Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za rzadow po w polsce wiecznie jest jakis problem

Polecane posty

Gość gość
Podejrzewam ze tatus jest w zarzadzie jakies spolki skarbu panstwa, albo jest jakims urzedasem w urzedzie miasta albo jakims radnym albo wiele innych mozliwosci. Rodzince sie powodzi a ten caly szatyn nie musi robic bo starcza tej kasy i na jego utrzymanie. Wygodnie sie zyje wiec pieje o tym jak to teraz jest dobrze.

Gość gość
Shatyn to stary dziad grubo po 50-tce, w latach '80 miał 20-pare lat wiec spokojnie sam mogł być milicjantem bądź posiadaczem pseudonimu na SB ;) chodzą słuchy że gdzieś w 1987-88 jeździł z kontrabandą na kierunku RFN ;)

Gość gość
:DA nie wpadło do zakutych łbów, że po prostu widze i potrafię wytłumaczyć zjawiska które nas otaczają?I że wiem co i dlaczego się dzieje a nie szukam prostackich wyjaśnień typu, że jak grzmi to pan Bóg się złości i że trzeba Matke Boską wystawić w oknie i gromnice zapalić ale wiem, że to tylko róznica potencjałów?A wy motki i młoty w dalszym ciągu uwazacie, że piorun to wyraz niezadowolenia boskiego itp (TO TYLKO PRZYKŁAD NA STYL WASZEGO MYŚLENIA)."Denerwuje" was to, że ja potrafię uzasadnić to co napisałem a wy nie?No trudno.Musicie się przyzwyczaić do tego że jesteście młotki...:D:D:D

Gość gość
Tępaku je​bany! Co ma wspólnego wiara w Boga z tym że grzmi oraz z tym jak jest obecnie w naszym kraju.xxI to właśnie koronny przykład na młotkostwo tego osobnika:D:DPrzecież napisałem DUŻYMI literami:(TO TYLKO PRZYKŁAD NA STYL WASZEGO MYŚLENIA)ale jak widac i do tego ćwierć inteligentnego osobnika nie dotarło....:D:D:D

Gość gość
I to takich młotach właśnie pisałem...:D:D:D:D:D

Gość gość
Z was robić debili? A po co skoro już tacy jesteście?:D:D:D:D

Gość gość
po prostu widze i potrafię wytłu maczyć zjawiska które nas otaczają? to witłumacz mi logicznie dlaczego panstwo buduje najdroszesze drogi na nizinach w polce gdzie w w inych panstwach jest koszt niszy nawet w górach bodlamnie to jest zawyzone przez łapowki

Gość gość
A prosze bardzo. Po pierwsze to nie najwyższe koszty bo np drożej budują autostrady w m.in. Hiszpanii.Ale mimo wszystko są drogie.M.in. dlatego, że teren Polski jest mało uzbrojony i rozdrowiony.A więc trzeba wszystko robić od początku, podciągac wszystkie linie, czyli wszystko co w Niemczech jest prawie na miejscu.Po drugie.Autostrady przechodza przez tereny które miały wielu włascicieli. A więc z każdym trzeba prowadzić negocjacje co trwa i kosztuje.A po trzecie i chyba najważniejsze.Przetargi są oparte na wadliwym prawie które promuje najtańszą ofertę.A co tanie to w efekcie bardzo drogie. I jak widac w naszym wypadku się sprawdziło (np sprawa z Chińczykami).Coś jeszcze?xxxxxxxxxxxxNie zauważyłem tego o łapówkach...Coś takiego na pewno też istniało ale... To mogą być drobne w porównaniu do globalnych kosztów inwestycji a więc nie mogły zawyżyć ceny...

Gość gość
14:30 - buahahaha co za bełkot :D:D

Gość gość
14:30 - buahahaha co za bełkotxxPo prostu nie zrozumiałeś... I tyle, młotku...

Gość gość
do... gość dziś xNie ma problemu ale... Jak przestaniesz usiłowac mnie obrazić i przeprosisz...Po takich jak ty to moi przodkowie wsiadali na konia a nie z nimi dyskutowali... Młotku...

Gość gość
A za wyjaśnienia wypadałoby podziękować?Nie?

Gość gość
Znowu się zacięła kafe...:O

Shatyn młotku tak a pro po xxx A po trzecie i chyba najważniejsze. Przetargi są oparte na wadliwym prawie które promuje najtańszą ofertę. A co tanie to w efekcie bardzo drogie. I jak widac w naszym wypadku się sprawdziło (np sprawa z Chińczykami). Coś jeszcze? xxxx Powiedz mi sieroto kto to prawo ustanowił i kto je potem ,, poprawił" ? Nie każdy tu jest debilem jak myślisz :P

Gość gość
Ustawa o przetargach ma wiele lat i powstała duuuużo wcześniej niż ktokolwiek słyszał o PO.O ile pamiętam (nie chce mi się szukać) zmiany polegajace m.in. na forowaniu najniższej ceny to sprawa prawicy...Ale sprawdze przy okazji...

Gość gość
No i już...Dz.U. 2004 Nr 19 poz. 177

Gość gość
Historia:Ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r.tekst ujednolicony przez Urząd Zamówień PublicznychDz. U. z 2004 r. Nr 19, poz. 177; Nr 96, poz. 959; Nr 116, poz. 1207; Nr 145, poz. 1537; Nr 273, poz. 2703Dz. U. z 2005 r. Nr 163, poz. 1362; Nr 184, poz. 1539;Dz. U. z 2006 r. Nr 79, poz. 551;xxZ tego wynika, że ostatnią zmianę wprowadzono w 2006...

Gość gość
Nie każdy tu jest debilem jak myśliszxxNie każdy ale chyba ty sie załapujesz...:D

Gość gość
No i kto był wtedy u władzy?xxKto był u władzy w 2006 roku?Nie wiesz?PiS oczywiście...:D:D:D

Gość gość
Coś jeszcze? Bo mój czas sie kończy i będę musiał was opuścić na dłużej (bez bólu z mojej strony)....:D

Gość ubek w reformach
Shatyn dziś No i już... Dz.U. 2004 Nr 19 poz. 177 x ja ci odpowiem krotko: przedszkolak widzi że prawo jest tak skontruowane w Polsce żeby o tym czy przekręt jest czy go nie ma decydowal urzędnik skarbowy. A urzędnik skarbowy to "wasz człowiek" bo gdyby nie był wasz to by się na stanowisko nie dostal. W związku z tym nie powołuj się smieciu na prawo i konstytucje bo od 25 lat tak jest że jednego przedsiebiorce się likwiduje bo zagraża sp***************e Armii Radzieckiej a drugi, ten z korzeniami, jest na liście najbogatszych Polaków. Ciekawe ile tacy Kulczykowie, Solowiowie etc mieli kontroli skarbowych czy innych slużb? zero, nie? A teraz co do Euro 2012 - forbes kalkuluje że ukradzino ok. 20 mld pln ZGHODNIE Z PRAWEM, zbankrutowali bezpośredni podwykonawcy ale "namaszczeni" "biznesmeni" którzy pierdzą w zarządach zgarnęli calą kase. I jeszcze jedno - wl;asność w Europie jest prywatna, tam również przy budowie trzeba wywłaszczać. Koszty budow wynikają z prawa - jest teoretyczny wykonawca i 40 podwykonawców, ten co na dole nie dostaje nic, klasyczna piramida W MAJESTACIE PRAWA :-D :-D Jeżeli myślisz debilu ze ludzie tego nie widzą to się nie dziwie - takie masz geny

Gość gość
:DJAk widze zabolało.Musz e cię zmartwić.Prawo o zamówieniach publicznych to jedno z wazniejszych praw będące cały czas pod kontrola Unii i w Polsce m.in. NIKu.A to co napisałes a raczej wydaliłeś z siebie, to same bzdury... Niepoparte faktami.Bo gdyby były na to dowody to spraw sądowych byłoby co niemiara a pisiory by z sadu nie wychodziły, ciesząc sie z wygranych spraw.Jak widac żadne pisiory nie zgłosiły do prokuratury żadnej z tych "afer" o których, młotku ,napisałeś...:D:D:D

Gość gość
przedszkolak widzi że prawo jest tak skontruowane w Polsce żeby o tym czy przekręt jest czy go nie ma decydowal urzędnik skarbowy.xxO tym decyduje PROKURATOR a nie urzędnik skarbowy... I ewentualnie NIK...Nawet o takich prostych rzeczach nie wiesz młocie....:D:D:D

Gość gość
I jeszcze jedno - wl;asność w Europie jest prywatna, tam również przy budowie trzeba wywłaszczać.xxTylko że tam (na zachodzie) większość to wielkoobszarowe gospodarstwa a u nas każdy chłop ma po parę hektarów. I tam się negocjuje z jednym a u nas na tym samym obszarze z tysiącem...Biedny młocie...:D

Gość gość
Poszukałem i nie znalazłem. Forbes nie pisał o skradzionych 20 miliardach...To raz.A dwa.Jeśli coś było zgodnego z prawem to nie mogło być przestępstwem...:D:D

Gość ubek w reformach
pisiory to tracy sami aktorzyki tego teatru co PO czy SLD. Jak zwykle nie odpowiasz bezpośrednio na zarzuty tylko obok . 1. afer nie ma bo są zgodne z prawem które wytrysk Armii Radzieckij ustanowił w Polsce w 89roku. 2. Nie znasz procedur, synusiu tatusia i mamusi, najpierw jest urząd skartbowy a później prok i nik - nic tu nie zmienia techniki - do prokuratury się zgłasza ni9ewygodnego konkurenta bo psi wytrysk się deo niczego nie nadaje z powodów genetycznych a musi być "biznesmenem" calą gebą żeby wszyscy widzieli jaki on zdolny. 3. Mylisz czas wywłaszczenia z kosztami - tereny wq Europie zach sa dużo droższe niż w Polsce a kwestia ilości wlaścicxieli ma wpływ tylko na długość procedury. ps. bierz dużo witamin, spożywaj ryby to podobno pomaga ale pamietaqj o uwarunkowaniach genetycznych - jak w czasce gowno to nie pomogą - może przeszczep? :-D

Gość gość
2. Nie znasz procedur, synusiu tatusia i mamusi, najpierw jest urząd skartbowy a później prok i nik - nic tu nie zmienia techniki - do prokuratury się zgłasza ni9ewygodnego konkurenta bo psi wytrysk się deo niczego nie nadaje z powodów genetycznych a musi być "biznesmenem" calą gebą żeby wszyscy widzieli jaki on zdolny.xxTak się skłąda, że znam procedury. Urząd skarbowy może wkroczyć i sprawdzić część podatkową. Natomiast przekręty, afery dotyczące umów, przetargów to TYLKO NIK i ewentualnie tajne służby... Np CBA...I znowu ci nie wyszło.Reszta to takie same bzdury bez znajomości tematu jak to co zacytowałem powyżej...

Gość gość
Jak zwykle nie odpowiasz bezpośrednio na zarzuty tylko obok .xxNo to zacytuj pytanie i moją na niego odpowiedź która spełnia to co napisałaś, bido....