Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasz partner bądź partnerka słucha tego samego

Polecane posty

Gość gość

gatunku muzyki co wy? Czy raczej panuje między wami rozbieżność pod tym względem?

Gość gość
Lubimy podobną muzykę, ale każde z nas ma swoje zespoły których drugie nie lubi albo nie ma specjalnego zdania na ich temat.

Gość gość
Czy wg was muzyka może być kryterium, na podstawie którego ludzie się dobierają? Czy ludzie o odmiennych gustach mogą być razem szczęśliwi?

Gość gość
Jasne, że mogą, czego przykładem są moi rodzice. Tata uwielbia Jazz i country, mama nienawidzi tej muzyki.

Gość gość
A moim zdaniem na dłuższą metę ciężko utrzymać taki związek. Mogą być pewne różnice, ale nie za duże. Poza tym w takim przypadku trudno o wspólne wyjścia na koncerty.

Gość gość
no jak związek uzależniasz od chodzenia razem na koncerty to faktycznie możesz mieć problem.

Gość gość
No sorry, ale nie jest tak, że wspólne pasje i wyjścia konsolidują ludzi? Jeśli tego nie będzie, związek może nie przetrwać.

Gość gość
Muzyka to nie jedyna pasja jaka może być wspólna.

Gość gość
No tak, ale jak dla mnie bardzo istotna.

Gość akinap
Najwazniejsze, żeby partner szanował to, że możemy lubić coś innego niż on. U nas jest tak, że niby mamy podobny gust muzyczny, ale zgrać się niestety nie możemy. Czasem uda mi się wyciągnąć męża na jakiś fajny koncert zagranicznej gwiazdy bluesowej czy jazzowej, ale np. rocka przy nim nie mogę słuchać, nie mówiąc już o metalu albo disco polo. Jakoś nie potrafi uszanować, że mam ochote posłuchac czegoś, co może warsztatowo nie jest najwyższych lotów, ale mam do zespołu/utworu sentyment i dlatego mi się podoba. Jak znajomi grają blisko to też mam ochotę wpaść posłuchać, zawsze jest im przyjemniej grać jak widzą znajome twarze ;-), ale mąż ze mną nie pójdzie, bo jak twierdzi, to dla niego uwłaczające. Przykro mi z tego powodu, bo ja takich szopek nie odstawiam. O spędach typu woodstock juz nie wspominam, bo na to za nic w świecie się nie wybierze, a i mnie puścić samej nie puści.

Gość gość
To współczuję męża. :/

Gość gość
Z partnerem mamy gust muzyczny podobny tylko do pewnego stopnia. Oboje lubimy power metal np., ale on nie może się przekonać do "mojej" muzyki :D

Gość gość
Nie przeszkadza mi gdy ktoś słucha odmiennego gatunku muzyki do momentu gdy nie katuje mnie wieśniackim disco polo "Ona tańczy dla mnie" i inne "hity".

Gość gość
Zupełnie się różnimy pod względem muzycznym. Ja lubię nujazz i chillout, On woli bardziej rockowe, metalowe zespoły. Muzyki słuchamy w samochodzie (każdy w swoim), na koncerty chodzimy osobno, z przyjaciółmi, którzy słuchają tego samego. Żadne z nas nie wpadło nigdy na pomysł, że przekonywać kogoś do zmiany gustów muzycznych ;]

Gość gość
to ja muszę pochwalić mojego partnera, bo chociaż nie lubi mojej muzyki to dzielnie ze mną jeździ na koncerty

Gość takiefluidyno
oboje słuchamy rocka, on trochę hip hopu do tego , a ja do tego poezje śpiewaną