Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge mieszkać sama ale pod kontrolą rodziców ?

Polecane posty

Gość gość

W przyszłym roku mam rocznikowo 18. Teraz mam 17 lat. Niestety mam jeszcze ponad rok czekania do pełnoletności. Rodzice odziedziczyli kawalerkę, która znajduje się 15 min od nas. Mamy małe mieszkanie, ledwo się mieścimy. Więc, czy istnieje możliwość żebym tam się wprowadziła wraz z rozpoczęciem się nowego roku( rocznikowo 18 lat). Uczę się b.dobrze - zawsze miałam świadectwo z wyróżnieniem. Nigdy nie sprawiałam problemów wychowawczych to znaczy imprezy, chłopacy, przychodzenie do domu po 22, nie piłam alkoholu i nie mam zamiaru. Wiem, ze za jeden wybryk bym wróciła do domu. Ogólnie mieszkanie by było na mamę. Do domu bym przychodziła jeść obiad. Ja bym się tam mogła uczyć itp. Również bym nocowała dość często w tej kawalerce. Mama by często przychodziła i mnie sprawdzała + takie formalności jak poczta itp .Czy rodzicom by za to coś groziło ?

Gość gość
oczywiście! 10 lat więzienia!

Gość gość
jak bedziesz grzeczna tak jak mówisz to nie ma problemu a jak nabroisz to rodzice beda miec klopoty

Gość zilwa
Nie szukaj matce kłopotów.Skoro tak dobrze się uczysz mama niech wynajmie mieszkanie a pieniądze za wynajem niech na studia Ci zbiera,bo skoro się gnieździcie nie przelewa wam się .Już w tym wieku swobody Ci się zachciewa ,no chyba,że ktoś cię w domu gnębi.