Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja3214

Gdzie najlepiej nad morze?

Polecane posty

Gość alicja3214

Witam Planujemy wyjazd nad polskie morze (rodzice w wieku ok. 55 lat oraz ja z moim chłopakiem trochę po 20stce). Potrzebuję podpowiedzi w sprawie doboru miasta. Zależy nam na tym, żebyśmy zarówno my, jak i moi rodzice mieli co robić - w dzień zwiedzanie ciekawych miejsc oraz plaża, a wieczorami jakieś miejsca do potańczenia dla nas i cos przytulniejszego dla rodziców. Szukamy miejscowości, która nie będzie typowym miesteczkiem młodych jak Mielno, ani też miejsca gdzie rozrywka jest tylko dla osób w wieku rodziców. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość gość
Trójmiasto?

Gość Pełnia Lata
Ja polecam Łebę. Byłam tam tydzień temu i jest co robić. Można jechać do SeaPark w Sarbsku, iść na wydmy ruchome i Słowińskiego Parku Narodowego (to obowiązkowo), do niemieckiej tajnej wyrzutni rakiet przy plaży. Można iść do Parku Łeba pojeździć na gokartach i spróbować sił na linach. Jest też największy w Polsce Labirynt 3 D oraz Jura Park (tam zobaczycie jakie stwory kiedyś żyły). Ponadto do zobaczenia Dom do Góry Nogami, muzeum motyli, muzeum erotyki. Są dyskoteki dla młodych oraz dla takich osób jak Twoi rodzice fajne miejsca z przebojami z ich młodości. Dla odważnych spływ kajakami. Wesołe miasteczko przy porcie i sam spory port koniecznie do zobaczenia. Organizowane są przewozy na Latarnię Stilo. A jedzenie polecam w Barze Mlecznym Biała Mewa przy ul. Nadmorskiej, Bar Tango przy ul. Nadmorskiej oraz Green Pizza przy ul. Nadmorskiej. Mogę również polecić nocleg za przystępną cenę jakby co.

Gość gość
O nie, tylko nie łeba. Nie znam brzydszego miasta na wybrzeżu

Gość alicja3214
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, w Łebie byłam za czasów liceum na wycieczce szkolnej i przyznam szczerze, że wydawało mi się to malutkim miasteczkiem bez większych atrakcji, więc nie brałam jej nawet pod uwagę :) poproszę więc namiary na te noclegi :)

Gość gość
Ja z kolei Łebę wspominam kiepsko, byłam dwa razy z rodziną i tłok nie z tej ziemi, w restauracjach w środku dnia trzeba było polować na stolik, na plaży parawan na parawanie i hałas maksymalny, w nocy głośno, na ulicach pełno gówniarzerii z piwem ;-( owszem park Słowiński, wydmy - piękne, ale nie w środku sezonu. Ja osobiście lubię Jastrzębią Górę i Karwię, tą drugą spokojnie mogłabym Wam polecić, chociaż nie wiem jak z imprezami, bo nie korzystam z dyskotek itp. poza plażowymi potańcówkami gdzie chodziłam z rodziną wieczorem. W Jastrzębiej na pewno więcej atrakcji. Plaże w Karwi piękne, czyste i nie za bardzo zatłoczone. Właśnie wróciłam, więc jestem na bieżąco ;-) w okolicy Chłapowo też fajne miejsce bliżej już Władysławowa. Może coś fajnego jest dalej na zachód, Międzyzdroje np. ale nie byłam dawno, więc nie wypowiem się kompetentnie. Zależy gdzie się wybieracie - jeżeli bliżej Trójmiasta to spokojnie możesz skorzystać z moich rad ;-)

Gość gość
Ja też uważam, że każde miejsce będzie lepsze od Łeby. Jedynie wydmy warte zobaczenia i nic poza tym. Wszędzie brud, port paskudny, wszędzie daleko.

Gość alicja3214
Nie wybraliśmy nawet rejonu, gdzie chcemy się wybrać, jesteśmy otwarci na nowe miejsca :) Chodzi nam tylko o mile spędzony tydzień nad polskim morzem, dlatego zwróciłam się o pomoc, bo sama od paru lat tam nie byłam :)

Gość gość
Ja pisałam Ci o Karwi, bo uwielbiam tamte plaże. Trafiliśmy tam przypadkiem, wcześniej wybieraliśmy Trójmiasto, Łebę, Ustkę itp. a później trafiliśmy do Krynicy Morskiej i Karwi po roku. Teraz wracamy do Karwi albo Jastrzębiej /są obok/ już od kilku lat i podoba mi się. W sumie Krynica też jest ok, ale w Karwi plaże najpiękniejsze ;-) Szczerze to powinnaś chyba nastawiać się na plażę, nie atrakcje, bo potańczyć możesz u siebie, bez sensu jechać nad morze żeby szukać dyskotek. Ja zawsze wybieram mieszkanko blisko morza i cieszę się urokami morza jak najwięcej. W Karwi np. baza gastronomiczna super, chociaż drogo jest /pewnie jak wszędzie/, atrakcji może wiele nie samych w sobie, ale jest blisko gwiazda północy, przylądek rozewie, latarnia morska, obok Władysławowo, więc i port jeżeli chcesz rejs statkiem, ocean park - co kto lubi. Blisko w sumie też na Hel i do Trójmiasta nawet wracając. My już tradycyjnie byliśmy, wróciliśmy zadowoleni i na pewno za rok wrócimy.

Gość gość
POLECAM SARBINOWO, nieduża miejscowośc ale ładna plaża promenada na plaży, ja tam bylam 8 lat temu, ale tez ta miejscowośc ostatnio sie rozbudowała, bardzo ci polecam 3 lata temu byłam w Rewalu, miejscowosc juz wieksza i tam właśnie znajdziesz coś dla siebie i rodziców, polecam bo miasteczko piękne, poczytaj sobie o miejscowosciach polecanych przezemnie

Gość gość
Międzyzdroje polecam :)

Gość Marzanna89
@PełniaLata: Jura Park jest również pod Opolem, w Krasiejowie. Ostatnio byłam tam z moim juniorem, bo mieszkamy blisko - w Kluczborku i nosiliśmy się już z zamiarem od dłuższego czasu. Ten w Krasiejowie jest największym parkiem z dinozaurami w Europie, robi wrażenie nawet na dorosłych. Nie ma kolejek, czystko, strefa gastronomiczna bez fastfoodów ociekających tłuszczem.

Gość gość
@Marzanna: a czy są tam jakieś karnety rodzinne, grupowe? coś takiego?

Gość Marzanna89
Tak istnieje coś takiego jak bilet rodzinny "Bilet rodzinny PREMIUM - 160 zł (2 os. dorosłe i dwoje dzieci do lat 12)"