Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK TO JEST Z TYM JEZYKIEM ? :

Polecane posty

Gość gość

Od dawna marzę, by umieć hiszpański. Nigdy jednak nie myślałam o tym poważnie.. Dodam, że mam 14 lat i uczę się angielskiego i niemieckiego. Pragnę znać te języki tak samo jak hiszpański, tyle że nie mam czasu ani pieniędzy na kursy.. Czy możliwe jest, żebym nauczyła się tego języka sama? Przez ostatnie kilka dni zdążyłam się nauczyć alfabetu, zasad czytania, akcentu, przedstawiania się, pytania, wielu słówek, odmiany czasowników w teraźniejszym czasie, trochę gramatyki i kultury Hiszpanów, ale czy mogę faktycznie nauczyć się hiszpańskiego? Jeżeli tak to jak to zrobić? Ile mi to zajmie? Od czego zacząć? Znacie Jakieś kursy internetowe itp? Błagam o pomoc, bardzo chcę znać ten język, to moje wielkie marzenie!! Chcę pogodzić to z ogromem innych przedmiotów szkolnych, w tym angielskim i niemieckim.. Może jakiś plan?

Gość gość
Po prostu.. To trudno pogodzić trzy języki? Chce umieć więcej, ale to później.. Portugalski, francuski.. Narazie te 3

Gość gość
Odechce ci sie wpadniesz w bunt jak każdy i na marbe cala nauka

Gość gość
rAczej mam juz to za sobą. Zmadrzalam

Gość gość
Powie mi ktoś w końcu jak to jest? pytań bylo kilka a na żadne nie dostałam odpowiedzi..

Gość gość
Też się uczę hiszpańskiego sama:) Czy da się nauczyć samemu? Skoro tyle osób samemu się nauczyło bez kursów to chyba tak. :P Zeby nauczyc się języka trzeba chcieć i mieć cierpliwość, bo nie można się go nauczyć w tydzień. A jeżeli chodzi o bunt, to skoro masz 14 lat dopiero to jeszcze wszystko przed tobą:)