianie kobietę która moglaby spokojnie rodzić sn ale wybiera na rządanie cesarke ponieważ bardzo boi się bólu porodowego? Nie jest to moja sytuacja ale ciekawie mnie zdanie innych. Ja miałam CC nieplanowaną z powodu obawy o dziecko, wiele przyszłych mam mi zazdrościło ze uniknelam bólu. Co sądzicie? Mam na myśli osoby dla których nawet znieczulenie nie gra roli tylko od razu cc . pozdrawiam serdecznie i licze na owocną dyskusję :-)

Gość pytajka123
Jak oceniacie miało być:-)

Gość gość
nie dyskutuje z ludzmi, ktorzy robia rażące bledy- RZĄDANIE

Gość gość
Ja miałam cc w 8 m-cu z uwagi na dobro dziecka, ale od początku bałam się porodu sn. Ale nie przez ból, ale przez nieprzewidywalność takiego porodu. Bardzo długo starałam się o dziecko i bałam się, że coś pójdzie nie tak. Cieszę się, że miałam cc i dzidzia urodziła się zdrowa, ale oczywiście zdaję sobie sprawę ze wszystkich minusów cesarki, to jednak poważna operacja, po której nie ma czasu odpoczywać, bo trzeba się dzieckiem zajmować.

Gość pytajka123
21:55 przepraszam ale to nie ja, serio, poprawił mi tablet teraz dopiero widzę. Miało byc żądanie :-) :-) . Ty nigdy niczego nie przeoczysz?;) wypowiedź się jednak.

Gość pytajka123
Mnie jest czasem dziwnie jak widzę inne mamy i wiem,ze rodziły SN a one wiedzą ze ja CC. Jakoś tak jakby z gory na mnie patrzyly ale może tylko mi się wydaje...

Gość gość
uważam ze to jest NIESPRAWIEDLIWE,jedna meczy się 12h a inna jedzie sobie na 40min.... :/

Gość gość
Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo do wyboru jak chce rodzić !!!!

Gość gość
generalnie ludzi nie oceniam, a juz szczegolnie przez pryzmat rodzaju porodu- no blagam Cie:) Zyjemy w XXI wieku na boga!

Gość gość
No wiem, ale jednak nie zaprzeczysz ze są spory na ten temat między kobietami:-)

Gość gość
no tak prwo do wyboru ale jeśli taka bedna babka chce cc a ja niestac to co? ma zrobić? zbierac cala cize odmawiając sobie np. czegos???

Gość gość
Bo to nie powinno być w ogóle płatne. Lekarz powinien poinformować o skutkach ubocznych, pouczyc ze jednak SN to lepsze bo naturalne ale wybór dac matce. I nie oceniać tej matki za ten wybór. Tak jak z karmieniem, czy KP czy mm pouczyc ale dac wybór i nie krytykować. Ech utopia.

Gość gość
o wlasnie !!! BARDZO MADRA WYPOWIEDZ ze to nie powinno być płatne! super stwierdzenie ! no ale zejdzmy na ziemie mieszkamy w .....POLSCE ....

Gość gość
No bo przecież sami lekarze mówią ze to RUTYNOWY zabieg. Na mój prosty rozum, jak cos jest rutynowe to po cholerę kosztuje 2500 zł, miałam CC nieplanowaną i jakiegos mega sprzętu nie uzywali. Skalpel, nici, znieczulenie. Standard, mniej jak przy wyrostku chyba.

Gość gość
Ależ kochane na kim najlepiej zarabia się w tym kraju:-) ? Na kobietach w ciąży bo uchylą nieba byleby dac swojemu nienarodzonemu dziecku wszystko co trzeba i by je zdrowe urodzić! Zatem wszystkie kremy tabletki gadżety niech kosztują fortunę, leki na podtrzymanie chyba z 60zl mnie wynosiły , cesarka , położna tylko na wyłączność super pojedyncza sala - wszystko w cenie astronomicznej. Mnie to ponizalo strasznie jak byłam w ciąży :/