Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clara237

Pieczenie pochwy bez upławów

Polecane posty

Gość clara237

Witam. Od paru dni borykam się z problemem. Otóż, piecze mnie pochwa, a wargi sromowe są zaczerwienione. Na początku myślałam, że to zapalenie pęcherza, a często mi się to przydarza, ale wtedy zazwyczaj wygrzewam tamto miejsce i piję wodę z sokiem cytryny, i po kilku dniach przechodzi. Stosowałam to, lecz na razie efektów nie ma. Od dzisiaj smaruję Sudocremem, ale nie wiem czy to coś w ogóle pomoże. Zastanawiam się czy to czasami nie grzybica, w końcu jest teraz bardzo gorąco, tyle że przy grzybicy towarzyszą charakterystyczne upławy, a u mnie nic takiego nie ma. Wiecie może co mi dolega? Zazwyczaj mam bóle przed okresem, parę dni po, ale okres skończył mi się 2 tyg. temu. Jakie domowe sposoby proponujecie? Czy może zrobić posiew moczu, żeby wykluczyć zapalenie pęcherza?

Gość Migea
Powodów może byc kilka i tak na prawdę tylko wizyta u ginekologa i badania mogą dac odpowiedź. http://kobiecosc.info/kiedy-kobiecosc-swedzi-i-piecze/ w tym i innych artykułach piszą o powodach podobnych dolegliwości i sposobach postepowania. Poczytaj, może coś Ci rozjaśni sytuację.

Gość gość
Jeżeli problem nawraca profilaktycznie stosuj produkty z żurawiną i provag, który zakwasza drogi moczowe oraz pochwę chroniąc przed patogenami. Nasiadówki w wodzie z dodatkiem kory dębu również przy problemach z pęcherzem moczowym mi pomagały. Jak nie będzie lepiej wybierz się na posiew z pochwy i moczu.

Gość gość
Zastosuj sobie invag na noc przez 7 dni, tyle kapsułek jest w opakowaniu bo jeśli to problem z infekcją układu płciowego to ten lek szybko przywróci właściwą mikroflorę w pochwie, kupisz oczywiście bez recepty. Aha, jeszcze tantum rosa też możesz się wspomagać.

Gość gość
na pieczenie możesz spróbować provag żelu, mi pomaga przy otarciach i podrażnieniach, rzeczywiście upały nie pomagają przy infekcjach, staraj się nie nosić zbyt obcisłych ubrań ani bielizny i wybieraj raczej naturalne materiały, jeśli nie przejdzie idź do ginekologa, nie ma sensu sie męczyć, na zapalenie pęcherza mi pomaga furagin