Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gastarbeiter

Ja na sachsach, ona na wyspie

Polecane posty

Gość Gastarbeiter

Wyjechalem prawie 5 lat temu. Jak byla jeszcze w Polsce to widywalismy sie czasem co weekend. Od dwoch lat pracuje w Anglii i jak uda nam sie spotkac raz w miesiacu to jest dobrze. Oczywiscie swieta, Sylwester w Polsce. Teraz tez jedziemy na 3 tygodnie do Polski. Wiadomo, rodzina. Jak dlugo jeszcze ? Czy w Polsce nie moze byc normalnie, tak jak tu ? Te samotne weekendy doprowadza mnie chyba do depresji. I jak jeszcze czytam opowiesci, co wyrabiaja Polki w Anglii to mi sie noz w kieszeni otwiera.

Gość gość
Pomysl sobie, ze nie jestes sam, tu jest wiecej takich sfrustrowanych desperatow.

Gość gość
Jak sobie pomysle o podrozy do Polski to juz mi sie kartofle z piwnicy traca. Na autostradzie co pare km bramki przed ktorymi stoi sie godzinami bo nie mozna przy wjezdzie pobrac karty a przy zjezdzie zaplacic. Policja, ktora karze kierowcow za przekroczenie szybkosci o 20km/h na pustej autostradzie, po W-wie mozna za to z********ac 200 po miescie. W kosciele trzeba dawac do koszyka zeby wszyscy widzieli bo nie mozna wprowadzic podatku czy jakiejs formy elektronicznej dawania datkow. W USC musza byc aktualne metryki urodzenia a urzedniczka nie jest w stanie tego zobaczyc we wlasciwym USC czy zazadac droga elektronicza wymaganego dokumentu. Jak slysze od rodzicow ile musza stac do lekarza... Kto jest temu winny ? Rzad ? Czy Polactwo ?