Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcialabym miec dziecko, byloby moim 3 ....

Polecane posty

Gość gość

jednak teraz jak już 3 dzieci to mowia ze patologia, itd. itd..... jak postrzegacie takie sytuacje?

Gość gość
jak Cię stać masz warunki i nie liczysz na pomoc z opieki to to nie jest patologia

Gość gość
warunki mam ,miejsce mam .mam wielki pietrowy dom,finansowo tez jest ok. jednak wciąż się wacham .

Gość gość
czego sie wachasz ?co ludzie powiedza? czy raczej czy podołasz obowiązku ?

Gość gość
z tego co tu ludzie piszą to sporo ma 3kę. Dla mnie to nie patologia. Owszem, mało jest rodzin z 2+3 lub więcej ale głównie za sprawą niestety czynników ekonomicznych. A ludzie, co się ludźmi przejmujesz. Większość ludzi nie stać często i na drugie dziecko dlatego też odbierają większe rodziny jak patologię, która trzepie dziecko za dzieckiem a nie myśli. Jak masz możliwości i chęci to do dzieła!

Gość gość
wlasnie tego CO POWIEDZA LUDZIE . na pewno bym dala rade.ale u nas nie ma nikogo tzn znam tylko 2 rodziny co maja 3 dzieciaczkow...

Gość Aa89
Witam a ja mam 25 lat dwójke dzieci syn 6 lat i córka 4 lata i aktualnie pracuje z mężem nad 3 dzieckiem bo zawsze chciałam mieć taką gromadke i wiesz co ci powiem w d...e mam co ludzie powiedzą :)

Gość gość
tym akurat wcale nie przejmuj sie przeciez to Twoja sprawa ile masz dzieci

Gość gość
Wszystkie decyzje podejmujesz kierując się zasadą "co ludzie pomyślą". Pusta osoba z Ciebie. Dulska?

Gość gość
nie podejmujemy wszystkich decyzji kierując się co ludzie powiedzą, maz uważa ze jakby było to by było... a ja jakos tak mysle .... ogolnie o wszystkim.

Gość gość
Co ludzie powiedzą? Żartujesz? Ja za chwile 4 urodze mam warunki à ludzie mnie nie obchodzą

Gość gość
Jeżeli masz ochotę i warunki to nawet się nie zastanawiaj. Dzisiaj nadużywane jest słowo patologia i większość pewnie do końca nie wie co to znaczy. Każde odstępstwo od tzw. "normy" jest patologią. W obecnych czasach ideałem jest mieć dwójkę i KONIECZNIE chłopca i dziewczynkę każda inna opcja jest już nie bardzo postrzegana. Ja mam jedno dziecko i w nosie co kto uważa na ten temat (a też już się nasłuchałam i naczytałam). Nikt nie przeżyje za ciebie życia a jeżeli będziesz szczęśliwa z trójką dzieci to nie ma się nad czym zastanawiać.

Gość gość
czekam na pierwsze dzieciątko, potem chce wybudować dom, jak się do niego wprowadze to chce mieć w przyszłości 3 dzieci, zawsze chciałam mieć liczną rodzinę. Nas było 4 + 2 rodziców, dzieci będą zawsze, i dzięki nim nie będzie pusto w dużym domu. Marze o 3 i nie przejmuje się opinią że to patologia, patologią jest myśleć że przez to, że rodzina jest liczna jest od razu patologią. Większość rodzin które mają więcej niż 2 dzieci, to ludzie co z państwa kasy nie biorą, tyrają na swoją rodzine, nie dostają żadnych zasiłków bo im się nie należą, wszystko co mają, to dzięki ich ciężkiej pracy. Więc niech nikt nie mówi że takie rodziny to patologia!

Gość gość
Ta z nikiem Aa 89 to akurat patologia 25 lat takie duze dzieci i jeszcze 3 majstruje ,mam pytanie czy ty jakąś szkole skończyłaś oprócz podstawówki i czy pracowalas kiedys .

Gość gość
do ostatniego gościa: a co ciebie to obchodzi w jakim wieku ona ma dziecko i ile jeszcze planuje ? wkurzają mnie tacy ludzie, nie znasz dziewczyny, nie wiesz jak żyje a wyzywasz od patologii , chora jesteś

Gość gość
Nie obchodzi mnie to wcale ale to jest wlasnie patologia ,autorka pytala ma odpowiedz kiedy jest patologicznie wiec w wieku 25 lat miec tak duze dzieci i dalej sie rozmnażać.

Gość gość
Nie obchodzi mnie to wcale ale to jest wlasnie patologia ,autorka pytala ma odpowiedz kiedy jest patologicznie wiec w wieku 25 lat miec tak duze dzieci i dalej sie rozmnażać. xxx Sprawdź w słowniku co znaczy słowo PATOLOGIA. Warto , czegoś nowego się dowiesz.

Gość gość
looo to ja mam dzieci w wieku 8 i 5 to byłoby dopiero patologia. bo widze wszedł temat 25-letniej mamusi .

Gość gość
chciałabym.... a co na to Wasi mężowie, oni również chcą? Może odpocznijcie trochę. Trójka dzieci to dużo. Nas było troje i po wielu latach tato się przyznał, że chciał mieć 1 lub 2 a to mama chciała mieć trójkę. To było jej marzenie, nie jego i nie napiszę, że szczęśliwe było ich małżeństwo, wręcz przeciwnie. Mama się złościła, że tato jej nie pomaga, ojciec wiecznie w pracy. Mama często teraz mówi, jak to się nam poświęcili bo przy trójce dzieci wolnego nie było. Dlatego my mamy jedno i nigdy więcej dzieci. Jest dobrze, mamy czas i dla siebie i dla dziecka.

Gość gość
Oczywiście ze to patologia miec 8 letnie dziecko w wieku 25 lat .

Gość gość
ja mam 28 lat i 8 letnie dziecko a nie 25 :)

Gość gość
A ja mam 35 lat i 15 letnie dziecko :D i co też patologia ? :classic_cool:

Gość gość
no wlasnie, zaowazylam ze wieluuuuuuuuuuuuu ludzi nie wie co to patologia.i leca tak z grubej rury po wszystkim. :P

Gość gość
ja mam trójke :) synowie mieli 9 i 6 lat jak urodziłam córke, to wcale nie jest dużo dzieci i mozna miec mnóstwo czasu jak sie jest dobrze zorganizowanym :)

Gość gość
dla mnie dziecko przed 25 rokiem to patolgia

Gość gość
gość 18:54 milo kogos takiego poczytać :) a mogę wiedzieć czy 3 dziecko było planowane?

Gość gość
bo widocznie nie dojrzałeś gościu do decyzji na stworzenie rodziny. ja urodziłam swoje 1 w wieku lat 19 i mam w sumie troje i 26 lat

Gość gość
Halo! Ja też już myślę o trzecim, ale jeszcze muszę trochę poczekać, bo mam dzieci 3,5 roku i pół roku, a budowa domu w trakcie. Ale kto wie, może za rok trzecie będzie już w drodze :)