Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 39 lat urodzilam

Polecane posty

Gość gość

pierwsze dziecko,bardzo sie ciesze bo myslalam ze juz nie bedzie mi to dane. ale jednak jest cos co troche psuje mi radosc macierzynstwa. jak zaszlam w ciaze pracowalam na umoiwe na czas okreslony. skonczy mi sie macierzynski i wiem,ze nie bede mogla juz tam wrocic.kto zatrudni stara babe z malym dzieckiem? maz zarabia przecietnie jakos nam wystarczy ale wiadomo ze 2 pensje to nie jedna

Gość gość
gratuluje ! ja mam 34 i nie mam jeszcze dzieci ja Ci życze wszystkiego naj ! i nie myśl że jestes stara baba :D bedzie ok

Gość gość
nie mazna miec wszystkiego:),gratulacje.

>>>pierwsze dziecko,bardzo sie ciesze<<< I tak trzymaj :)

Gość gość
tak tylko z czasem przyjdzie proza zycia, skonczy mi sie macierzynski,bede wtedy bez grosza swojego:-( a ja tak nie umiem zyc

Gość gość
Czyli urodziłaś sobie wnuka :)

Gość zdziwiona ona
ehm...dla przypomnienia wnuk to dziecko naszego dziecka a nie nasze dziecko :) W Piśmie Św pisze, że wczesne pokolenia po Adamie i Ewie mieli dzieci mając 300 lat :) Adam miał 900 kilka lat jak odszedł z tego ziemskiego wygnania a Ewa wiadomo - była młodsza :D

Gość gość
Młoda Mamo gratulacje i Wszystkiego Dobrego Błogosławieństwa Bożego i o nic się nie martw na zapas ciesz się macierzyństwem nie każdemu takie cudowny Boży dar to jest dany... ja nadal marzę o maleństwie a mam 36 lat :)

Gość gość
Ile lat ma maz? 58? Haha

Gość gość
teamt to prowo. tak sobie wymyśliłam,bo jestem co prawda 2 lata młodsza i dopiero zaczęłam starania o dziecko(moj maz jest 3 lata mlodszy tak na marginesie), i nie mam stalej umowy. ale bylam ciekawa jak zareaguja ludzie na kafe i powiem ze spodziewalam sie gorszyh komentarzy typu ale glupia baba nie ma pracy a na stare lata zrobila sobie dzieciaka. a tu prosze tyle cieplych slow:-)

Gość gość
prowo nie prowo, wg mnie fundowanie sobie dzieciaka w tym wieku to szczyt egoizmu. Robisz to tylko dla siebie. Dzieci są okrutne i rówieśnicy będą dzieciaka wyśmiewać, że ma mamę w wieku babci. Poza tym mniejsze szanse na doczekanie wnucząt, zwłaszcza jeśli twoje własne dzieci postanowią się rozmnożyć w równie zaawansowanym wieku. Tobie to może nie robi różnicy, ale dziecku jednak przykro, że nie ma dziadków. O czysto biologicznych uwarunkowaniach nie wspominam, bo po co. Późne macierzyństwo to wyraz egoizmu.

Gość gość
mam znajoma ktorej matka pierwsze dziecko urodzila troszke po 20stce a ostatnie w wieku 42 lat. w sumie miala ich chyba 8. i patzrac na te kobiete nikt by nie powiedzial ze jest babcia dla tego najmlodszego. a dziadkow mozna nie miec majac bardzo mlodych rodzicow.

Gość gość
nie pieprzcie głupot o tej babci matka urodziła mnie w wieku 38 lat i to było 28 lat temu i nikt nie mówił mi że to moja babcia

Gość gość
Moja babcia urodziła moja mamę w wieku 42! Lat