Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos z Was pracuje w biurze w UK

Polecane posty

Gość gość
8.50, minus podatek, no i ile masz godzin? Poza tym sprzątanie to bardzo wyniszczająca praca, a w biurze hm no raczej nie

Gość gość
8,50 a podatku nie płacę bo po przekroczeniu kwoty wolnej odpisuję paliwo, chemię, ubrania i mnóstwo innych rzeczy - praca nie jest ciężka, bo to prywatne domy, często nikogo nie ma w domu - więc mam czas na kawę, jedzenie i odpoczynek - pracuję 8 godzin dziennie (własna działalność)

Gość gość
Bushahah, jasne, płaca Ci za picie kawy i odpoczynek !

Gość gość
nie, płacą mi za sprzątanie - masz klucze do mieszkania i np 4 godziny czasu, żeby je posprzątać - jeżeli masz dom w którym pracujesz już od dłuższego czasu i go doprowadziłaś do porządku to potem zostaje ci tylko odkurzanie i umycie łazienek - zazwyczaj zajmuje mi to 2- 3 godz - resztę czasu mogę odpoczywać nikt nad tobą nie stoi i nie wylicza cię co do minuty - to nie fabryka sprzątanie ma być zrobione a ie ci to zajmie to już twoja sprawa ale oczywiście co bym nie napisała to ty i tak wiesz lepiej, prawda?

Gość gość
ale i tak wole pracowac w biurze niz zapierdzielac przy sprzataniu. Sprzatanie to praca bez przyszlosci a po latach wyjdzie na zdrowiu na pewno.

Gość gość
no więc życzę tobie powodzenia w biurze a ja wolę zostać przy moich sprzątaniach

Gość gość
Co wy myslicie, ze praca w biurze to jakies kosmiczne pieniadze?? :D Normalnie, czesto zaczynasz od minimalnej stawki, chyba ze masz angielskie kwalifikacje i doswiadczenie, wtedy dostajesz wiecej. Ale duzo widze ofert 14000-18000 rocznie, a to jest teoretycznie mniej niz w fabryce (teoretycznie, bo w fabrykach sa nadgodziny, weekendy, nocne stawki itp). Jednak oczywiscie, ze lepiej jest w biurze niz na zmywaku czy szmacie, zawsze to jakis rozwoj i szansa na awans, szkolenia. Ja zaczynalam na tasmie, teraz pracuje w ksiegowosci, mam 10f/h, a wiem, ze na produkcji supervisor ma nawet 13, nie wspomne o stawkach na paletowaniu, wozkach czy nockach, w porownaniu z moja wyplata to sa "kokosy". Prace dostalam glownie dlatego, ze mam biegly angielski, mam polski dyplom mgr (u moich przelozonych budzi to szacunek, sami maja ukonczone szkoly srednie i jakies kursy), jestem dobra z matmy i dalam sie poznac jako inteligentna, szybko uczaca sie, odpowiedzialna i pracowita osoba. Byla oferta, mialam rozmowe i przyjeli mnie. Napewno byloby mi ciezej dostac prace w innym miejscu gdzie mnie nie znaja, podejrzewam, ze nie daliby mi szansy. Natomiast takie awanse wewnatrz firmy sa jak najbardziej mozliwe.

Gość gość
no, ja pracuję, a czemu? supply chain planner, 2000 funtow netto /miesiac. dostalem sie przez agencje, bo jestem dobry w tym co robie. Praca w Bristol.

Gość gość
10f/h w biurze? rzecz jasna brutto ? tylko błagam nie pisz, ze w Londynie...

Gość gość
Nie, nie w Londynie, na polnocy. W Londynie nie utrzymalabym sie za takie pieniadze :P Napisalam, ze to nie sa zadne kokosy i ze niejednokrotnie osoby pracujace fizycznie maja wiecej. Takie sa realia i zarobki w moim rejonie niestety. Owszem sa osoby u mnie co maja 40000 rocznie, ale to juz osoby z doswiadczeniem w zawodzie i kwalifikacjami, a ja tam przyszlam z produkcji, wiec..

Gość KamilaLemach
Znalezienie pracy w biurze zajęło mi 2 miesiące. Myślałam na początku, że będzie łatwiej, bo bardzo dobrze mówię po angielsku, jednak praktycznie wszędzie wymagali ode mnie prawo jazdy, którego nie posiadałam. Dopiero jeden z pracodawców zgodził się, z tym, że w czasie okresu próbnego powinnam zdać prawo jazdy. Radzę Ci nie wybierać się bez tego dokumentu. Jak trzeba pojechać na spotkanie z klientem to nikt Cie nie będzie wozić :) Uważaj na osoby, które oferują płatne usługi, a nie są instruktorami. Słyszałam, że można się na to naciąć. Ja zdawałam w tej szkole http://www.emano.co.uk/ i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o pracę to radzę szukać przez agencję :)

Gość gość londyn 30
fajnie w koncu jakies ambitniejsze dziewczyny sie odzywaja. Czy sa tu jakies singielki ? :)