Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1919

Dlaczego świadome choroby dziecka matki rodzą?

Polecane posty

Gość gość1919

Dlaczego skazują te dzieci na męki aż do śmierci? Dlaczego wyłudzają od ludzi pieniądze? Gdziekolwiek teraz nie wejść na jakąkolwiek stronę allegro, forum, innych portali wszędzie ogłoszenia PROSIMY O PRZELEW, WPŁAĆ 5 ZŁOTYCH.... masakra jakaś. Jeśli matka wie, że urodzi chore, niepełnosprawne dziecko, które męczy się przeokrótnie, nie je, nie pije, nie kontaktuje, nie widzi, nie słyszy i generalnie jest nawet nie "roslinką", jest cewnikowane, karmione przez sonde, cierpi katusze, dlaczego decyduje się na urodzenie dziecka? Przykład? Pewne dziecko choruje na nieuleczlną, ŚMIERTELNĄ encefalopotię mitochondrialną-Zespół Leigha, komórki mięśniowe i mózgowe umierają i zabierają wszystkie funkcje życiowe. Jedzenie, chodzenie, wzrok, słuch i oddychanie. Dziecko od początku skazane jest na cierpienie do końca swych dni, w niewyobrażalnym dla nas bólu przez matke , która tak naprawdę o tym dziecku w ogole nie myśli... ktoś się wypowie?

Gość gość1919
I oczywiście , że szkoda mi tych dzieci, szkoda bo pewnie gdyby miały podjąć decyzję o tym wszystkim, nie wyraziłyby zgody na tak absurdalny krok jakim jest urodzenie takiego dziecka, zaraz pewnie znajdą się matki i wyleją na mnie wiadro pomyj, ale pomyślcie, żeby chociaż jeszcze te matki leczyły dzieci z własnej kieszeni, a oni biegają do sejmu z tymi nieświadomymi dziecmi i robią jakieś komiczne strajki, że dlaczego Państwo daje im tak mało pieniędzy??:D ABSURD?? Generalnie te pieniądze winny być przekazane na zdrowe dzieci, które mogą dać jakiś wkład do Państwa, wkład dla nas, dla siebie samych, rodziców, kolejnemu pokoleniu, dzieci nieuleczalnie i smiertelnie chore tego nie zrobią, one nawet nie wiedzą kto jest ich matką...

Gość gość
Ale myslenie , jak w średniowieczu , słabsi do wora i do rzeki. Co się z tymi Polakami porobiło.

Gość gość1919
Już nawet nie chcę pisać o tym, jak te dzieci się męczą, jak ich boli, a biedne nawet nie wiedzą dlaczego, kurczę to niesprawiedliwe, oczywiscie zaznaczam , że chodzi mi o dzieci nieuleczalnie, śmiertelnie chore, o których chorobie matki wiedzą już długo przed narodzinami i mają możliwość tę ciążę usunąć.

Gość gość1919
W średniowieczu? Napisz mi jak matka może świadomie skazać dziecko na takie cierpienie? Bo tak naprawde jej cierpienie jest niczym w porównaniu z tym jak cierpi jej dziecko.

Gość gość
kazdemu jest dane prawo do zycia !

Gość gość
gość1919 dziś pamietaj ze rodzice tez cierpia

Gość gość
KAżdy ma prawo żyć , i nie widzę nic zdrożnego w tym żeby państwo dokładało do leczenia takich dzieci. Od tego jest jak du...pa do srania . Lepiej żeby dalej kradli pieniądze nasi politycy na obiadki i inne bzdety ?

Gość gość
cierpienie uwiecznia milosc do blizniego uczy pokory

Gość gość
widze ze malo na te tematy wiesz ,tyllko z tv.!

Gość gość
gość1919 proponuję prace w SS albo Gestapo . Co za człowiek

Gość gość
na tym polega człowieczeństwo, że nie zabija się chorych tym się różnimy od zwierząt i od prymitywnych ludów dawnych epok

Gość gość
dzieki p.Bogu ze oszczedzil mniei dzieci przed takimi mekami po prostu cud dziekuje jemu kazdego dniaze udane ma zycie zdrowe dzieci... podziwiam i wielki szacunek dla rodzicow "chorych" dzieci ciezka mozolna praca,czasami do konca zycia.To jest niesamowite poswiecenie siebie dla drugiej istoty:)))))

Gość rodzynek111
Podziw,uznanie,powazanie,pochwala,respekt dla takich rodzin

Gość gość
Co za jakiś totalny debil zakłada taki temat. Szkoda że ciebie autorze tematu nie utylizowali przed narodzeniem

Gość gość
Takie rodziny to pazerne ś****wa. Nie łódź się, że pieniądze przez nich wyłudzane idą na rehabilitację. Ja urodziłam się z porażeniem splotu barkowego, mama leczyła mnie za własne pieniądze, często sama mnie ćwiczyła. Powiedziała mi po latach, że nie miała czasu na zajmowanie się żebraniem pieniędzy, że w głowie jej siedziało jedynie wyleczenie mnie, a nie pisanie do ludzi i chodzenie do tv. I wyleczyła mnie lepiej niż zawodowi rehabilitanci.

Gość gość1919
No i się odezwały matki teresyD: Finansujacie zatem leczenie tym dzieciom,co to za problem skoro tacy madrzy jestescie?

Gość gość
Sądząc po twojej wypowiedzi że to pazerne świnie to chyba do końca się nie wyleczyłaś

Gość gość
Od finansowania tego typu rzeczy to jest państwo. Gość 1919 idź do szpitala i powybijaj te chore dzieci jak tak dużo na nie łożysz. Tylko nie pir...dol że z twoich podatków pieniadze na to idą bo to już nudne się robi . Życzę ci żebyś zachorował na raka i ktoś by przyszedł i ci powiedział że jesteś nieoplacalny i dokladac trzeba do twojego leczenia i po c*******własciwie żyjesz jak można cię utylizowac

Gość gość
Moze mi sie wydaje, ale nie wszystkie te "ułomności" mogą być wykryte w czasie adekwatnym do aborcji?

Gość gość
gość1919 ty wnuczka Stalna?

Gość gość
Raczej członek Stalina . Co za idiota bez mózgu ten gość 1919

Gość gość
gość1919 dziś ..zapytaj swojej dlaczego ciebie wyklu--- ła?zastanawia mnie twój chory przypadek....

Gość gość
spytaj sie swojej mamy i juz masz odpowiedz:)))

Gość gość
Nie spyta bo jest nieudanym Invitro . Co za durny i zły człowiek

Gość rodzynek 111
ciekawy temat

Gość gość
hahahaha invitro na koszt podatnikow:(((

Gość rodzynek111
dlaczego twoja rodzcielka sie zdecydowala?

Tak się składa,że badania prenatalne w Polsce nie są darmowe. Niby w jaki sposób kobiety mogą dowiedzieć się o chorobie dziecka? Wiecie jak wygląda państwowa służba zdrowia? Poza tym prawie 1/3 wad powstaje w okresie okołoporodowym. Czyli prostym językiem podczas porodu następuje niedotlenienie mózgu .