Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężka decyzja

Kosmetologia w Łodzi

Polecane posty

Gość ciężka decyzja

Chciałabym zacząć mój wymarzony kierunek studiów: kosmetologia w Łodzi. Zastanawiam się którą szkołę wybrać: Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi czy Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi (tzw. medyk). W przyszłym roku skończę szkołę policealną kosmetyczną Żak na kierunku technik usług kosmetycznych ale chciałabym więcej :) Żak i Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi to tak jakby to samo tylko, że w Żaku studium a w WSBiNoZ studia. Ta pierwsza uczelnia WSKiNoZ ma kosmetologię zarówno jako studia licencjackie i magisterskie, a WSBiNoZ tylko chyba licencjackie. A na pewno chciałabym mieć magistra. W obu szkołach za kosmetologię płaci się 400 zł/miesiąc. Są to drogie studia, jednak bardzo mi zależy na nich i proszę Was o radę :)

Gość gośćn
n

Gość gość
Idź do medyka, jestem tam po drugim roku kosmetologii i bardzo sobie chwalę tę uczelnię, wiele nauczyłam się podczas zajęć a i o praktyki jest bardzo łatwo :)

Gość gość
Też wybrałabym medyk, mają świetnie wyposażone sale i systematycznie uzupełniają kosmetyki, co jest dużym problemem na innych uczelniach.

Gość gość
Czy jest ktoś, kto mógłby mi lepiej przybliżyć temat medyka?

Gość Jamka88
Medyk raczej nie ma podjazdu do WSKiNoZ na Wileńskiej. Ciężko w ogóle porównywać szkołę, która ma milion kierunków i każdy na przeciętnym poziomie z uczelnią dedykowaną pod 1 kierunek jak Wyższa Szkoła Kosmetyki. Wystarczy się przejść na Wileńską i zobaczyć ile ofert pracy mają na tablicach, więc widać gdzie ciągną potencjalni pracodawcy. We Wrześniu będa przenosić swoje centrum SPA z Kilińskiego na Wileńską, wtedy to już w ogóle będzie szał. ;-) Bicze wodne, jacuzzi i tak dalej. Niestety ja się na to nie załapałam, bo już jestem absolwentką WSKiNoZ, ale Wam życzę powodzenia. :P

Gość gośćMarlena25
Moim zdaniem Medyk ma bardzo dobrą ofertę studio kosmetologicznych, sama skończyłam tu licencjat i mam pracę w zawodzie, co chyba najlepiej świadczy o uczelni http://www.medyk.edu.pl/

Gość gość
A co powiecie o kosmetyce w Cosinusie? Był ktoś?

Gość olka

A ja polecam WSKINOZ! maja super pracownie, fajne specjalizacje, podologia na bardzo wysokim poziomie!

Gość olka

Troche mi zepsuli paznoknie ze 3 razy ale przynajmniej jest tanio ;))

Gość Kasia

Polecam Medyka! Świetna uczelnia, na którą się wybrałam i nie żałowałam swojego wyboru. Co prawda studiowałam dietetykę, ale mam koleżanki na kosmetologi i też bardzo zachwalają.