Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987667890

Koleżanka do mż i więcej się ruszać

Polecane posty

Gość gania123a
Sierpniowa podobno nasz organizm kawe z mlekiem odbiera jako przekaska/posilek. Czysta kawa bez mleka i cukru zaliczana jest do plynow pozostale wariacje z kawa juz jako przekaska. Kawe z mlekiem mozna pic po posilku przy czym trzeba ja wypic w max 10 minut. Ja potrafialam pic nawet 40 minut:) Oczywiscie to nie moje wymysly tylko dietetyczki z ktora milalam ostatnio przyjemnosc rozmawiac:)

Gość Sierpniowa89
Oooo dzięki Gania za info :) Nie wiedziałam, że kawę należy wypić w max 10 minut :) Powiedziała czemu tak jest? Ja dzisiaj zjadłam dwa wafle ryżowe i brzoskwinię.

Gość Elizka345
Hej Gdzieś z ta kawa słyszałam, że nie powinno się jej pić do 30 minut po posiłku bo wtedy trudno wchłaniają się wit. z posiłku. Ja tam kawy nie wliczam do posiłku. Sierpniowa sorry, ze to napisze ale nie myślałaś żeby zmodyfikować trochę swoje menu? 2 wafle ryzowe + brzoskwinia to strasznie, strasznie ubogie śniadanie. Nie mówiąc o tym ze wafle są strasznie sztuczne i to bardzo złe węglowodany, wysokoprzetworzone. Ostatnio też pisałaś, że rano zjadłaś wase z masłem + groszek konserwowy. Strasznie mało, a co będzie jak zaczniesz zwiększać kaloryczność? Każdą nadwyżkę twój organizm zamieni z automatu w tłuszcz bo będzie na trybie magazynowania. Sorry za szczerość ale po prostu twój jadłospis rzucił mi się w oczy...

Gość różowysłońzielony
hej dziewczyny ;). gania też nienawidzę takiej pogody jesiennej, wgl nie lubię jesieni, chyba jedyna pora roku, której nie lubię. oj gania to dobrze masz że masz swojego codziennie przy sobie, też już się nie mogę doczekać, aż tak będę mieć. zamierzamy pod koniec września zamieszkać razem i wtedy wyznaczyć datę ;). sierpniowa ja słyszałam coś takiego o herbacie, że niedługo po zaparzeniu jest najbardziej pobudzająca. nie wiem jak z kawą, ale może podobnie. ja zjadłam na śniadanie dwie cielęce parówki na ciepło i dwie kanapki. miłego dnia dziewczyny ;).

Gość Sierpniowa89
Elizka ja najlepiej zrzucam wagę na diecie 1000-1200 kcal i generalnie pieczywo mi nie służy. Wiem, że wafle ryżowe to nie najlepsza opcja ale teraz codziennie muszę dużo zakuwać i szkoda mi czasu, a wafle czy wasa zawsze mam pod ręką ;) Generalnie po zakończeniu diety będę z niej wychodzić dodając po 100 kcal co tydzień- dwa i myślę, że będzie ok. Poza śniadaniami jem normalne obiady ( dzisiaj tortilla z kurczakiem i warzywami).

Gość Sierpniowa89
Zamiast tortilli wskoczył makaron ciemny spaghetti z pieczarkami, cebulą, pomidorami i serem feta :) Oczywiście w małej ilości i tylko z łyżeczką oleju do podsmażenia :) Teraz zjadłam jeszcze brzoskwinię, a wcześniej wypiłam kawę z mlekiem.

Gość SmutnaLilja
Moze i ja dolacze do was. Juz troche schudlam, ale jeszcze minimum 8 kg do zrzucenia. Wlasnie wrocilam z wakacji na ktorych troche sobie folgowalam... bylam na innym watku, ale tam cicho!!

Gość Sierpniowa89
Lilja cieszę się, że przyszłaś do nas bo właśnie myślałam o Tobie :) Ja na wakacjach też troszkę pofolgowałam, ale dużo spacerowałam i pływałam w morzu i to co przytyłam to już zrzuciłam :) Ja chcę jeszcze 10 kg zrzucić i będzie super :)

Sierpniowa Ja teraz waze 73,5 kg. Troche po wakacjach przybylo... no ale grillowanie i piwko robi swoje. Musze sie zabrac znowu za siebie, zaczac tez znowu cwiczyc!!

Gość różowysłońzielony
hej SmutnaLilija ;) zapraszamy ;). im nas więcej tym lepiej. mnie dziś podkusiło i upiekłam babeczki, więc pewno ze dwie chociaż zjem na spróbowanie .

U mnie dzis byl jogurt naturalny z platkami i owocami.Na lunch zupa warzywna z soczewica, a na kolacje chyba zjem salatke.

Gość gania123a
Czesc Smutna Lilja:) co do kawy to trzeba pic po posilku przynajmniej wg tej Pani:) obiecuje dopytam sie o to;) na ten temat sa rozne teorie wg Tombaka np nie nalezy pic pol godz po posilku bo rozcienczane sa soki trawienne. Sloniku my juz mamy zarezerwowana sale na 2016 rok:) szukamy teraz zespolu:) Dzis byl ciezki dzien w pracy a jeszcze wieczorem bede musiala zrobic kilka rzeczy ktorych nie zdazylam zrobic w normalnych godzinach pracy:( Dzis wypilam malo wody jedzeniowo ok :)

Gość różowysłońzielony
gania to u Was już zaawansowane przygotowania dość ;). ja dziś właśnie od kolegi dostałam zaproszenie na ślub i wesele, tak więc będziemy z moim szli we wrześniu ;). u mnie dziś : dwie cielęce parówki, dwie kanapki, troszkę mięsa wołowiny z mizerią, nieszczęsne babeczki sztuk dwie i jeszcze bym może jakiś owoc lub kanapkę zjadła.

Gość Sierpniowa89
Ja po obiedzie zjadłam jeszcze 2 brzoskwinie, garść chrupek kukurydzianych i 4 kromki ciemnego chleba z masłem i ogórkiem zielonym. Wypiłam jeszcze kawę z mlekiem.

Gość gania122a
Hej Dziewczyny:) wczorajszy dzien moge zaliczyc do udanych :) nawet bylam na basenie a dzis boli mnie kregoslup. Tak wychodzi plywanie metoda "po swojemu" :( zjadlam juz sniadanie musli z jogurtem i kanapke z serem i pomidorem na II sn mam winogrono a na obiadek zupe dyniowa z imbirem:) Milego dnia wam zycze:) Sloniku w naszym przypadku to czas najwyzszy na slub bo mieszkamy juz razem 5 lat

Gość gania123a
Sierpniowa ile teraz wazysz? Ja bym chciala w sumie zgubic 15 kg :) etap pierwszy trwa do 20 wrzesnia i mam miec -4 kg:)

Czesc dziewczynki! U mnie wczorajszy dzien minal pomyslnie, dzis ma wadze 72,8kg takze powrot do zdrowej diety obnizyl troche moja wage. Dzis moze tez zaczne cwiczyc jak mi sie uda.

Gość różowysłońzielony
cześć ;). gania dlatego ja nie chodzę pływać, umiem pływać tylko na plecach, a i tak dawnoo temu byłam na basenie. a no to faktycznie już parę lat się tym mieszkaniem ze sobą cieszycie. zupa dyniowa brzmi smacznie. ja na śniadanie jadłam musli z jogurtem naturalnym, zobaczę jak się rozwinie reszta posiłków ;).

Gość gość wierkaja
czesc jak robicie ta zupke z dyni, nie jadlam jeszcze , kazdy mi mowi ze tyle roboty z pestkami itd mozecie opisac w skrocie choc? dziekuje

A ja dzis owsianeczka na sniadanie, pracuje dzis do 12.30. Musze isc potem kupic sobie marynarke i bluzke do pracy, w ten weekend mam 2 wesela.

Gość gania123a
ja mialam ulatwione zadanie bo dostalam od kolezanki z pracy dynie w sloiczku taka juz obrobiona :) przesmazylam cebulke z czosnkiem na masle jak mi sie zeszklilo dodalam marchewke pokrojona w kosteczke i podlalam domowym rosolem. Chwile poddusilam i dodalam dynie. Doprawilan do smaku imbirem, pieprzem cayenne i zwyklym pieprzem i gotowe:) co do samej obrobki dyni to nie zajmuje to duzo czasu chyba, ze chcesz zachowac pestki dyni

Gość Sierpniowa89
Hej laski. Ostatnie ważenie wskazało 82kg ale nie mam teraz wagi i dopiero za jakieś 2tygodnie będę się ważyć :) dzisiaj zjadłam dwie ciemne kromki ciemnego z serem i oliwkami oraz wypiłam kawę z mlekiem. Od godziny sprzątam i zaliczam to jako fitness hehe. Od jutra zaczynam jazdę na stacjonarnym rowerku :)

Gość różowysłońzielony
ja oprócz musli zjadłam jeszcze brzoskwinie, dwie kanapki z kiełbaską i pomidorem, czeka mnie jeszcze obiad, bo wieczorem wychodzę ze znajomymi i zjedzenie kolacji wydaje mi się wątpliwe, albo skończy się na podjadaniu w nocy...

Gość Sierpniowa89
Ja też będę mieć gości więc z obiadem się wstrzymałam i zjem to co przygotowałam tj. taką zapiekanke z makaronem i mięsem mielonym. Zjadłam za to dwie garśc***aluszków i wypiłam kawę z mlekiem ;)

Gość Sierpniowa89
Brawo dla kafe za kropkowanie garści i zaraz po tym paluszków hehe :)

Gość gania123a
bo sierpniowa uzywasz niecenzuralnych slow:) haha:) wracam do domu, dzis mojego chlopaka 25 urodziny :) bedzie tort i pewnie zjem maly kawalek....jakas dzisiaj glodna jestem :(

A ja dzis milalam: Owsianke Tortille z kurczakiem i warzywami Maly Koktajl Waniliowy Na kolacje bede miec salatke plus jajka.

Gość gania123a
dzien dobry;) jade juz do pracy odwale 8h i bedzie weekend:) jade do domu do rodzicow wiec dzis wieczorem musze przygotowac sobie jedzenie na weekend i zabrac ze soba. Jutrzejszy caly dzien spedze na zbieraniu malin szczerze nie nawidze tego robic ale chce ppmoc siostrze ktora dopiero co urodzila Malenstwo:) Milego dnia:)

Gość Sierpniowa89
Hej :) Ja dzisiaj zjadłam dwie ciemne z masłem. Wczoraj kalorycznie zjadłam ok ale niestety ostatni kęs o 21:30 ;p Usprawiedliwiam się bo poszłam spać o 2 w nocy ;p