Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja koleżanka glodzi dzieci!!

Polecane posty

Gość gość

Hej mam problem. Mam znajoma ktora glodzi swoje dzieci. Wczoraj bylam u niej na kawie. W międzyczasie ona robila obiad. Dzieci troche dokuczaly i ona do nich mowi ze nie dostana nic do jedzenia do wieczora. Dzieci w płacz a ona zamknela je w pokoju na klucz. Siedzialy tam ze 2 godziny. Tlumaczylam jej ze sa glodne ze to tylko dzieci i normalne ze troche dokuczaja. Nic nie dotarlo. Dzieci maja 6 i 4 latka. Nie rozumiem jak mozna takie male dzieci zamknac w pokoju na klucz na tyle czasu? A co jesli ktores z nich otworzy okno i wyskoczy? Dodam ze ona wychowuje je sama, mieszka u rodzicow . Nie pracuje tylko ciagnie alimenty od jeszcze meza. Powiedziala ze nie bedzie pracowac bo dzieci wyzywi za 600 a 400 ma dla siebie. Dzisiaj jej synowie przyszli do mojego syna sie pobawic i wlasnie jesteśmy po obiedzie ( mama musiala isc do fryzjera ) bylam w szoku jak zobaczylam jak oni jedza ten obiad! Jakby z 2 tyg nie mieli nic w ustach!!! Poradzcie co mam robic? Podejrzewam tez ze ona ich bije. Mlodszy Kuba pokazywał mi dzis siniaki nq ramionach. Co mam zrobic? Z ojcem nie maja kontaktu bo matka doprowadzila do tego ze nawet nie moze do nich zadzwonic. Pomozcie

Gość gość
my mamy pomóc?To zdaje się ty chcesz pomóc głodzonym dzieciom.Jeśli wierzysz w to co sama napisałaś to weź i zgłoś sytuację choćby na policji.

Gość gość
No tak ale nie wiem co robic bo nie chce by dzieci trafily do domu dziecka. Dodam jeszcze ze mam syna w wieku 5 lat i wyglada lepiej niz ten dzieci. Zdrowiej. A one takie wychudzone zqdnwgo zycia w nich nie ma. Tragedia.

Gość gość
Poinformuj ojca tych dzieci, szkoda dzieciakow

Gość gość
Ona ich tez kapie raz w tygodniu. Wiec sobie wyobrazcie jak one wygladaja po calym tyg nie mycia sie. Ubrania dostaja po moim synku ale i tak sa na tego 6 latka za duże. Ona nie pracuje ma 1000 zl alimentów. I przypuszczam ze wydaje je na wlaane zachcianki. Mieszka u rodziców wiec za wynajem nie placi , rachunkow tez. Dzieci cuesto nie maja przyborow szkolnych. Ksiazek itp a ubrania buty nosza te ktore dostaly po moim dziecku. Czesto za duze i chodza np w tych za duzych butach. Masakra co robic? Nie wiem czy powinnam zglosic na policje czy do mopsu. Boje sie ze wyladuja w domu dziecka

Gość gość
Informowalam go. Zadzwonil do niej z tego co wiem ale ona mowila mu ze jak sie zjawi u nich to jej ojciec "zrobi z nim porządek" on mieszka za granica.

Gość gość
:)to bardzo dziwna sytuacja no jak tal mozna no! ale nie masz dowodow ze ona je bije czy glodzi to za malo tu sie stalo 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
:)I w ogole to nie twoja sprawa i nie powinnas sie mieszac w innej kobiety zycie to jej dzieci i tak naprawde nic nie wiesz moze nie masz sie czym zajac czy cos? nudzi ci sie? niczgeo ona przecie nie robi i co z tego ze zarly ten obiad tak szybko dzieci czesto tak zra nawet jak nie glodne bo te bobasy to juz nie wiedza co ze soba zrobic 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Dowodu nie mam wlasnie za bardzo tylko tyle ze ten mlodszy synek mi powiedzial ze mama byla zla i go zbila. Ona mowi ze aie odegra na tym swoim mężu chociaż ona pierwsza go zdradziła, w ogole dziwie sie mu ze on z nia w ogole wytrzymywal. W mieszkaniu burdel ona caly dzien na kompie siedziala i grala A dzieci glodne chodzily. Z tego co wiem on bardzo by chcial ich zabrac do siebie ale nawet nie moze ich zobaczyc. Wiem ze ma tez dziecko z inna kobieta. I chca walczyc o te dzieci.

Gość gość
Gosc zmienialabys zdanie jakbys te dzieci zobaczyla i znala ta osobe. Wlasnie przez takie jak ty dzieci w wielu rodzinach cierpia. I nikt nie reaguje. A ja chce ich uchronic chociaz przed tym zeby nie cierpialy i byly szczesliwe. Chcialabys miec takie dzieciństwo?

Gość gość
:)w takich rodzinach co naprawde dzieci cierpia to wszytsko tak ukryte ze nic bys nie zobaczyla zostaw tych ludzi w spokoju 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Kiedys mi powiedziala zejak sie rozwiedzie to będzie walczyc o alimenty dla siebie bo nie chce jej sie pracować. I ze bedzie ustawiona do konca zycia

Gość gość
Nędzne prowo ale opowieść fajna daję 4/10

Gość gość
No pewnie najlepiej milczeć. Taa dzieki za pomoc. Szkoda mi tych dzieci. Dzieci cierpią ale lepiej sie nie wtrącać , czekac az ktorej w szpitalu wyląduje z glodu i wycienczenia.

Gość gość
To jie jest zadne prowo!! Potrzebuje konkretnych odp. Mial ktos taka sytuacje?

Gość gość
Pomoze ktos?

Gość gość
gośc 14.21 -ty jest porąbana i podobna do tej matki.. co za znieczulica...

Gość gość
Autoreczko fantazjuj dalej :)

Gość gość
No pewnie chyba musialabym byc chora zeby cos takiego wymyslac. Wszedzie znieczulica. A potem sie ludzie dziwia jak to sie stalo, dlaczego sasiedzi nie zareagowali.

Gość gość
Najpierw pisalas ze je glodzi pozniej dodalas ze nie myje pozniej ze nie pracuje bla bla bla bla

Gość gość
Zgłoś do pomocy społecznej.

Gość gość
Mowilam ze jest duzo sytuacji w ktorych zaniedbuje dzieci! Gosc a mozna jakos anomimowo zglosic do opieki? Ja wlasnie mowilam ojcu tych dzieci zeby zglosil i mowil ze chyba tak zrobi.

Gość gość
musisz to zglosic na policje bo inaczej bedziesz posadzona o to ze nie pomoglas tym dzieciom

Gość gość
najbezpieczniej to albo zgłosić sprawę do mopsu, albo złożyć wniosek do sądu o wgląd w sytuację dzieci Sąd rodzinny w pierwszej kolejności ustali czy bezpieczeństwo dzieci nie jest zagrożone i pewnie da jej kuratora, dzieci i ona przejdą badania psychologiczne itd. Spokojnie póki co nikt jej dzieci nie zabierze

Gość gość
a poza tym co cię obchodzi jakaś durna baba skoro dzieciaki sa zaniedbane - chcesz pomóc jej czy tym dzieciom??? A niepowiadomienie w takiej sytuacji albo sądu rodzinnego, mopsu czy policji to zaniechanie i też przestępstwo!

Gość gość
idź do mopsu, zgłoś , powiedz,że zgłaszasz to anonimowo bo to twoja znajoma i nie chcesz żeby o tym wiedziała, powiedz, że mają sprawdzić bo jeżeli coś się stanie tym dzieciom to pociągniesz ich do odpowiedzialności za brak reakcji, powiedz, że dzieci tam są GŁODNE, ja już tez przechodziłam przez taką historie niestety

Gość gość
dzieci babie nie odebrali, dostała kuratora i zaczęła się trochę pilnować, co poprawiło syt dzieciaków

Gość gość
Ok gosc z 15:50 tak zrobie. Dzieki.