Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy również macie wrażenie,że ślązacy są bardzo głośni?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w otoczeniu ślązaków.Gwara mi nie przeszkadza jednak mam wrażenie,że oni myślą,że im głośniej tym lepiej.Nie potrafią normalnie odezwać się tylko non stop krzyczą.

Odniosłam podobne wrażenie, że są hałaśliwi i mówią wszyscy na raz i wcale m to nie przeszkadza :p ale nie znam wielu ślązaków, tylko jedna rodzinę.

Gość gość
zależy od środowiska i poziomu ich kultury jestem ze śląska byłam we włoszech i uważam, że włosi są najgłośniejsi zaraz po arabach :)

Gość gość
Ja do dziś pamiętam telefon pomyłkę;"Rita je to ti?". Ten krzyk,aż mnie odrzuciło od słuchawki.Zero kultury.Żadnych przeprosin.

Gość gość
na jakim dole,w kopalni?Jeśli tak to całymi rodzinami tam przecież nie pracują.

to byl zart...po prostu taka mentalnosc jak jestes cichy i nic nie gadasz to jestes mamyja.... a jak masz cos do powiedzenia i mowisz o tym stanowczo wiec i glosniej to jestes kims

Gość gość
górole tyż godają a i głośno i wartko :)

Gość gość
Dla mnie to brak kultury i prostactwo takie krzyki.Jak można krzyczeć z drugiego końca ulicy albo na małe dziecko.

Gość pacz pani
Ja również jestem ze śląska. Moja teściowa nie potrafi mówić normalnie tylko krzyczy ale gwary nie używa. Za to koleżanki mąż non stop gada po śląsku, biedaczka wstydzi się iść z nim między ludzi nawet do sklepu.

Gość helina
Górole nie godają ino seplenią, były mąż jest górolem, z tym to dopiero się wstydziłam między ludzi iść. Mówił idźze zróbze ta kawa, albo podojze cośtam. Prostactwo, dlatego z nim już nie jestem.

Gość gość
często zwyczajnie ludzie mają uszkodzony słuch niedosłyszą i dlatego głośno mówią słuchawki na uszach są głównym powodem

Gość gość
Górale i owszem ale nie są tacy chamscy.Moja koleżanka ma eks górala.Z tym,że on raczej z tych cichych .

Gość gość
Ślązacy są głośni, ale zwłaszcza ci starsi. Kobiety, te babiczki to dopiero. Prawie jak Romowie.