Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Dlaczego wiele osób uwaza że dobre oceny w szkole oznaczają madrość?

Polecane posty

Ja miałam dobre oceny tylko w postawówce, w gimnazjum i liceum już nie, jechałam na 2, raz prawie nie zdałam do następnej klasy :classic_cool: A o dziwo mature zdałam bardzo ładnie :) Przeciez oceny pokazują tylko zdolność do kucia, a nie inteligencje, madrośc itd :-o

Gość gość
Niby tak do końca nie jest, ale mądra osoba nie ma żadnych problemów ze zdaniem z klasy do klasy ani z niektórymi przedmiotami, np. z matmą, bo z takiej historii to wiadomo że z samej mądrości się wiedza nie weźmie, bo trzeba coś przeczytać i wkuć daty i nazwiska. Chociaż czasem można sobie poradzić inaczej, np. na sprawdzianie z historii jest pytanie kim byli: i jakieś japońskie nazwisko które pierwszy raz widzę :D no to piszę: że dowódca wojsk japońskich (50% szansy że to dowódca, bo mógł być też jakimś działaczem politycznym).

Ja mogłam nie zdać głównie przez olewanie i wagary. Gdyby mi sie chciało to bym miała pewnie same 5, ale byłam takim leniem że przypadki w których odrobiłam prace domową moge liczyć na palcach... dwóch rąk. Jestem inteligentną, ale mądra raczej nie :classic_cool: A historie akurat zawsze lubiłam i interesuje sie nią do teraz, z niej miałam 4-5. :)

Gość gość
No cóż, nie wszyscy sprawdzają się w durnym systemie wkuwania na pamięć. Mi w liceum wielkiej przyszłości nie wrozyli, bo jak jedyna w klasie miałam niedostatecznie z polskiego. Skończyłam studia i zrobilam doktorat, więc jak widać nie miało to wpływu.

Gość gość
Nie zawsze, moja córka ma średnią 5.3 w Lo, jest laureatką olimpiady z fizyki a nie uczy się prawie wcale, to znaczy uczy się tego co ją interesuje a resztę pamięta z lekcji.

Gość gość
Zdolnego ucznia poznaje sie po tym, że ma świetne oceny, nawet jeśli się nie przykłada do nauki. Ty autorko byłaś głupia i tak ci już zostało :o

Gość gość
Polski był nudny :/ a w dodatku moje oceny z niego były niesamowicie zależne od nauczyciela, np. z dłuższych prac które się pisało po jakiejś tam epoce jedna nauczycielka zawsze chwaliła (miałam w liceum pięć nauczycielek), a inna wstawiała piątki tylko tym którzy napisali co najmniej 3 strony. Ja zawsze pisałam na 1,5-2 strony bo nie chciało mi się więcej pisać i się rozwlekać dookoła nad pierdołami (np. Wokulski - romantyk czy pozytywista? Kogo to obchodzi, a w dodatku na lekcjach ciągle gadaliśmy że trochę to, trochę to). Inna babka stosowała swój własny klucz odpowiedzi i trzeba było napisać KONIECZNIE, że bogowie wiedli beztroskie życie. I jak się nie użyło słowa "beztroskie" to nie dawała punktu :D Wszyscy mieli z jej sprawdzianów maksymalnie trójki.

Gość gość
z zasady mądre osoby nie muszą dużo kuć ;)

Gość gość
A córka wygrywająca olimpiadę i mająca same piąteczki prawie bez nauki jest już bardzo mądra, nie zwyczajnie mądra ;) Ale w życiu i tak najważniejsze to być śmiałym, zaradnym i ładnym, a mądrzy niech drżą z nieśmiałości ;)