Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój mąż to ostatni palant a nie mogę odejść

Polecane posty

Zupełnie brak Ci konsekwencji - w mojej opinii. Szczerze, to nie rozumiem sensu zakładania takiego topiku z Twoim nastawieniem. Mam mimo wszystko nadzieję, że szybko znajdziesz pracę i tematu nie będzie, choć mnie byłoby bardzo przykro, gdybym tak została potraktowana przez mojego małżonka - pan i władca, nóż się w kieszeni na takich facetów otwiera.

Gość gość
Nie jest tak, że zachowuje się jak pan i władca. Nie widzę po prostu negatywnego nastawienia i próby zrobienia mi na złość czy coś - po prostu ciężko mu się wydaje pieniądze - chciałby wszystko oszczędzać. Jak miałam wypłatę to ja żywiłam rodzinę a on robił opłaty - a w zasadzie ja robiłam z jego konta, bo jak pisałam mam do niego dostęp.

mowisz, ze Cie nie rozlicza? :) Prosze Twoje słowa autorko: " Wylicza mi każdą dawaną złotówkę, muszę się wykłócać, prosić, żebrać żeby dał mi kasę". Czyli kim Ty w końcu jesteś w tym związku?

Gość gość
No bo jak mi da kasę to nie pyta na co wydałam, może trochę przesadziłam pisząc, że o każdą złotówkę, raczej o każdą stówkę.

hahahaha, dobra jestes w tym tłumaczeniu męża:) To jeszcze z tego zdania sie wytłumacz: " To co mam mu nie dać jeść bo tatuś nie dał pieniążków na chleb? Muszę się jakoś przemęczyć do pierwszej pensji. "

Gość gość
nie kochana nie dalam sie oskubac, wiem co zrobic by druga osoba dostala fige z makiem, maz jest prawnikiem od spraw rodzinnych i majatkowych, wszystko mozna i wowczas wdpolnote majatkowa mozna w d... wsadzic jak ktos cwany

Gość gość
nie szanujesz sie sama to i maz cie nie szanuje, finito

Gość gość
dla mnie to masakra. i w ogóle nie rozumiem, że takiego "mojego-twojego" i osobnych kont. u nas wszystko wpływa na to samo konto i wspólnie ustalamy ile w danym miesiącu idzie na oszczędnościowe. ciekawe co by było jakbys była przewlekle chora. lepiej zacznij się zabezpieczac, bo jak widać od męzulka dostaniesz fige z makiem.

Gość gość
Pisałam, że sąd się nie będzie bawił w dochodzenia, bo akurat sprawę znam i prawo też ;-) oczywiście, że majątek się dzieli, ale dzieli się to co w chwili rozwodu można podzielić. Autorka rozwodzić się na razie nie zamierza a póki co wszystko jest na koncie męża a ona nie zarabia. W tej sytuacji może on wypłacać kasę i wydawać jak uważa a kiedyś nikt nie będzie tego wywlekał co i kiedy wypłacił z własnego konta. Szczerze sama sobie przeczysz - mąż jest taki kochany, że aż musisz go o złotówkę prosić - tak to mniej więcej brzmi ;-(

Gość gość
Mój mąż też jest Palantem :'( gorzej mogła bym powiedzieć !!! Ja nie mam kasy żeby się wyprowadzić bo szukam czegoś żeby zmieścić się do 1300 zl bo tyle zarabiam i co??? Jestem czarnej d***e !!! Kobieto masz intercyze ??? Jak nie to spierdzielaj!!! Mam 9 letnia Core która słucha jak jej Tatuś mnie obraża i co dupa muszę to znosić bo czekam aż coś znajdę :'( A wiec proszę nie narzekaj (sorry że na Ty wale ) spierdzielaj Dasz sobie radę !!!!