Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Infekcja grzybicza skóry pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie, czy macie jakąś wiedzę na temat grzybiczej infekcji u małych dzieci? U mojego 13 m-cznego syna zaczęło się od krostek na podbrzuszu, które po kilku dniach przekształciły się w wielką, czerwoną plamę- byłam z tym u pediatry, stwierdził grzybicę pieluszkową, przepisał Pimafucort, w ciągu dwóch dni stosowania grzybica przeniosła się na twarz i szyję i wygląda koszmarnie! W piątek nie mogłam się dostać do żadnego dermatologa, więc skonsultowałam się z jednym telefonicznie, kazał odstawić tę maść i stosować Clotrimazol, ale również niewiele pomaga, właściwie to tyle co nic. Macie jakieś doświadczenia z tym problemem? Oczywiście pójdę z tym do dermatologa, ale obawiam się właśnie takiego testowania kilku maści,które nie pomagają, a wręcz pogłębiają problem. Może któraś z Was zetknęłą sięz tym problemem? Pomóżcie proszę:(

Gość gość
spróbuj nierafinowanego oleju kokosowego, pomaga na wszelkie zmiany skórne, grzybicze też

Gość gość
Dzięki, spróbuję, a myślisz, że skoro typowe maści przeciwgrzybicze nie skutkują, to on coś zdziała? Martwię się, bo to dziadostwo rozprzestrzeniło się dramatycznie w ciągu weekendu. Moje dziecko ma twarz całą w dużych, suchych plamach:(

Gość gość
A i jeszcze jedno- kupię go w aptece?

Gość gość
Wydaje mi się, że powinien zadziałać :) Jeśli maści nie skutkują to ja skonsultowałabym się na wszelki wypadek z innym dermatologiem, po takim czasie powinna być poprawa u dziecka. Olej kokosowy to cudowne lekarstwo znane od wieków, byłabym zdziwiona, jeślin po regularnym stosowaniu nie byłoby poprawy. Wydaje mi się, że w aptece może go nie być - raczej w sklepach ze zdrową żywnością lub w większych supermarketach na dziale jakimś typu 'organic food'

Gość gość
Do lekarza oczywiście pójdę, ale mam wrażenie, że to taka ruletka i trochę działanie na ślepo:( W każdym razie dziękuję, wypróbuję ten olej.

Gość gość
Mam nadzieję, że pomoże :)