Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka metoda antykoncepcji dla 21 letniej dziewczyny?

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Chciałabym rozpocząć współżycie z chłopakiem, ale nie wiem, jaką formę antykoncepcji wybrać. NIE chcę łykać pigułek - nie będę się truła chemią i rozwalała sobie organizmu (i proszę mi tu nie argumentować..). Z drugiej strony sama prezerwatywa to trochę za mało - wolałabym zabezpieczać się bardziej. Myślałam o globulkach dopochwowych (acz one nie są aż tak skuteczne..). Doradźcie i powiedzcie, jak wy się zabezpieczacie.

Gość gość
może przemyśl sprawę i nie popuszczaj szpary? temu chłopakowi i tak chodzi o darmowy seks, a widzę ze już cię zbajerował a ty naiwna mu uwierzyłaś w tzw "miłośc"

Gość gość
tabletki? truc? w 21 wieku? chyba snisz! teraz mamy cywilizacje ;p szczerze innej metody ci nie polece bo przy kazdej mozna wpasc !

Gość gość
~globulki szczypia, pierdza i wylewaja sie, raczej chlopaczyna ucieknie ;D

Gość gość
Podwiazanie jajnikow podobno 100% skutecznosci

Gość gość
globulki nic nie dają poza wątpliwymi doznaniami. Możesz spróbować założyć spiralę, ale nie zawsze anatomia na to pozwala.

Gość gość
11:06, nie wiem na jakiej podstawie szerzysz takie średniowieczne gadanie, nie przyszło ci do głowy, ze kobiety tez potrzebują uprawiać seks? Co to za teksty, jakbym była w małżeństwie to idąc tym tokiem byłoby tak samo. A ten facet jest bardziej moim przyjacielem niż stałym chłopakiem, znamy się rok i czujemy do siebie chemię. W kit o miłości wierzyłam gdzieś koło 16-17 roku ż., teraz jestem o wiele bardziej realistką.

Gość gość
gość dziś jeśli już nie wierzysz w kity o miłości to czemu twój tyłek to caritas? ja też potrzebuję seksu ale nie mam ochoty dawać jakiemus cwaniakowi tej satysfakcji, że poskacze sobie po mnie za darmo :o

Gość gość
To są nadal hormony i nie uwierzę, że to pozostaje bez wpływu na organizm. Zreszta zanim trafisz na swoje tabletki to czasem może minąć trochę czasu i naprzeżywasz się skutków ubocznych, wiem bo mam koleżankę po 30stce która tak miała. Nie chce się na to skazywać. Z drugiej strony nie mam partnera prawdziwie stałego i wieloletniego, wiec kazać facetowi robić wazektomię nie mogę (chociaż mamy takie samo zdanie co do dzieci - jesteśmy bardzo anty, więc on nawet dla siebie mógłby to zrobić, no, ale)

Gość gość
Masz patologiczne wyobrażenie.. Wiesz w ogóle co mówisz.. To co, mam zostać d***** i dawać d**y starym gachom? Ten facet podoba mi się, pociąga mnie, wiec po prostu chce z nim iść do łóżka. Obopólna przyjemność, a i wszystko jest jasne. Ja nie jestem typem, który chce iść do łóżka by "zatrzymać misiaczka przy sobie" etc. I Ja i on mamy takie same poglądy w tej kwestii, ogólnie jesteśmy trochę typem indywidualistów.

Gość gość
Dlatego też nie będę się truła hormonami, które się promuje bo wiadomo, to intratny biznes, może nie? Wiadomo ze jak kobieta zużyte jedno opakowanie i będzie jej odpowiadać , to kupi następne i następne. I kasa idzie szerokim strumieniem. Ja jednak nie mam zamiaru się truć i to w takim wieku. Trudno, najwyżej zrobię aborcję w razie czego, choć to dla mnie ostateczność, wiec zastanowię się jeszcze nad skuteczniejszymi metodami, wiecie coś o podwiązaniu jajowodów?

Gość gość
ale kretynski temat. Kupcie sobie prezerwatywy i po temacie. Nie ma skutecznijeszej metody niz tabletki- no ale w Twoim przypadku bez sensu bo nie masz stalego chlopaka, wiec pozostaja wam gumki. A w podwiazywanie jajowodow sie nie baw- bedziesz miala problemy hormonalne. Gorsze niz przy tabsach :P:P

Gość gość
Co wy macie do laski dobrze ze pyta. K***a nastolatki w ciąży zle jak ktoś się pyta to tez zle dogodzic ludziom .

Gość gość
kolejna niewolnica antykoncepcji tylko npr

Gość gość
Najlepszą metodą antykoncepcji jest nieuprawianie seksu.

Gość gość
Jestem agnostyczką i nie będę brała nigdy ślubu. Proszę nie wciskać mi się z poglądami w wątek.

Gość gość
:)

Gość gość
Moge zostac twoim kolega? Tez chcialbym poruchac!

Gość gość
Naprawdę malo kto mi się podoba, wiec może w innym życiu, naiwniaczku

Gość gość
:)

Gość gość
globulki podrażniają i niszczą florę pochwy. infekcja za infekcją. a wiadomo do czego mogą doprowadzić takie niekończące się stany zapalne. nie ma bezpieczniejszej antykoncepcji niż hormonalna. przykro mi. jeśli tego nie chcesz - ja bym korzystała tylko z gumek. jeśli pęknie w czasie dni płodnych - masz trzy dni na tabletkę po. mi pękała średnio jedna na rok (raz po kolei trzy z jednego opakowania, felerna partia), trzy lata uprawiałam seks tylko z gumkami. uważam to za dość bezpieczną metodą no i najmniej szkodliwa. na niektóre gumki miałam alergię, trzeba wypróbować kilka. najbardziej podrażniają te z żelem plemnikobójczym, on i tak jest o kant dupy potłuc. i zauważyłam, że ,,prążkowane'' są najlepiej przylegające i elastyczne, nigdy mi taka nie pękła.

" gość dziś Podwiazanie jajnikow podobno 100% skutecznosci " x Nie ma 100% skuteczności przy antykoncepcji :P Brakuje kilku setnych % ale brakuje. Moja ciotka po podwiązaniu zaszła w ciążę, w dodatku pozamaciczną. Jak facet się podwiąże, to też nie ma 100%. Ale jest to najpewniejsza metoda zaraz przed tabletkami. Potem dobrze dobrane, brane regularnie tabletki. Wszystko inne działa mniej skutecznie od podwiązania i od tabletek.

Gość gość
D*****

Gość francuskarozgrywka
hej. mam 21 lat też i używam tabletek i taką metodę Ci polecę, bo takiej używam w seksie z narzeczonym

Gość gość
Jeszcze krowo nie wiesz czy ci się spodoba, czy nie jesteś lesbą, albo w ogóle jakaś niezdolna... a już byś chciała się walić w trzech prezerwatywach na raz :D