Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domek lentiskowy włamanie

Polecane posty

Gość gość

Jak zabezpieczyć domek letniskowy przed włamaniem - jest to spory problem szczególnie w miejscowościach turystyczno-wypoczynkowych...

Gość gość
Ubezpieczyć. Dbać o dobre relacje z sąsiadami. I nie trzymac cennych przedmiotów. Na upartego złodzieja nie ma rady

Logicze jest, że nikt w domku letniskowym nie trzyma cennych przedmiotów, ale wandale to wandale. Co z tego, że nic nie ukradną jak zniszczą drzwi lub okna. Dlatego, albo czujny sąsiad, albo alarm.

Gość gość
Zdziwiłabyś się jak byś zobaczyła co niektórzy trzymają w zwykłych altanach na działkach :) A co Ci da alarm, którym, sie nikt nie przejmuje? No chyba że przyjeżdżaja ochroniarze, ale za to trzeba niemało płacić.

Gość Bazylia547
Ubezpieczenie domków letniskowych jest stosunkowo drogie z uwagi na to, że istnieje większe prawdopodobieństwo włamania. Zamontuj więc jakiś alarm antywłamaniowy. Podobno systemy Satel uznawane są za wysokiej klasy. Znalazłam artykuł w którym masz więcej informacji na ten temat http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/112,jak-dobrac-odpowiedni-system-alarmowy-do-swoich-potrzeb-czesc-1.--male-obiekty

Gość gość
Z doświadczenia wiem, że żadne zabezpieczenie nie da rady. Takie domki zazwyczaj są na odludziu i przed "chętnym" na wlam się nieuchronisz.

Gość gość
może jakiś alarm zamontować albo podpisać umowę z firmą ochroniarską? U nas na działce stoi kontener uzytkowany jako domek na narzędzia i po części altanka - http://www.polkont.pl/katalog/kontenery/biurowe/pb3-z-aneksem-sanitarnym/p-kontener-biurowo-sanitarny-pb3 - jest solidnie zabezpieczony i jeszcze nie było żadnego przypadku włamania czy coś. Może w spokojniejszej okolicy to wystarczy ;)

Gość gość
U mojej cioci na dzialce tez byly przypadki wlamań, to ludzie z okolicznych domków sie zgadali, kupili taką stróżówkę: http://aproservice.com/files/Image/strozowki/big/DSC05940.jpg i zatrudnili pana, który siedzi tam i im pilnuje. sporo osób się składa na to wiec koszta na głowei niewielkie. Moze takie rozwiazanie zastosujecie?

Gość gość
weź monitoring, alarm albo firmę ochroniarską. Ja mam problem rozwiązany podobnie jak wyżej ktos wpomniał - mam domek z kilku łączonych kontenerów i zabezpieczony przez firme tak, że chyba nikt się nie włamie ;) tu zamawialiśmy http://garazyki.pl/kontener-magazynowo-biurowy.html

Gość gość
najlepiej zalozyc zamek na kod albo na odcisk palca jak z www.bez-klucza.pl do tego szczelne okna

Gość gość
dokładnie zabezpieczeń antywłamaniowych teraz na rynku jest spory wybór, myślę,że solidna firma w tym zakresie powinna pomóc. U nas domek letniskowy jak i nasze mieszkanie mają zabezpieczenia antywłamaniowe zakładane przez www.pogotowie-zamkowe-poznan.pl i funkcjonują bez zarzutu.

Gość gość
Solidnie zabezpieczysz domek przed włamaniem, korzystając z zaawansowanych systemów firmy www.atline.pl, mają np. skuteczny system detekcji intruzów, super wytrzymałe kamery termowizyjne i masę innych urządzeń, dzięki którym ochronisz swoje otoczenie przed włamywaczami. W mojej firmie mamy od nich zamki szyfrowe, które bardzo dobrze działają, zdecydowanie mogę polecić produkty tej firmy.

Gość gość
Najlepiej tych wandali zlapac i mordy skuc. Bo to przechodzi ludzkie wyobrazenie