Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hipnoza kto wie co to jest?

Polecane posty

Gość gość

j/w

Gość gość
Technika oddziaływania na kogoś poprzez sugestię. Każdy z nas jest inaczej podatny na hipnozę, ale jest to w miarę skuteczna forma terapii np. przy zaburzeniach odżywiania, rzucaniu palenia itp. Pomaga też wrócić do pewnych wspomnień, które wypieramy. Nie jestem pewna, ale kojarzę, że Freud mówił o hipnozie jako leku na histerię. Mówimy o przykrych wspomnieniach i oczyszczamy się w ten sposób z ich negatywnego wplywu na nas.

Gość gość
A czemu interesuje Cię hipnoza?

Gość gość
Interesuje mnie ona, od czasu kiedy się jej poddałam. Chciałam sobie o niej popisać na forum. Hipnoza pozwoliła mi zerwać z destrukcyjnym dla mnie nałogiem. Poddałam się jej raz ale zainspirowała mnie bardzo i myślę że, sama sobie fundowałam na codzień coś w rodzaju autohipnozy stąd efekty po jednej wizycie już! Ja dość szybko łapię o co we wszystkim chodzi stąd w życiu zajmuję się różnymi rzeczami i we wszystkim jakiś tam odnoszę sukcesy:)

Gość gość
Sorki za brak interpunkcji ale po tym jak jakiś satyryk uznał że Polacy i tak jej nie używają-przyjrzałam się temu i i ja przestałam:D