Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam racje czy nie

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem.Od roku jestem w zwiazku z dziewczyna,zaszla w ciaze,wszystko jest ok poza tym ze w jej zyciu jest kolega ktory pisze z nia smsy.Sa to normalne smsy typu co robisz?Jak sie czujesz?Itd.Te smsy pisza prawie codziennie.Dodatkowo w jej zyciu gosci kolezanka ktora zna 5 lat ale ona strasznie mnie irytuje bo we tez prawie codziennie pisze do niej i w dodatku jest taka ze jak sie czlowiek o cos jej pyta to musi zrobic tak jak ona chce.Za pol roku urodzi sie dziecko i wiem ze natretnie bedzie sie wtracac i wrecz narzucac co i jak mamy robic.Ja mojej partnerce tlumacze ze teraz ma rodzine a nie kolege i kolezanke i ma sie na nas skupic.Klocimy sie o to ze ona utrzymuje z nimi kontakt.I pytanie mam do was takie:czy codziennie pisanie smsow z kolega jest dla was normalne?I czy zgadzacie sie ze mna ze slusznie chce sie pozbyc tej jej kolezanki i zyc sam z partnerka jako RODZINA.

Gość gość
Jak dla mnie Twoje obawy w zwiazku nie smsowaniem z kolega jest jak najbardziej podstawne, logiczne i uzasadnione. Ale z ta kolezanka juz nie :)

Gość gość
Kolega by mnie wkurzał, nawet gdyby tylko o godzinę pytał :P Codziennie to przesada, jak za często z jakimś kolegą dyskutuję, to sama się na pewien czas odcinam, bo wolę szczęśliwego Męża niż szczęśliwego kolegę ;) Problemu z koleżanką nie rozumiem, bo jest opisany tak, że właściwie nawet nie wiem, w czym tkwi problem :D

Gość gość
Z smsowaniem - mialo byc

Gość gość
nie masz racji, jak tak dalej bedziesz robil to zapewne ona pozbedzie sie ciebie. nie masz wlasnych znajomych ze chcesz odciac swoja partnerke od innych ludzi? to wg mnie jest chore, ona nie jesy twoja wlasnoscia i nie mozesz jej mowic z kim ma utrzymywac kontakt a z kim nie.

Mnie osobiscie smsy z kolega nie przeszkadzaja, ale rozumialabym twoj problem, dopoki nie zaczales gadac o tej kolezance. Wkopales sie tym, facet. Chcesz dziewczyne zamknac w klatce, oczywiscie, ze masz racje, bo tak tobie bedzie najwygodniej, ale czy to jest sluszne zachowanie?

Gość gość
16:39 - widać, że to wolna osoba napisała. Nikt normalny by nie przymykał oka na SMSki dziewczyny z kolegą. Nawet o dupie Maryny. Co za dużo to nie zdrowo. Gościu z 16:39, jak się już zaangażujesz, to poczujesz coś, co nosi piękną nazwę jak potrzeba wyłączności.

Gość gość
Chodzi o to ze ta kolezanka sie wtraca i mowi jej co ma robic. A jak nie jest po jej mysli to ma focha. Nie znam jej osobiscie bo nawet nie chce jej poznac drazni mnie ona nienawidze jej. Wszystko to wnioskuje z smsow ktore pisza

Brr, nie cierpie takich ludzi jak ty. Lepiej zacznij juz teraz urzadzac pieklo dziewczynie, im szybciej przejrzy na oczy, tym lepiej.

Gość gość
Taaaak... schodzę z tego tematu, bo myślałam, że chcesz o problemie pogadać, ale to Ty nim jesteś :P Czemu w ogóle czytasz jej SMSy? Miłego płacenia alimentów ;) Dzieci robią dzieci, a potem płacz, że się wielce mamusie koleżanek słuchają. Tfu tfu!

Gość gość
A z kolega juz codziennie nie pisze ukrocilem im kontakt tak wiec pisza ze3x w tyg. Nie rozumiem po co jej znajomi teraz jest rodzina dzieci maz. Przeciez ze mna tez moze porozmawiac. Jest teraz w 3 mies ciazy a ta kolezanka ja nad jezioro wyciaga.

Gość gość
co do wypowiedzi o osobie z 16:39 jestem kobieta w zwiazku stalym od 7 lat i moj partner na poczatku robil to samo. zaczal sie za duzo interesowac co robie i z kim wychodze, bardzo nie lubie osob ktore narzucaja swoje zdanie i swoj swiatopoglad innym. jestes z ta dziewczyna od roku jak napisales, ten jej kolega jak i kolezanka znaja sie z nia zapewne o wiele dluzej i mhslisz ze przez to za zaszla w ciaze ona rzuci dla ciebie wszystko bo tobie to nie pasuje? albo jestes chorobliwie zazdrosny albo niedojrzales do bycia z kims w zwiazku

Gość gość
z doświadczenia wiem ze jeśli zabronisz dziewczynie pisać z kolegom to i tak pewno się to nie uda. ewentualnie będzie pisać smsy za twoimi plecami lub się ograniczy.skoro z nim super sie dogaduje to to marne szanse by kontakt urwala. ja jestem po slubie i tez mam takiego kolege, piszemy może nie codziennie ale był czas gdy wlasnie codziennie pisaliśmy. teraz tak średnio co trzy dni.... a co do kumepi nie wiem . ale taki kolega ladnie może namieszać...

Gość gość
Oczywiscie ze czytam jej smsy kontroluje tez facebooka. Musze miec nad nia kontrole. Poza tym rozmawiam w pracy ze znajomymi to nikt nie widzi w tym nic dziwnego. Oni tez tak robia, a dziewczyny twierdza ze nie maja nic do ukrycia i nie przeszkadza im to ze facet im grzebie w tel. Tylko ta moja sie ciagle burzy

Gość FAJNIE JEST
Gdy jest związana z Tobą, powinna ograniczyć pisanie sms z tym towarzystwem. Ciekawe czy będzie miała czas na to durne zajęcie gdy urodzi dziecko?! Czy panna nie ma innego zajęcia, od pisania sms-ów? W zupełnosci NASZ RACJĘ! Zdaje się Twoja dziewczyna nie dorosła do dorosłego życia, ciekawi mnie jak długo z nią wytrzymasz?

''Zdaje się Twoja dziewczyna nie dorosła do dorosłego życia, ciekawi mnie jak długo z nią wytrzymasz?'' Mam nadzieje, ze nigdy nie dorosne do doroslego zycia w twoim rozumieniu. Nie wiem, do jakiego stanu trzeba sie doprowadzic, zeby nie miec czasu na napisanie smsa.

Gość gość
Masz rację. Nie powinna pisać cały czas z jakimś kolegą. To jest brak szacunku dla ciebie i z jego i z jej strony. Ale wiele kobiet dzisiaj tego nie rozumie. Traktują nas jak frajerów i wmawiają, że trzeba im na wszystko pozwolić. Ja bym zostawił taką dziewczyną od razu. No niestety już jest w ciąży. Co mogę powiedzieć? Współczuję ci chłopie, masz poważny problem.

Gość gość
Jakim trzeba byc czlowiekiem zeby zabronic ukochanej osobie kontaktu z ludzmi. Co ona ma w domu siedziec i czekac az mosc***an wroci z pracy. Ty aspoleczny jestes czy co?!