Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssseeefr

Ortodonta w wieku 34 lat?Chodzi mi o przesunięcie zębów

Polecane posty

Gość ssssseeefr

Wyrwałam dwie górne piatki, te zabki nie były zbyt szerokie, dosc wąskie, lekarz stomatolog powiedział, ze powiiny sie troche same przesunac, a czy mozna to przyspieszyc i zrobic profesjonalnie u ortodonty, góra mam wszystkie zeby1,2,3,4, 6,7, 8 i druga strona tez 1,2,3,4,,6,7,8...CHODZI o to zeby tak przesunac by te brakujace piątki nie były widoczne, zeby 6, 7 i nawet osmy ząb przesuneły sie do srodka.., czy to ma sens? czy ktos z was to robił?,reszta zebow zdrowa i nie mam zadnych martwych

Gość gość
a czemu wyrwalas zdrowe piątki?

Gość gość
Można to zrobić u ortodonty, nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak ja raczej polecałabym Ci zrobić implanty. W ostatecznym rozrachunku cena taka sama a przynajmniej efekt jest natychmiastowy i nie trzeba męczyć się z aparatem.

Gość gość
nie były zdrowe te piątki były bardzo spróchniałe, odkłądałam to , odkładałam, trzeba było niestety usunac..tylko lekarz mówił, ze od jednego zeba az się kośc jakby zniszczyła...i sie wystarszyłam

Gość gość
nie wiem co wychodzi taniej?

Gość gość
protezka czesciowa

Gość gość
implanty owszem planuje, ale wystraszyłam się jak mi powiedział , ze kosc nawet lekkko podniszczona jest ,ale ropy nie miałam

Gość gość
mam pytanie czy od zepsutego zeba moze psuć się kosc!

Gość gość
Dziwne że stomatolog kazał ci je wyrwać bez konsultacji z ortodontą? Takie rzeczy robi się u kogoś kto zrobi Ci to dobrze w końcu uśmiech to twoja wizytówka. Ja prostowałam swoje zeby w identical.pl w Sopocie.

Gość gość
tez się zastanawiam, czemu tak. Ale leczyć taką wadę zgryzu u dorosłych mozna, jak najbardziej. Siostra leczy metodą Clear alinger, takie nakładki na zęby www.rojekdental.pl/clear_aligner.html juz jej sie trochę poprawiło, a ma 36 lat, więc wygląda na to, że efekty są i będą.

Gość gość
moja rodzina chodzi do gabinetu stomatologicznego http://top-dent.katowice.pl/ w Katowicach. Niezależnie od wieku w naszej rodzinie dbamy o zęby bo nigdy nie jest za późno na ich leczenie. Lepiej leczyć i mieć zdrowe zęby niż je wyrywać i wstawiać sobie implanty, albo protezę.

Gość gość
zgadzam się, bo tak naprawdę to nie co odkładać. jak juz sie całkiem popsują to wtedy koszty sa zatrważające

Gość gość
jasne ze ma sens tylko dziwie się ze dopiero w tym wieku się za to bierzesz. Ja mialam okropne kompleksy z powodu wad zgryzu. Na prostowanie zebów pomogly mi wizyty u dobrego ortodonty w trójmieście http://kaiserziorkiewiczbeata.pl

Gość goniaaaaaaa
Oczywiście, iż w każdym wieku możesz skorzystać z pomocy ortodonty. Ja poszłam do mojej Pani doktor Iwony Gnach-Olejniczak, jak miałam 40 lat. Dziś noszę jeszcze aparat a mam 42 lata. Najważniejsze to tylko się zdecydować i przełamać wstyd :)

Gość gość
Wiek nie ma żadnego znaczenia. Teraz do ortodonty chodza ludzie w przeroznym wieku. W http://ortodontawroclaw.com.pl/naq pewno jak bedzie potrzaeba to zaloza Ci aparat i sie wyleczysz:)

Gość gość
Jestem podobnego zdania. Mam zaunego ortodontę http://www.ortodonta-katowice.eu/ która zawsze znajdzie dla mnie czas i cierpliwość. Teraz jak już moje zęby nabierają normalnego ułożenia , pojawił się problem u mojej córki. Następna wizytą z córą i ciekawe czy we 2 bedziemy chodzily w aparatach haha.

Gość kudłaczika

No to nie jest za późno! Ja noszęstały aparat od niedawna a mam już 36 na karku 😛 trochę boli po wizytach jak jest na świeżo naciągnięty, ale mam dobrą opiekę w gabinecie www.famidental.pl gdzie swoją drogą moje dzieci też chodzą. 

Gość xxx

ja mam 25 lat niecale i nie chce nosic wszyscy mnie namawiaja ale ja bym wolala licowki korony czy cos. wlasnie wybieram sie na kosulatacje ale denstystka mowila mi ze nie wiem czy ko=tos sie w ogole podejmie u mnie licuwek itp. a wyrwanie i proteze wszyscy mi odradzaja. wada nie jest tragiczna ale dosc jest