Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ugotowac jutro na obiad? moj maz jest miesozerny :D

Polecane posty

Gość gość

nie mam pomyslu, moze pomozecie ?:D

Gość Marion2014
niech Cie zabierze na pizze :P

Gość gość
dawno nie robilam :D a do tego ziemniaczki, czy ryz tez pasuje?

Gość gośćHeh
Polecam pierogi z mięsem.

Gość gość
cos lekkiego zrob, upaly takie sa, moze chlodnik

Gość gość
Moja ulubiona to pomidorowa z ryżem ugotuj ją jak lubisz to przepis : ryż 1,5 szklanka masło 1 łyżka porcja rosołowa 1 opak marchew 1 szt pietruszka 1 szt seler 1/4 szt liść laurowy 2 szt ziele angielskie 3 szt sól 1 łyżeczka pieprz 1 łyżeczka zioła prowansalskie 1 łyżeczka przecier pomidorowy 2 łyżki śmietana 1/4 szklanki Mozliwe że nie będziesz miala niektórych rzeczy to pożycz od sąsiadów . A to jak ugotować to wszystko itp : Przygotować niezbędne składniki na zupę. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu aby ziarna się nie sklejały podczas obróbki cieplnej. Następnie porcję rosołową wkładamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy około 20 minut, dodajemy warzywa umyte, oczyszczone i rozdrobnione w słomkę: marchew, pietruszkę w korzeniu, seler- korzeń umyte. Wywar gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać do wywaru liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Gotować na wolnym ogniu. Dodać na sam koniec przecier pomidorowy, który wcześniej rozprowadzony gorącym wywarem aby w zupie nie było grudek. Śmietanę również należy rozprowadzić gorącym wywarem i wlać do zupy, czynność ta ma zapobiec zważeniu się śmietany. W razie konieczności można jeszcze doprawić zupę. Zupę zagotować i porcjować z ryżem. Posypać zieleniną na zupę w talerzu. ;)

Gość gość
ja jutro robie rosół kotlety de volie ziemniaczki zapiekane podsmażane buraczki i sos pieczarkowy

Polecam ryż z warzywami- kukurydza, papryka, marchew, por dodatkowo sałatka z kapusty pekinskiej z pomidorami.Zwykłe, a niezwykłe---zależy od formy podania..:)

A jak nie z pekina , to z sałaty z dodatkiem jajka sadzonego, śmietana, odrobina majonezu, świeży ogórek, rzodkiewka...smacznie i zdrowo:)

Gość gość
to niech za...la na łowy jak tak żre mięso.

Gość gość
Ugotuj makaron (świderki, rurki, itp.), podsmaż mięso mielone i szpinak. Gotowe, a jakie pyszne! Możesz dodać sos, np. jasny lub ciemny.

Gość gość
slodko winna dziekuje :) i pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Podam ci kilka przykładów które często ja robię na obiad,bo ja tez często robię: -makaron z sosem -nalesniki z dżemem albo z serem i dzemem albo z cukrem pudrem -parówka w nalesniku -ryż z warzywami -upieczone lub usmażone ziemniaki z boczkiem i serem żółtym -placki ziemniaczane -ziemniaki z koperkiem,jajka sadzone,mizeria ze śmietaną i maślanka albo jogurt grecki -lekko smażony boczek z serem zółtym -placki z jabłkami -naleśniki z mięsem mielonym -makaron z kiełbaską i cebula podsmażaną -ziemniaki,kotlety mielone lub schabowe z surówką -sałatka grecka

Gość gość
pomysł ze spaghetti dobry i chyab wiesz jak sie to robi. ? jak nie to juz podam ci jak przygotować: no to kup w sklepie makaron napewno wiesz jaki XD ugotuj .;d i posól wode w ktorej będziesz gotować makaron. SOS- kup sos w torebce i na drugiej stronie powinno pisac jak przygotowac ale też napiszę do niezadużego garnka wlej tyle wody co pisze na opakowaniu i jak się będzie gotowac .;d to wsyp ten proszek z torebki i mieszaj mozesz dodac pietruszkę bazylie jak stwierdzisz ze sos gotowy to zdejmij z palnika sposob podania : makaron sos posyp sereem żółtym (utartym) może pisałąm zbyt dokładnie .;d ale nie znam twoich umiejętności.

Gość gość
fuuuuu jak można robić i jeść SOS Z TOREBKI ???

Gość jestem jaki jestem 29
Ja z pyrów zrobię fryty jutro , nuggetsy z kurczaka (panierka z płatków kukurydzianych, maki i jajka) i dumna usmaże to na glębokim oleju w frytkownicy

Gość gość
Spaghetti z sosem -Przygotowanie i gotowanie 45minut Składniki na 6 porcji: -50dag dojrzałych,dorodnych pomidorów -50dag spaghetti(makaron,ewentualnie na upartego weź zwykły) -2 cebule -2 ząbki czosnku -4 łyżki oliwy z oliwek -1 łyżka świeżych albo suszonych ziół,np.majeranku,tymianku -kilka liści bazylii -5 dag sera żółtego,najlepiej parmezanu -sól,pieprz Sposób wykonania: 1.Pomidory umyj,zdejmij skórkę,pokrój,pozbawiając je pestek. 2.Cebulę obierz,posiekaj,czosnek obierz,pokrój w plasterki. 3.Do rondla wlej olej,na zimny wrzuc cebulę i czosnek,podgrzej,mieszając,zeszklij,dodaj pomidory,zioła i przyprawy,duś jeszcze 5-10minut. 4.Spaghetti lub makaron zwykły ugotuj al dente(na pół miękko,by stawiały opór zębom),odcedź,wyłóż na nie gorący sos,posyp posiekaną bazylią i startym serem. Dla mięsożerców-Z pomidorami możesz przesmażyć mielone mięso lub posiekaną kiełbasę,danie będzie pożywniejsze.

Gość gość
Znam kilku Włochów. jeden to kucharz we włoskiej restauracji w Anglii, mąż mojej koleżanki Czeszki. NIE robią sosu ze świeżych pomidorów ale z całych pomidorów z puszek

Gość gość
zrob zupke knorra