Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agasia29

Chirurgiczne Leczenie Otyłości w Kielcach

Polecane posty

Jestem po rękawowej resekcji żoładka w WSZ w Kielcach 2 lata temu. Poszukuję osób, które również przeszły taki zabieg (lub załozenie opaski). Jako, że WSZ nie organizuje żadnych spotkań z psychologiem - gwarantuje tylko kontrolę chirurga, chcemy ze znajomymi założyć grupę wsparcia właśnie dla osób po takich zabiegach. Jeżeli trafią tu osoby przed operacją, po operacji, które będą chętne się spotkać, to proszę o kontakt na adres: grubasy.kielce@gmail.com. Gwarantuję anonimowość. Chętnie również odpowiem na pytania dotyczące zabiegu :)

Gość Ulcia88
hej, ja jestem po założeniu opaski na żołądek i myślę że taka grupa wsparcia to super pomysł, można się wzajemnie motywować i przede wszystkim podzielić cennymi wskazówkami :) także nie bać się tylko pisać i coś organizujemy ;)

Gość inka778
mam pytanie co jest wskazaniem takiego zabiegu, jaki stan otyłości???

Z rozmowy z lekarzem pamiętam, że było to BMI>40 lub BMI>35 z chorobami współistniejącymi, tj. cukrzyca, nadciśnienie czy np. żylaki. Natomiast, tak czy tak, jest to decyzja lekarza, do którego trafisz. Znam osobę, która miała BMI około 34 i również zdecydowała się na zabieg, lecz założenia opaski. Najpierw idziesz na konsultację chirurga, który zleca badania przed zabiegiem. Ja zostałam "zamknięta" na oddziale chirurgicznym na 1 dzień (przyszłam rano, wyszłam po południu) i miałam zlecone takie badania jak: gastroskopię, USG jamy brzusznej, badania moczu oraz badania z krwi. Z wynikami badań, a właściwie z wypisem ze szpitala, wróciłam do lekarza, który umówił mnie na termin. W Kielcach wszystkie formalności od pierwszej wizyty, do dnia zabiegu załatwiłam w 1,5 miesiąca.

Gość gość
Nie ma leczenia chirurgicznego,to przeciez wycinanie :)

Resekcja - czyli wycinanie, usuwanie, nazywajmy to jak chcemy nie jest leczeniem samym w sobie. Jest pierwszym krokiem do wielu, następujących po sobie procesów leczenia otyłości. Zapraszam do lektury poradnika po ChLO http://www.otylosc.org/old/page.php?id=39 Nasze odchudzanie powinno zacząć się przede wszytskim w głowie. Jeżeli któś uważa, że jest to cudowne odchudzanie, to jest w wielkim błędzie. Dopiero po zabiegu widać jak ciężko trzeba pracować aby pozbyc się nadmiaru kilogramów. Sama operacja niestety nie wystarczy, owszem jest środkiem mocno wspomagającym, ale jezeli nie bedziemy wobec siebie szczerzy i konsekwentni, to nic z tego nie będzie . Nie jestem tu aby namawiać, chce opisać własne doświadczenia i być może pomóc podjąć decyzję na tak lub na nie :)

Gość gośćjp
hej Kielce odezwijcie się

Gość Gosc

Podajcie gdzie w Kielcach i jakiego lekarza polecicie

Gość Gosc1987

Profesor Gluszek