Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stop hipokryzji

Dlaczego dopiero teraz wszyscy potępiają Putina?

Polecane posty

Gość stop hipokryzji

Od kilku miesięcy giną niewinni Ukraińcy - zwykli mieszkańcy Donbasu, ale też żołnierze. To byli ludzie, którzy ginęli, bo zamieszkują Donbas - obszar objęty konfliktem, a żołnierze, bo walczyli o ojczyznę. Dlaczego wtedy nikt się nie odzywał? Wyrażali tylko zaniepokojenie, nakładali sankcje, pozwolili ukraść Krym, byli obojętni na wojnę we Wschodniej Ukrainie. Teraz, gdy w katastrofie zginęli Holendrzy i inne bogate nacje, to od razu wszyscy są oburzeni i teraz dopiero biorą się za konflikt. Ci pojebani politycy UE i NATO powinni zginąć za to, ze sprzyjali Rosji przez ostatnie miesiące. Nie należy też zapomnieć o ich obojętność na to, co się działo w Gruzji z winy Rosji 6 lat temu.

Gość gość
Ja go nie potepiam, uważam ze musi być jakaś równowaga sił.

Gość stop hipokryzji
OK, ale ja mówię o politykach, a nawet sportowcach, bo nawet piłkarz holenderski powiedział, ze Rosji należy odebrać mundial. Teraz to należy im odebrać, ale jak Ukraińców zabijali to wg Gejlendrów wszystko było OK?

Gość gość
Też mnie to wkurza, tak samo jak wkurzały mnie ''wyrazy zaniepokojenie i oburzenia''. Gdyby to, co dzieje się na Ukrainie działo się w państwie zachodnim(nie mówię o państwach członkowskich, bo Polską, Czechami, Węgrami, czy Rumunią też nikt by się nie przejął), to cała Unia byłaby zmuszona do zareagowania nawet jeżeli sytuacja dotyczyłaby Szwajcarii albo Norwegii-państw spoza UE. Wszyscy rzuciliby się na ratunek takiej Holandii, Francji, czy Niemcom :O

Gość gość
Dzisiaj znowu zginęły w Doniecku 4 osoby, od początku konfliktu we wschodniej Ukrainie zginęło kilkaset osób i ich oczywiście wszyscy mają w nosie.

Gość gość
czy pozwolilabys obcemu ,mieszac w swoich garnkach?

Gość stop hipokryzji
''czy pozwolilabys obcemu ,mieszac w swoich garnkach?'' A co to za porównanie? Nie chodzi mi przecież o wtrącanie się, ale o pomoc, o która Ukraina prosi od końca lutego.

Gość gość
wujekk putiin niee popussci

Gość gość
A jak sraczki dostanie to też nie POpuści?

Gość gość
tak bylo z Polska w czasie ll wojny swiatowej USA,ANGLIA FRANCJA zignorowali atak adolfa

Gość gość
Ukraincy zamordowali moich krewnych wymordowali zamieszkalych polakow na Ukrainie i co mam im wybaczyc zapomniec?

Gość stop hipokryzji
I oczywiście nikt nie umie wyciągnąć wniosków z historii. Ale przecież Zachód tak, czy inaczej będzie bezpieczny, więc się nie wysilają. I niech nie zasłaniają się ropą i gazem, bo bez Rosji cała Europa dałaby sobie razem, tym bardziej, ze jest tak bardzo zjednoczona, jak to wszystkim wmawiają.

Gość gość
bedzie trzymal,nie popusci

Gość gość
Ukraińcy wymordowali Twoich bliskich, czy ukraińscy nacjonaliści? Bo to duża różnica. Mordowali ci z zachodniej Ukrainy, ci z Donbasu, którzy teraz cierpią nie mają z tym nic wspólnego. Jeżeli jesteś chrześcijanką to powinnaś wybaczyć i zdawać sobie sprawę, ze współcześni Ukraińcy nie odpowiadają za zbrodnie swoich przodków, tym bardziej, ze nie każdy Ukrainiec mordował.

Gość gość
to jest biznes na tym zarabiaja

Gość gość
No, ale jeżeli dostanie sraczki to też będzie trzymał? Bo właśnie nieraz to mi się wydaje, że ma taką minę jakby wstrzymywał luźny stolec.

Gość stop hipokryzji
''to jest biznes na tym zarabiaja'' No właśnie rzecz w tym, że wcale nie stracą, gdyby zaprzestali handlu z Rosją.

Gość gość
zle sie dzieje

Gość gość
Putin CAR hahahah

Gość gość
to samo z Palestyna. gina cywile, kobiety, DZIECI, izrael robi co chce, jebana unia ich popiera :o a wypowiada sie ich parlamentarzystka ze beda mordowac matki zeby nie rodzily dzieci, tam sie dzieje masakra, ludzie prostestuja na calym swiecie, politycy maja w doopie. bo jesli chodzi o pieniadze to niestety ale ludnosc sie nie liczy. mozna teraz normalnie wklejac linki? jak tak to wam zaraz pokaze, jak sie wychowuje dzieci w izraelu! :o

Gość gość
gość dziś przyjdzie czas ze sie na nas "zesra"

Gość gość
Ja tez go nie potepiam

Gość gość
Odpieprzcie się od Putina. Nie wiem jak można pomagać banderowcom, liczycie ze oni nam pomoga???? Lwów w ogóle jest Polski a nie Ukraiński.

Gość gość
nie potepiam Putina ....

Gość stop hipokryzji
''Odpieprzcie się od Putina. Nie wiem jak można pomagać banderowcom, liczycie ze oni nam pomoga???? Lwów w ogóle jest Polski a nie Ukraiński.'' 1. Piszesz jak separatysta, nie jak Polak, bo w interesie Polaków jest wolna i bezpieczna Ukraina. 2. Banderowcy na Ukrainie to zaledwie 3%, co pokazały ostatnie wybory prezydenckie. 3. Ukraińcy pomogliby Polakom. Znam ich osobiście i powiem Ci, ze to bardzo pomocni, życzliwi i sympatyczni ludzie. 4. Lwów jest polski tak samo jak Wrocław niemiecki.

Gość gość
Jakbyśmy my mieli takiego prezydenta jak Putin, to byśmy nie byli biednym, gówno wartym krajem. Putin jest wielki.

Gość gość
A kto zbudował Lwów? Na pewno nie Ukraincy

Gość gość
prawdziwy przywodca,nie jak donek kraj sprzedal(cytat)Polska to teoria

Gość gość
gość dziś zgadza się czuja przed nim Respekt

Gość stop hipokryzji
''A kto zbudował Lwów? Na pewno nie Ukraincy'' Muszę Cię zmartwić, ale Lwów nie został założony przez Polaka, ale przez Daniela I Halickiego - króla Rusi.