Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmarka25

Prawo ojca w UK

Polecane posty

Gość dagmarka25

Kilka lat temu przyjechalam z corka do meza do UK. Niestety pomimo obiecanych super warunkow maz nic nie mial przygotowane,ani nie mial kasy na zycie.Wyladowalismy u jego znajomych w strasznych warunkach.. Dziecko przez 3 tyg nie chodzilo do szkoly ,bo klamal ze jeszcze chwilke i sie wszystko ,,zrobi,,. Wyjechalysmy do kuzynki,ktora nam pomogla,wszystko odbylo sie w dosc patologicznym stylu...Mnie i corce pomogla kuzynka,u niej mieszkalysmy 3 tyg. Potem znalazlam prace,mieszkanie,szkole dla corki.Ojca dziecka podalam na policje za wyzwiska.Wzial na moje nazwisko na karte pozyczke ,ktora potem czesciowo splacilam. Po tym wszystkim corka nie chce znac ojca, boi sie go,on rzadko placi zasadzone alimenty.Dodam ze nie mieszkalismy juz razem w Polsce. On co jakis czas ,,przypomina ,,sobie o corce,straszy ,szantazuje,piszac do mnie wyzwiska, ja osobiscie tez sie go boje,bo to czlowiek ktory mial na bakier z prawem jesczzew mlodosci ,pozatym wczesniej znecal sie nade mna psychicznie i fizycznie. Wiem tyle ze on w UK pracuje,ale i bawi si w najlepsze,pije ,cpa itp Teraz wpadl na super pomys ze zglosci mnie na policje ze porwalam corke i ja uprowadzilam .... Dodam ze jesczze nie mamy rozwodu...Boje sie nie wiem jak to wszystko bedzie...:(

Gość gość
ciezka sprawa w sumie , ale powinnas sie znim rozwiesc ,sad zdecyduje pzypusczzalnie o kontaktach corki z ojcem ,ale zawsze tu w uK patrza na dobro dziecka ,ale z tego wiem to niewazne jaki ojcem ,zawsze jest ojcem ,prawo w UK bardziej przychylne jest na strone ojca niz w Pl.powodzenia:)

Gość dagmarka25
ktos jeszcze napisze???

Gość gość
nic Ci nie zrobi, z taką historią spokojnie udowodnisz, że nie miałaś wyjścia, musiałaś wrócić.

Gość gość
Jestes w Polsce ? Szybko składaj pozew o rozwod z jego winy i opisz wszystko, cała sytuacje. Miałas prawo uciec. To tylko na twoja korzyść będzie. Wszelkie notatki z policji załącz jesli masz, Miałam podobna sytuacje i w sadzie wygrałam. Nawet alimenty mi musi placic na mnie nie tylko na dzieci wiec ruszaj z tym pozwem !!

Gość dagmarke25
Tyn moze nie wrocic ,ja po prostu ucieklam od niego ,bo musialam odejsc od niego, bo sytuacja byla niebezpieczna dla dziecka jak i dla mnie.... Mieszkam tez w UK,jak i on... Naprawde sie go boje ,boje sie o corke... ze nagada glupot policji ze uprowadzilam corke,porwalam ja , a to jest nieprawda...

Gość dagmarka25
Ale co mam zrobic ,gdy nawet corka nie chce z nim rozmawiac przez telefon__ On mnie straszy...mowi ze znajdzie mnie szybciej niz mysle... Ktos mial podobnie__

Gość gość
up

Gość gość
Mialam podobnie ale widzę ze ci nie pomogę bo zupełnie zignorowalas moj post Pewńei prowo. No cóż , miłej zabawy zatem

Gość gość
Nagrywaj rozmowy, trzymaj jego smsy z grozbami. Jak najszybciej zloz o rozwod i opisz cala sytuacje , powollaj sie na te smsy,mow,czemu od niego ucieklas iz e sie boisz o corke i zycie. ZLOZ O ROZWOD!

Gość dagmarka25
do goscia 12.56 wcale Twojego postu nie olalam ,a wrecz przeciwnie , ai to zadne prowo,jak piszesz. Mam wszystkie wiadomosci na facebooku, bo tam z nim utrzymuje bezpieczny kontakt. Kilkakrotnie chcialam sie znim spotkac i z corka, nawet na swieta , ale nie doprosilam sie jego adresu,do tej pory z reszta nie mam. On podaje z uporem maniaka tylko swoj adres polski ,czyli rodzicow .... On sie ukrywa,a mi wmawia to wlasnie..:( nie wiem ciezko mi z tym wszystkim. Szukam pisma do sadu o rozwod i o alimenty angielskie, bo on twierdzi ,ze polski wyrok alimentacyjny jest wazny tylko w Polsce!

Gość gość
up

Gość gość
Napisz wszystko w pozwie rozwodowym