Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam ktorych dzieci roczne lub nieco starsze nie chca pic mleka

Polecane posty

Gość gość

moj synek ma 13,5 mca,nie chce w ogole mleka dziennie wypije 150/200ml.bylam wczoraj u pediatry i wyobrazcie sobie ze pow mi ze sa dzieci'mleczne'i nie a synek nalezy do tych ktorzy szybciej przystosowuja diete ogolna czyli wola jesc dorosle rzeczy wiec wystarczy zamiast mleka podac serek waniliowy kefir maslanke czy jogurt albo kanapeczki z twarozkiem.lub np budyc albo ryz na mleku.

Gość gość
Pediatra dobrze ci powiedziala. Dzieck samo wie co mu potrzeba. To przed pierwszymi urodzinami mleko to podstawa. Z czasem u niektorym mleko to dodatek a u nie ktorych dalej ulubiony rodzaj posilku. Moj ze wszystkich mlecznych rzeczy najchetbiej jednak wypija mleko czy kakao,za.nabialem ostatnio nie przepada,zje kilka lyzeczek. Ale sam reguluje sobie ilosc wypijanego mleka. Czasami jest to tylko kasza na mleku na kolacje albo kakao do kolacji,zazwczyaj wypija.jeszcze porcje lub pol na sniadanie ale.to w zaleznosci od checie. Czasami po prostu nie chce,to mu orzeciez nie wleje do buzi:) dziecko w tym wieku wartosci odzywcze czerpie z nnych produktow. A.wapn jest niekoniecznid tylko w nabiale i mleku.

Gość gość
Zapomnialam dodac,ze moj ma 16 miesiecy,ale z mlekiem jest tak od dluzszego czasu.

Gość gość
moja konczy za tydzień rok, od jakiegoś mca nie pije mleka w dzień w ogole, a rano i na noc pije ale zmniejszone porcje, wiec przerzucilam się na kaszki na mleku i chociaż w ten sposób dostarczam jej mleko. zawsze na noc pila 220ml z kaszka a teraz wypija max 120, czasem 150ml. i koniec, idzie spac. nie martw się, dawaj więcej innych mlecznych produktów.skoro lekarz mowi ze jest ok to nie panikuj.