Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Było miło

KTO DORADZI

Polecane posty

Gość Było miło

Moja znajoma ma zatrudnienie na stałe w jednej z instytucji, w drugiej pracy jest zatrudniona na umowe- zlecenie.. Miała wypadek w pracy której jest zatrudniona na stałe. BHP sporządził protokół, do tej pory ma zwolnienie lekarskie.W pracy na umowe zlecenie w zastępstwie pracuje za nią siostra.Moje pytanie, czy wypadek powinna to zglosić do ZUS? Składki są opłacane nadal z mojego wynagrodzenia ktore przekazuję siostrze.

Gość Było miło
Oczywiście, nie chodzi o mnie, składki są oplacane z ubezpieczenia znajomej.Wczułam się w Jej role dlatego użyłam " z mojego wynagrodzenia" Przepraszam.

Gość Było miło
Bardzo Dziękuję za odpowiedz.To samo mówiłam znajomej. Przy zatrudnieniu na umowę- zlecenie, ZUS oplacają a kto za nia pracuje w zastępstwie to nieistotne chyba? ZUS nie musi być powiadomiony.Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Byłam w podobnej sytacji.Pracuję na pełny etat i dodatkowo na umowę zlecenie. W ubiegłym roku miałam wypadek w pracy.Nie zgłaszałam do ZUS przecież wpływa do nich moje L4 i opłacane sa składki.Nie widziałam takiej potrzeby żeby ich informować.Za mnie pracował mąż w zakladzie na umowę zlecenie.