Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olguś_loczek

Jak jest w domu dziecka?

Polecane posty

Gość olguś_loczek

4 września mam trafić do domu dziecka, chciałabym dowiedzieć się jak tam jest. DUżo czytałam. O tym, że z zewnątrz jest tam okej, dzieci są zadbane, ale istnieją przypadki gnębienia. Bardzo się boję.

Też kiedyś czytałam wyznania byłego wychowanka domu dziecka i wyznania psychologa, który pracował w dwóch albo w trzech takich ośrodkach. Ciężko jest.

Gość gość
co się dzieje, że do DD? w jakim jesteś wieku?

No nie chcę Cię martwić, ale jeszcze nie trafiłam na pozytywne opinie. Koleżanki miały kiedyś praktyki w domu dziecka albo domu małego dziecka (bo były małe dzieci ale nie wiem w jakim wieku) ale rozmawiałam z nimi tylko po pierwszym dniu, to mówiły, że z dzieciakami samowolka. Że wychowawczynie miały w dupie, co dzieci robią, że im po torebkach grzebały dzieciaki (to świadczy o podejściu personelu). x Więcej pozytywnych opinii słyszałam o niektórych zakładach poprawczych niż o domach dziecka. Chyba że o rodzinnych domach dziecka. O tych słyszałam dość fajne opinie.

Gość gość
moja koleżanka była w domu dziecka. Teraz rzadko ją widuję. Myślę że miała tam nie najgorzej . nie skażyła się na nic

Gość gość
Tak jak na kolonii. Sprawdzanie czystości, grzebanie w rzeczach, wspólny kibel, brak prywatności. Chociaż to też zależy gdzie trafisz.