Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o jakiej porze dnia wychodzicie z dziecmi na spacer w taki upal

Polecane posty

Gość gość

sama nie lubie gdy jest za goraco,jak musze koniecznie wyjsc w ciagu dnia to ubieram synka w sama koszulke i pampersa bez skarpetek,ale ogolnie na spacer czy podworko wychodze dopiero 16-17 a wy?

Gość gość
Zaraz idę, mała się ubiera :) - ma 2,5 roku. Potem jeszcze po 20 tej z tatą pójdziemy na spacer.

Gość gość
ja też zaraz wychodzę mała ma 2 lata

Gość gość
U mnie wczoraj bylo 36 stopni w cieniu,z dzieckiem nawet nosa nie wynurzylysmy z domu

Gość gość
z tego co wiem to najgorzej jest wychodzic wlasnie rano i ok poludnia dlatego zawsze 16-17.wtedy juz jest troszke chlodniej i miej slonca,zreszta sama zauwazylam ze ok poludnia w ogole nikogo z wozkiem nie widac dopiero na wieczor np ok 20

Gość gość
Teraz zaraz. Wrocimy do domu przed 10 i potem dopiero po 16/17 wyjdziemy

Gość straszny_kocur
ja jestem w 8 miesiącu ciąży - nikt mnie nie wyciągnie z domu w te upały.

Gość gość
My dopiero wychodzimy po 18. Rano nie wychodzimy bo mała bardzo późno zasypiała przez upały i wstawała po 10 rano. Dziś widze że u nas cudowne ochłodzenie

Gość gość
obrazek z wczoraj upal,slonce,laska buja sie na hustawce,obok w wozku bobo 12dniowe 5 m od nich ognisko dymiace 15 m towarzystwo po alko sie przekrzykuje ale to niewazne...wazne zeby sobie nogi w koncu opalic bez kometarza:o

Gość gość
Po 18 .

Cały dzień synek jest na świeżym powietrzu, w cieniu pod drzewkiem, na trawce albo pluska się w wanience z wodą.

Gość gość
ale wy jesteście pojebani...... Najpierw płaczecie że jest zimno,pada deszcz i że chujowe lato a gdy przychodzi to czego chcieliście czyli upały i prawdziwe lato to płaczecie że za gorąco i chcecie zimna...... Kurwa ludzi zdecydujcie się w końcu. Tak wam ciężko posiedzieć w domu?! Wyobraźcie sobie że ja muszę w ten skwer zapierdalać na dachu! Wiecie jak tam jest gorąco!? Ale mimo wszystko cieszę się że jest upał. Przynajmniej po robocie mogę zabrać żonkę z dziećmi nad zalew.

Gość gość
A moją trójkę nad jeziorem od 13 do 18 trzymam. Do jeziora mamy kilka kroków, cień i w ogóle upałów nie czujemy.

Gość tak na szybko bez logowania
Moje cały dzień na podwórku przebywają to nie znaczy ,ze nie ma tam cienia. I lata po slonku i w cieniu siedza. Ja tam co innego rybie

Gość gość
robie * :)

Gość gość
Tak tak kazda wylazi po 18 a na dworze teraz pelno matek z dziecmi.Mam trzymac dziecko dwuletnie w domu ,ktore placze ze chce wyjsc na dwor? Czapka na glowe, woda mineralna w butelce, faktor 50 i idziemy na dwor. Nie przesadzajcie juz . Place zabaw sa teraz zawalone dziecmi

Gość gość
może u Ciebie, bo u nas ani żywej duszy. na spacerze byliśmy od 7-10, teraz siedzimy w domu, bo jest chlodno. niestety jeszcze nie mamy cienia w ogodku, bo 3 lata temu sie budowaliśmy. potem kolo 20 wyjdziemy. dziecko 7 miesiecy.

Gość gość
To ja nie wiem, moze mieszkam w dziwnym miejscu . Za okenm pelno dzieci na rowerach, matek z wozkami , na placu o tej porze tez sporo dzieci. Oczywiscie wszystkie maja czapeczki z daszkiem i podejrzewam ze wysmarowane porzadnie filtrem. Mieszkam w duzym miescie.

Gość gość
Ja wychodze z moja 8 miesieczna corka o 14. O 14.30 zasypia. Zawsze nakladam na nia balsam z faktorem 50,czapeczka od slonca. naciagam troszke budke, parasolka do wozka,woda chlodna w butelce.Spaceruje od 14 do 15.30 . Tez chce sie przewietrzyc, troche opalic nogi a nie kisic sie z dzieckiem do 18 . Jest doskonale chroniona przed sloncem i spi jak aniolek w wozku. Potem maz wychodzi po 17 na godzine.

Wyszliśmy po śniadaniu i porannym ogarnięciu domu, czyli ok 9. Wróciliśmy na drugie śniadanie (ok 11). Teraz spanie. Wyjdziemy później koło 17. Ale ze względu na masakryczny upał dzieci będą moczyć się w baseniku. Pewnie skończą przed kolacją.

Gość gość
u nas tez nie ma dzieci bo pelne slonce jest. W weekend od rana do wieczora kąpała się w basenie na działce, a dzisiaj się lenimy. Mała ma niecałe 2 lata i sobie leży w łóżku i ogląda bajke, bawi się lalkami, a o podwórko się nie upomniała. Mnie boli głowa i skaczę z radości, że się nie upomniała bo chyba bym padła na podwrku.

Gość mama_ololo
Nie wiem ,może w jakiś blokowiskach, tak czuć ten upał. Bo u nas wieje przyjemny wiaterek, w cieniu jest w sam raz, na ulicy same wózki (właśnie wróciliśmy ze spaceru). Jak ktoś pisze - woda, czapka i krem z filtrem. Uwielbiam taką pogodę i nie będziemy kiśnieć w domu. Zaraz obiadek i po 16 z tatą nad jezioro.

Gość Tasmanska
Moja wychodzi rano z domu a wraca dopiero na sam wieczór do domu ,caly dzień nad jeziorem jest Gdzie tu dzieci w mieszkaniu trzymać? zmiłujcie się

Gość Magda18181
Corka ma 3 lata i wychodzimy na spacer rano od 8 i do 11 jesteśmy na dworze . Później dopiero wieczorem . Mieszkam w bloku na sporym osiedlu i popołudniu place zabaw sa u nas puste . Za to jak jesteśmy u rodzicow na wsi gdzie maja duży ogród to córka większość dnia jest na dworze..

Gość gość
mieszkam na wsi. mam 2 dzieci. moje dzieciaki wychodzą wtedy kiedy maja na to wlasciwie ochote. jak im za goraco ida do domu , i tak kreca się caly dzien. jednak unikam długich spacerow w godzinie od 12-15-tej. dzieci maja 8 i 5 lat

Gość gość
To juz wiem dlaczego w okolicu place zabaw sa puste. A dziwilam sie że ludzie trzymaja dzieci w domach. Ja wychodze dwa razy dziennie rano i po południu. Jest kilka placow zabaw i czesc z nich jest w cienu i nie widze powodu zeby trzmac dziecko caly dzień w domu bo jest goraco.

Gość gość
Dokładnie, jak też nie wiem, jak można utrzymać dwulatka w domu w taką pogodę? No ludzie, na pustyni mieszkacie? Nie ma skwerów, placyków zacienionych, kawałka drzewa czy wysokich krzewów, które dają cień? Krem z najwyższym filtrem, woda mineralna do picia, owoce na przegryzkę, chusteczka lekka albo czapka na głowę i na dwór :) Moja córka nie wytrzymała by w domu, zresztą u nas na placykach mnóstwo dzieci, fakt, że na moim osiedlu (starym, to fakt) fajnie to wszystko pomyślano, bo place zabaw i piaskownice są w cieniu, dzieciaki bawią się bez problemu nawet w upał, jest świetnie. Ja jestem ciepłolubna a moja córka ma to po mnie, więc dobrze znosi wysokie temperatury, pilnuję tylko żeby dużo piła i nie przebywała za długo na otwartym słońcu, co w tym trudnego?

Gość gość
wychodzimy kiedy chcemy, czapka na glowe, woda, krem i idziemy, mlody jescze siedzi w wozku wiec jak wychodzimy w duze slonce to zakrywam wozek pieluszka tetrowa i tyle. wczoraj bylam na zakupach z dzieckiem i wszytskie te dzieci takie balde, biale jak sciana a moj caly opalony, nie wiem czy wy siedzicie z dzieckiem w domu??? ja nie mowie tu o opalaniu bo zawsze siedzimy w cieniu, badz pod parasolem i nigdy nie wystawiam syna zeby sie opalil, ale patrzac na niektore dzieci to chyba wychodza na dwor dopiero o 20 na troche bo zero jakiejkolwiek opalniezny

Gość gość
Ja tez chodze jak mi sie chce nie patrze na godzine np tetaz wrocilam po15 jade na plaze. Nie mieszkam w polsce ale teraz tutaj tez mamy upal, dzieci chodza caly dzien tu.

Gość gość
" i wszytskie te dzieci takie balde, biale jak sciana a moj caly opalony, nie wiem czy wy siedzicie z dzieckiem w domu??? " no i co z tego ze opalony ? to jest jakis powód do dumy ?