Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos z Was pracuje w biurze w UK

Polecane posty

Gość gość

Jak udało sie Wam dostać taka prace? Jakie były wymagania? Czy jesteście zadowoleni?

Gość gość
tak, w biurze, jako sprzataczka

Gość gość
Tak ja pracuje jako asystentka działu w banku. Mam wyzsze wyksztalcenie, ukonczone studia na SGH w Warszawie, w trakcie studiow bylam na polrocznym stypendium Erasmus w Paryzu, znam biegle angielski i francuski. Przeszlam normalna rekrutacje, zatrudnili mnie chyba dlatego ze mam doswiadczenie w pracy w wielkiej czworce, dokladnie w Deloitte. Reszta kandydatek chyba nie mogla sie tym pochwalic. Zarabiam dobrze jak na UK, na pewno wiecej niz Polsce.

Gość gość
moja przyjaciółka pracuje w dziale obsługi w Barclays - i zarabia miesięcznie 1200 f a wg was praca w biurze (kserowanie, odbieranie telefonów, wklepywanie w komputer) to aż taka nobilitacja???

Gość gość
Lepsze 1200 f za spokojna prace z możliwością awansu niz 800-900 i zapierdalanie ponad siły jako kelnerka czy sprzataczka !

Gość gość
w banku może i awansujesz - ale w żadnym innym biurze raczej nie

Gość OnaOOOO
Ja wykonywałam tutaj różne prace, najpierw sprzątałam w hotelu i b&b, potem pracowałam w hipermarkecie z jedzeniem i potem w superdrug na kasie. poszłam też do collegu jak pracowałam w markecie. po ukończeniu 3 lat (tzn nc i hnd), założylam własny biznes, najpierw nadal kontynouwałam pracę (tą w superdrug ale tylko 12-16 godizn tygodniowo) a kiedy po mniej wi ęcej roku moja firma zaczęła naprawdę dobrze funkcjonować, to pracuję juz tylko dla siebie. mogę wiec powiedzieć, że pracuje w biurze - moim biurem jest moje mieszkanie i sama sobie jestem szefem, pracownikiem, sekretarką i sprzątaczką... Moja firma to dopiero i tak początki bo rok to raczkujący biznes, czasami zarobię w miesiąc na czysto tylko 800-900 funtów, a czasami prawie 2000. nie jestem sama mam męża, on pracuje w dość dobrej pracy , niekoniecznie związana z jego pasją jak moja, ale zarabia przyzwoite pieniądze i jest to praca pól na pół umyslowa i fizyczna. obecnie jestem w ciąży :)

Gość gość
Jak udało Ci sie zdobyć prace w Superdrugu?

Gość gość
Nie dostaniesz takiej pracy ! Trzeba miec odpowiednie kursy skończone, biegły angielski, prawo jazdy, doświadczenie i pokonać 100 chętnych na każde miejsce.

Gość gość
Nie pracuję w biurze. Ucze English for Academic Purposes od kilku lat. Jak mi się udało dostać pracę? Moja poprzednia szefowa !nie poleciła mojej obecnej, bo akurat kogoś potrzebowali. Ale poprzednia pracę zdobyłam w normalnym procesie rekrutacji, podanie, rozmowa kwalifikacyjna.

Gość gość
Miało byc mnie a nie nie.

Gość tessaka
Pracuje w biurze, prace znalazlam przez internet, wyslalam aplikacje i zostalam wezwana na rozmowe. I prace dostalam. Nie mialam zadnych kwalifikacji biurowcyh tylko swietny angielski i dobrze wypadlam na rozmowie. Juz dwa razy awanswowalam. W mim biurze pracuje 5 Polakow oprocz mnie

Gość OnaOOOO
Pracę w superdrug? normalnie, było ogłoszenie w sieci, zaaplikowałam, miałam interview.

Gość gość
@tessaka kiedy to bylo?pewnie dawno

Gość gość
Tak, kazdy by chcial w biurze pracowac, ale tam konkurencja nie z tej Ziemi no i stawka minimalna

Gość gość
mnimalna stawaka :D:D to masz na zmywaku glabie

Gość gość
ja, mimo że nie pracuję w biurze ale sprzątam w małym hotelu 5*, nie wiem od kilku lat co to jest stawka minimalna ani jak "wysoka" jest obecnie. nie zarabiam bynajmniej kokosów na tym housekeepingu, ale mam na godiznę 7,65. w niedzielę 200% stawki. ale w niedzielę pracuję rzadko, średnio 6-8 godzin miesięcznie.

Gość gość
ja pracuję w biurze nieruchomości Ludlowthompson od roku i mam cały czas 6,31 ale po wakacjach będą podwyżki - będę miała całe 6,78!!! właśnie rozglądam się za inną pracą (fizyczna również wchodzi w grę) bo z takich pieniędzy nie da się żyć! Anglicy, którzy ze mną pracują (sami młodzi ludzi) wszyscy są na utrzymaniu rodziców a wypłatę traktują jako kieszonkowe

Gość gość
w biurze 6,31??? myślałam że stawki zaczynają się przynajmniej od 10/h!

Gość gość
Co wy z tym biurem macie? W zyciu bym nie chciala biurowej pracy. Siedzisz na d. i d. rosnie. Nuda. Jakbym szukala tymczasowej niskoplatnej pracy, to wolalabym nalewac piwo niz pracowac w biurze. Nobilitacja dla zascianka ;-)

Gość tessaka
Prace dostalam 2 lata temu wiec nie tak dawno. Ostatnio przyjeli tez dwoch Polakow wiec to nie jest tak, ze sie nie da. Praca biurowa wcale nie musi byc nudna. U mnie akurat duzo sie dzieje i mamy sporo ciekawych projektow. Stawki zaczynaja sie od 11h

Gość gość
@tessaka 11f/h?niby gdzie?

Gość gość
właśnie! nie możecie napisać nazwy firmy, która tak świetnie płaci?czego się boicie? a może to tylko podpucha, bo łatwo sprawdzić ile firma płaci naprawdę, nie?

Gość gość
Spotykam się z panami sponsorami.

Gość gość
11 f brutto godz.to dla Ciebie taka świetna płaca ?!?!

Gość gość
oczywiście, że tak - w większości biur płacą najniższą, lub niewiele ponad!

Gość gość
Praca w NHS - jako sekretarka medyczna, wystarczy ukonczyc roczny kurs w college'u full-time aby dostac dyplom. Placa to 16.811-ok. 19.000 brutto , w przypadku kiedy awansujesz na band 4 to ok.19.000 - 22.000 (ale to wiaze sie z wieksza odpowiedzialnoscia). Praca jak praca, bardzo dobra znajomosc jezyka, szczegolnie medycznego, nazw lekow, chorob bo praca polega w duzej mierze na pisaniu klinik z konsultacji lekarza z pacjentem z tasm magnetofonowych, dokladnych opisow np.operacji serca, bypass,innych wiec szybkosc i dokladnosc ma znaczenie, szczegolnie ze w miedzyczasie dzwonia pacjenci, przychodnie, lekarze wchodza z innymi sprawami. Trudno to dokladnie wytlumaczyc bo w Polsce nie ma czegos takiego jeszcze. Ale dla mnie ta praca jest przyjemnoscia

Gość gość
czyli wychodzi 7,30 na czysto za godzinę po podatku - kicha!

Gość gość
No a ile bys chcial za taka prace 4000 mc,,,,

Gość gość
ja na sprzątaniu mam 8,50!