Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co polecacie na odparzona pupe

Polecane posty

Gość gość

witam, sym mam 10 miesiecy i przez te upaly ma bardzo odparzony obszar wokol siuisiaka i krostki na siuisiaku rowniez, wokol pupy raczej jest ok, co poleciacie na to odparzenie? dodam ze raz tez mial odparzenie jak mial biegunke ale wtedy super spisal sie sudocrem, niestety teraz nie pomaga, odkad sa upaly, odparzenei wogole nei znika, widze ze go to nie boli bo jak go dotykam to nie reaguje wcale, odtsawilam chusteczki, myje woda przegotowana, pieluszke zmieniam bardzo czesto, samruje na zmiane sudocremem,linomagiem zasypuje talkiem ale nei widze poprawy, macie jakies sposoby jak sobie z tym poradzic w ten upal??????

Gość gość
wietrzenie, wietrzenie, wietzenie :)

Gość gość
maść bepanthen i wietrzenie

Gość gość
Bepanten nie, o ile dobrze kojarzę, to jest maść sterydowa, ale pewna nie jestem. Dokładnie mąka ziemniaczana (możesz zasypać, albo do kąpieli dodać) i zostaw dziecko na jakiś czas bez pieluchy. Ma 10 miesięcy, przy okazji możesz go uczyć już korzystać z nocnika.

Gość gość
Mąkę ziemniaczana, nie ma nic lepszego

Gość gość
a stosowalyscie keidys taki plyn pigmentum castellani??

Gość gość
up

Gość gość
Tormentiol maść pomoże, gdy byłam z synkiem w szpitalu lekarze zlecili.

Gość gość
Wietrzenie, zmiana firmy pieluch, częstsza zmiana pieluchy!

Gość gość
A może to nie odparzenie tylko? Skoro tylko koło siusiaka... działj bo to mega bolesne. niech nawet z golą pupa lata. Biedny.

Gość gość
10 miesięcy i nocnik, puknij się w głowę :( Puść go bez pieluchy, z gołą pupą niech pobiega po mieszkaniu, a jak masz ogród to i w ogrodzie, wietrzenie robi najlepiej.

U nas pomógł sudocrem. I zawsze jak zmienialam córce pampersa to wietrzylam chwilę i przecieralam odparzenie rumiankiem. Sam sudocrem nie pomagał

Gość gość
a moim zdaniem te krostki to potówki czyli dziecko ma przegrzewaną pupę. tak jak koleżanki wyżej pisały, dużo wietrzenia, lepsze pieluchy i mąka ziemniaczana.

Gość gość
Bepanten nie jest na sterydach! u nas tylko to pomaga na zmianę z mąką ziem.

Gość gość
maka albo puder dziecięcy. Ewentualnie tormentiol.

Gość gość
nie ma nic lepszego na odparzona pupcie jak masc Clotrimazolum! ona nie ma zastosowania typowego do odparzen ale nic tak u nas nie zadziałało jak ta masc.koszt w aptece ok 3zł i posmarowana na noc pupka rano jest zdrowa!

Gość gościnna1213
clotrimazol pomaga jeśli mamy nadkażenie grzybicze ja też mam wrażenie autorko, że to są potówki. Tak jak napisały moje poprzedniczki mąka ziemniaczana, do mycia woda, częsta zmiana pieluchy i wietrzenie Na mocne odparzenia tormentiol

Gość gość
nie tylko grzybicze- moj synek mial odparzona pupcie przez biegunki i probowałam wszystkiego i ktos mi poradził clotrimazolum i dopiero pomogło- do tej pory jej uzywam jak jest cos mocno nie tak bo jak sa delikatne odparzenia to sudocrem badz bephanten

Gość gościnna1213
zobacz co ta maść w sobie zawiera. Klotrimazol to substancja, która działa na drożdżaki i dermatofity, które atakują skórę. Jeśli pomogła tzn, że doszło do nadkażenia grzybiczego

Gość gość
wietrzenie. robi najlepiej. poza tym masci apteczne - jedna skladem zblizona do sudocremu, ale u nas dziala, a sudo nie, druga z kwasem borowym. ale obie sa na recepte.

Gość gość
tu autorka, moze i macie racje ze to potowki, bo jak pisalam wcale go to nie boli, ak dotykam wogole nie reaguje, myje mu przy kazdej zmianie piluchy i tez nie reaguje, tylko ze zrobila si etaka wielka czerowna plama wokol jajek, posamrowalam mu to plynem pigmentum castellni i nie widze czy mu schodzi czy nie bo strasznei zabarwilo na rozowo,ale jak dotykam to jest gladziutkie, kupilam make wiec kapiel bedzie z maka, a na noc co radzicie? posamrowac sudocremem czy zasypac maka??? zmiana pieluch? ale na jakie uzywam papmersy? chociaz wczesniej uzywalam dady i nigdy nie mialam problemu z odparzenieami, mysle ze to nie wina pileuch tylko tego upalu, zobaczymy jak to nie pomoze to chyba pojade do lekarza

Gość gość
Posmaruj tormentiolem odczekaj chwilkę zobaczysz na drugi dzień będzie lepiej a potem zniknie odparzenie.

Gość gość
Ja nie znam tego preparatu, o którym pisałaś, ale jestem matką córek z których starsza od urodzenia miała historie skórne i polecam myć chłodną, przegotowaną wodą, ewentualnie kalik/nadmanganian potasu/ do tego, osuszyć i wietrzyć a później mąką z. zasypać zamiast pudru. Do kąpieli kalik u nas przy odparzeniach i na noc sudocrem. Pieluch może nie tyle zmiana co jak najwięcej bez pieluchy.

Gość gość
u mnie zawsze pomagal sudocrem

Gość gość
podnosze moja corke tez dopadlo odpareznie na calym tylku

Gość gość
Witam. Ja rowniez polecam tormentol i wietrzenie jak wiekszosc,choc warto tez sprawdzic czy to napewno sa odparzenia czy pampersy uczulaja maluszka. Moj synek toleruje tylko te z firmy pampers i dady a wszystkie inne huggies,happy itd go uczulaja wlasnie w tak bolesny sposob

Gość gość
witam tu autorka, jak pisalam wyzej posmarowalam odparzenia plynem pigmentum castellani i dzisiaj juz jest o niebo lepiej, wszystkie krostki zniknely, sa jeszce palmnki ale tez pomalu znikaja, polecam chociaz w sumie nie wiem co zadzialalo bo skorzystalam rowniez z maki ziemniaczanej, sudocrem na noc , wietrzylam i wykapalam z emolientami...cos pomoglo ale co :) chyba jednak ten plyn... :) dzieki wszystkim za rady, pozdrawiam Aga :)