Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odciąganie pokarmu laktatorem czy ręcznie?

Polecane posty

Gość gość

mam zamiar karmić moim mlekiem ale nie piersią tylko butelką. szykuje sie do kupna laktatora ale koleżanka radzi mi, żeby nie kupować tylko ściągać ręcznie. ona tak robiła i mówi, że to najlepszy sposób. ktoś jeszcze tak ściąga?? mi sie do wydaje dośść obrzydliwe i kojarzy z dojeniem....

Gość mama2ipolatka
ja odciągam ręcznie, o wiele szybsze i wygodniejsze ;)

Gość gość
Ja mialam laktator elektryczny i bylam zadowolona ale ja z niego korzystalam ttylko jak musialam wyjsc. A odchodzac od tematu tez mialam plan odciagac i dawac butle ale to nie wygodne. Podajac piers masz mleko od razu w idelnej temperaturze. Odciagajac musisz jeszcze podgrzac mleko , wyparzac butelki... Piers jest poprosti wygodniejsza.

Gość gość
mnie bolały palce od ściągania ręcznego:(

Gość gość
Jakoś w ogóle mi nie szło to ściąganie ręczne, a poza tym mleko na jedno dodatkowe karmienie butelką ściągałam przeważnie rano, dziecko szybko przesypiało całą noc, rano piersi miałam bardzo twarde i przepełnione, zwykle jedną karmiłam (i tak mało kiedy zjadał do końca), a z drugiej- odciągałam, bo nie wytrzymałabym do kolejnego karmienia. Ale generalnie karmiłam piersią, a mleko odciągnięte czekało w lodówce lub zamrażarce, zależy jak długo. Nie był to żaden problem, ściągałam bezpośrednio do butelki i później wystarczyło dołożyć smoczek, odgrzewa się samo w ciepłej wodzie, moje "wyparzanie" to było przelewanie wrzątkiem raz dziennie, wieczorem. Co poradzić mamie która w ogóle nie chce piersi bezpośrednio podawać- nie wiem, ale pewnie to co każdej, że laktator warto wybrać wcześniej, ale nie ma co kupować go na zapas, bo może się zupełnie nie przydać.

Gość karaiwina
Sugeruje odciągnięcie laktatorem. Mogę polecić laktator lovi prolactis, który u mnie sprawdził się znakomicie. Posiada on funkcje stymulacji- przygotowania piersi przed odciągnięcie oraz funkcję ssania głębokiego. Ponadto jest estetycznie wykonany i zapakowany w bardzo elegancką kosmetyczką. Posiada on również kilka przydatnych funkcji tj. Wyświetlacz, pokrętło ustawieńia siły ssania czy rączkę i membranę dzięki, którym można laktator elektryczny przełączyć na ręczny. Odciąga on pokarm bardzo szybko i efektywnie, dlatego jest godny polecenia dla każdej mamy chcącego karmić swoim pokarmem, ale przez butelkę.

Gość Wuszka
Ja polecam laktator zwłaszcza elektroniczny. Osobiście używam lovi prolactis i moge go polecić. Do zalet zaliczę szybkość ściągania pokarmu oraz bezbolesność. Laktator jest dwufazowy tj. w pierwszej fazie przyjemnie masuje pierś i stymuluje do laktacji, w drugiej fazie ściąga mleko.

Gość gość
chyba tu idzie reklama na całego ;) ja mam reczny avent i elektroniczny lovi i mogę porównać- ręcznym idzie o niebo szybciej ściągam równocześnie z obu piersi bo szkoda mi czasu na tak długie siedzenie. recznym uciągnę np 80 a w tym samym czasie elektrycznym 30. no, ale jak mam czas i to elektryczny w te 25 min uciągnie i tyle.

Gość gość
A ja miałam ręczny Avent i elektroniczny Avent i zdecydowanie polecam elektroniczny z pobudzaniem laktacji :)

Gość gość
Wuszka i karaiwina to ta sama osoba i jest to reklama laktatora Lovi. Na dodatek napisana językiem przedstawiciela supernierdzewnych garnków i masażera na krzesło za 3500zł :D

kup laktator - wygoda i oszczednosc czasu są ważne dla młodej mamy. Ja używałam elektryczny lovi prolactis i byłam w odciągającym niebie. No i za jedną cenę masz też ręczny