Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie pojsc do szpitala

Polecane posty

Gość gość

witam. pisze tutaj bo chce by bylo mi latwiej. od jakiegos czasu boli mnie brzuch. mialam rowniez krew w stolcu. dzis bylam u lekarza i dostalam skierowanie do szpitala na badania.. do chirurga. pani doktor powiedziala mi ze pewnie bede miala robiona kolonoskopie. na sama mysl placze. placze caly czas. wiem ze to moje zdrowie, moze nawet moge byc chora. boje sie tego badania. moi najblizsi wiedza o tym. niestety bedr musiala ich oszukac ze bylam na badaniach. nie dam rady. nie wytrzymam tego badania. nie wiadomo czy dostalabym znieczulenie. zostalo mi tylko plakac i przestac myśleć o tym.... :(

Gość gość
a pytalas czy wykonaja to badanie w znieczuleniu? tak powinno sie to robic, przynajmniej na zachodzie tak jest

Gość gość
Nie przesadzaj, wprawdzie nie jest przyjemnością pobyt w szpitalu ani badanie to tekst, że "pozostało tylko płakać" chyba jest trochę na wyrost... Spokojnie przeżyjesz i szpital i badanie, przecież tu chodzi o Twoje zdrowie, jeżeli nie da się inaczej to nie masz wyjścia. Zawsze możesz próbować leczyć się bez szpitala, wszelkie niemal badania można wykonać w gabinetach, nawet te wspomniane wykonuje się bez problemu i można w znieczuleniu. Są też inne dobre, diagnostyczne badania, może tamto nie będzie konieczne. Idź jeszcze na konsultację do dobrego specjalisty i porozmawiaj o leczeniu bez szpitala, może nie będzie problemu.

Gość gość
nie, nie pytalam. poki co jedynie pani doktor w przychodni mi powiedziala ze takie badanie mnie bedzie prawdopodobnie czekalo. pojechalam do szpitala ale w poczekalni postanowiłam zrezygnowac. boje sie. boje sie ze nie bede miala wyjscia, ze mnie smusza (jestem pelnoletnia ale mieszkam z rodzicami ktorzy sie o mnie martwia), a ja wiem ze tego bym nie przezyla. jestem wrazliwa na bol. gdyby zrobili mi to pod narkoza to moze byc sie zgodzila ale samo znieczulenie nie da duzo (tak wyczytalam w Internecie). Dziekuje za zainteresowanie ale ja chyba i tak zdania nie zmienie. wiem ze jestem uparta. ; (((( ale nie wyobrazam sobie tego badania

Gość gość
moze poslucham sie Twojej rady i pojde na te kolonoskopie prywatnie i zrobie to pod narkoza. zobacze. poki co jutro moi rodzice beda na mnie zli ze nie zrobie badan. ; ((( żałuję ze cokolwiek komu mowilam... Dziekuje ze jesteście.... i zycze Wam duzo zdrowia przede wszystkim..

Gość gość
Zgadzam się,badania robią ambulatoryjnie i na skierowaniu lekarz musi(poproś go ) by napisał ze prosi w znieczuleniu,takie są wymogi. Problem jest tylko w tym ze w szpitalu zrobią ci to badanie z marszu a ambulatoryjnie trzeba długo czekać.Chyba że prywatnie.U mnie kosztuje ok 700zł.Nie każdego na to stać. Idz,i uszy do góry,będzie dobrze.Czesto krwawienia to choroba jelita drażliwego,hemoroidow.To się leczy.

Gość gość
Nie wiem jak finansowo stoisz, ale nie myśl na razie o takim badaniu, idź do dobrego lekarza prywatnie najlepiej, bo szybko będziesz wiedziała co i jak. Na pewno zleci badania z krwi, może usg jamy brzusznej itp. a dopiero w sytuacjach nielicznych kolonoskopie. Nie wiem skąd koleżanka podała cenę 700zł, u nas w prywatnej klinice/najlepszej/ cena tego badania video wynosi 250zł a wizyta u dobrego specjalisty to 70-90zł, więc nie są to jakieś bajońskie sumy. Jeżeli masz możliwość rozejrzyj się za dobrym lekarzem i jak najszybciej idź na konsultację.

Gość gość
Są jeszcze specjalne kapsułki do połknięcia, które przeswietlają cały układ pokarmowy, zastępują gastroskopię i kolonoskopię. Nie wiem tylko jaka cena.

Gość gość
Ok, tak zrobie. Poszukam w mojej okolicy jakiegos lekarza (katowice). mysle ze rodzice znalezliby nawet te 800zl jakby byla taka potrzeba. DZIEKUJE WAM BARDZO ZA POMOC. Lepiej mi teraz. Postaram sie juz chociaz nie plakac. Dziekuje