Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są lub były wasze dzieci noworodki

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 16 dni. Każdy mówi, że mamy bardzo grzeczne dziecko bo: - mało płacze i tylko wtedy jak jest głodna. Ale na początku tylko marudzi, płakać nie zdąży bo w ciągu 5 min zawsze mleko dostanie. - sama zasypia w łóżeczku wieczorem - w nocy ładnie śpi. Karmimy ją o 21, około 1 sama się budzi, później o 5 i śpi do 8-9. Zje i od razu zasypia. - Nie domaga się noszenia na rękach, czasami tylko chce się przytulić, poleżeć mi na klatce piersiowej, lubi jak się ją głaszcze, dotyka. - w ciągu dnia jak nie śpi, potrafi w łóżeczku sama leżeć nawet i godzinę. Gaworzy sobie, fika nóżkami, rączkami, albo po prostu spokojnie leży. - lubi się kąpać - nie wyraża niezadowolenia przy przebieraniu i czynnościach higienicznych Jakie są/ były wasze dzieci w wieku noworodkowym? Wydawało mi się, że malutkie dzieci właśnie takie są... a każdy mówi tak jakby to był jakiś wyjątek. Owszem nie czujemy z mężem praktycznie żadnego zmęczenia, jest dobrze, ale czy nie większość dzieci taka jest? Myślę, że może dać nam jeszcze popalić :)

Gość gość
1. jesc, spac, jesc, spac. Zero placzu. 2. jesc, wrzeszczec, jesc, wrzeszczec. Zero spania.

Gość gość
Moje dziecko było równie grzeczne jak Twoje. Gdy skończyło pięć miesięcy i zaczęło pełzać i później raczkować i chodzić skończyło się dobre :P.

Gość gość
Wiesz, nie chcę być niemiła, ale 16 dniowe dzieci zazwyczaj takie są:) Moje potrafiły w tym wieku zasnąć podczas przewijania:) Nie życzę oczywiście problemów, ale zwykle zaczynają się one, kiedy dziecko ogranicza już ilość drzemek w ciągu dnia/ ząbkuje/staje się marudne/ mobilne/ buntownicze:) A- i 16 dniowe dziecko nie WYMUSZA nigdy, nie jest jeszcze na takim poziomie, ale za kilka m-cy może być różnie:)

Gość gość
16 dniowy noworodek gaworzy?????

Gość gość
No właśnie tak myślałam :) wyjątkiem zapewne są dzieci, które np mają kolki, ale to już inna sprawa.

Gość gość
Moje dzieci były ciche na tyle , że sąsiedzi pytali czy żyją :D . Zero płaczu z ząbkowaniem,szybko nauczyły spać całe noce , potem odzwyczajanie od pieluchy itp - momentalnie. Aczkolwiek 2gie dziecko ma problemy neurologiczne, tu idealizm się kończy. W wieku 14 miesięcy usiadł, teraz ma 15 miesięcy - zaczyna chodzić. No cóż ...

Gość gość
Kolki to ono moze dopiero mec.

Gość gość
Napisałam gaworzenie żeby każdy wiedział, że chodzi o wydawanie dźwięków. Głużenie to też jeszcze nie jest, przyznam, że nie wiedziała jak nazwać:) Ale każdy wie o co chodzi więc proszę się nie czepiać :P

Gość gość
Moja trzecia córka tak była. Teraz ma rok i nadal jest grzeczna :)

Gość gość
Mój był bardzo płaczliwy i spał tylko kilka godzin w ciągu dnia