Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o jaką kwotę alimentów mogę się starac

Polecane posty

Gość gość
A ty jeszcze niemadsz w ogóle zasadzonych alimentow to jak wyscie sie rozwodzili i nie ustaliliscie tego?

Gość gość
no pewnie ze jego, byliśmy 3 lata po ślubie gdy zaszłam w ciążę i był wniebowziety. później gdy mała miala kolki i calymi popołudniami plakala on zaczął znikac z domu, przychodził pijany, awanturował się, zaczął mnie bic, nasze dziecko tez uderzył a miała wtedy rok więc uciekłam do polski i wniosłam o rozwód. wczesniej przesyłał te pieniadze z rodzinnego ale przestał, teraz mowi ze mi da 100 euro i mam s*******ac bo on wrzeszczacego bahora nie będzie utrzymywał. ograniczyli mu władzę ale sąd alimentow nie ustalił,

Gość gość
szczerze mówiąc to ja bym oddała dziecko ojcu jesli nie miałabym za co żyć, a ojciec skąpil kasy na dziecko. Pewnie 2 miesiace by wytrzymał i oddał matce plus alimenty :)

Gość gość
Ja rozwiodlam się z mezem , mamy półroczne dzoiecvko, on pracuje zagranicą zarabia około 4 tys euro, ja zamieszkałym w pl. Mimo iz w sadzie przedstawione były zarobki ja w pl zarabiam około 8 tys ( nie oczekiwalam od niego dużo bo mam swoja firmę i utrzymana dziecko i siebie) we wniosku napisalam ze alimenty w wysokości 700 zł oczekuje i co i sad dal 300;) haha naszczesvie Moj były to mimo wszystko fauny gość wie ze jhas na swoje potrzeby zarabiam i sam z wslasnej woli co miesiąc przysyła 2000 zł na dziecko, i kupuje jej bardzo dużo rzeczy plus wpłaca co miesiąc na jej kontoi następne 2 tys zł:-) trzeba rozkładać nogi przed odpowiednim facetem:-)

Gość gość
Ty na końcu to raczej spierdzielaj stąd ,jestes prostaczką nie widzisz tego.

Gość gość
I co? zatrudniacie komorników do ściagania?

Gość gość
A dlaczego mial by oddac dziecko matce ,sa faceci co bardzo dobrze radza sobie z dziecmi ,a ciekawe co by bylo gdyby matka zostala podana o alimenty albo o podwyższenie jak by prula d**e ,bo niestety kobiety wcale sa niw lepsze w tej kwesti od facetów.

Gość gość
nie ma z góry ustalonej kwoty za rozwody w całej Polsce. Kwota też może być uwarunkowana trudnościami w procesie, itp. Nie ma co się sugerował, kto komu ile wziął. Ja też się rozwodziłam i znalazłam sobie adwokata z Wrocławia który był rzeczowy i pomógł mi. Jeśli szukacie dobrego adwokata który wam pomoże w rozwodzie, podziale majątku i alimentach to polecam tego adwokata http://www.adwokatwysocki.pl

Gość gość
lepiej sie starać o jak najwyższą kwotę alimentów na dziecko. Niestety nie ma w Polsce z góry ustalonej kwoty jaka przypada na rodzinę (kobietę z dzieckiem). Na to wpływa szereg zmiennych. Moja siostra korzystała z pomocy adwokata w sprawie rozwodu i alimentów. Miała świetnego specjalistę z Wrocławia któremu udało się przydzielić wysokie alimenty. Jeśli szukasz dobrego adwokata to polecam ci tego www.adwokatwysocki.pl

Gość gość
musisz w sadzie przedstawić koszty miesieczne utrzymania dziecka (na wszystko musza być faktury)wtedy sąd podzieli to przez 2 bo twoim obowiazkiem jest partycypacja w kosztach

Gość gość
hahaha:P te wszystkie znawczynie prawa poczytajcie sobie kodeks rodzinny najpierw:) pół na pół to czysty wymysł bo matka wychowuje dziecko i to jest jej udział a jeżeli ojciec się nie interesuje i go stać sądownie może pokrywać całe koszty utrzymania dziecka... i pamiętaj autorka że w koszty liczysz także pół czynszu i wszystkich opłat:) żądaj jak najwięcej bo opuścić zawsze mozna;) i nie słuchaj tych durnych bab które plują jadem na temat lenistwa sponsorów i takich tam:) sama szarpię się o alimenty od kilku lat na syna bo były ma ogólnie w d***e:/ życzę powodzenia:)

Gość gość
wiadomo, że każdy by chciał wyciągnąć jak największe alimenty na dziecko. Adwokat będzie się starał aby było jak najlepiej ale ty musisz przede wszystkim pokazać miesięczne koszty utrzymania dziecka. Jeśli się uczy, jakie masz na nie wydatki na utrzymanie. Ja kiedyś korzystałam z pomocy adwokata z Płocka www.plock-adwokat.pl i bardzo nam pomógł.