Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Milosc

Polecane posty

Gość gość

Czy mozliwe jest kochanie prawdziwa miloscia mezczyzny, ktory nie chce sie zenic ani miec dzieci, ale jednak byc z kobieta i wspierac ja, byc szczesliwym z nia i dawac jej szczescie? Czy rezygnacja z marzenia, jakim jest malzenstwo i dzieci, na rzecz bycia z tym konkretnym mezczyzna do konca zycia, nie jest zaprzeczeniem milosci? Ponoc mozna kogos kochac prawdziwie tylko wtedy, gdy siebie tez prawdziwie kochamy i szanujemy.... Jezeli z czegos rezygnujemy w ramach kompromisu w zwiazku, jak wykryc czy da sie bez tej rzeczy szczesliwie zyc czy jednak to bedzie samobojstwo dla naszego szczescia?

Gość gość
Napisz to jeszcze raz ale po polsku :P.

Gość gość
skoro ktos w takim zwiazku tkwi , to nie powinien pytac innych o zdanie,lecz sam na nie odpowiedzieć, tak? Inni mnie nie interesują

Gość gość
zależy od wielu czynników.... od oczekiwań...od charakteru ..od pozycji itd .

Gość regina z rybnego
nie boj, poczujesz

Gość gość
Można b yć szczęsliwym bez dzieci.. według mnie.Ale o tym powinien sie wypowiedzic facet który tak żyje :P

Gość gość
Jak się kogoś kocha, to się nie oczekuje, nie wymaga, tylko się przy tym kimś jest i się go/ją w pełni akceptuje. A to o czym piszesz, to egoizm, to ty marzysz o dzieciach, małżeństwie, itd... i chcesz to wymusić na partnerze, a to już nie jest miłość, tylko chęć zaspokojenia wyłącznie swoich potrzeb.

Gość gość
No wlasnie nie chce tego wymuszac. Jestem w stanie z tego zrezygnowac. Tylko czy wlasnie rezygnacja z takich marzen dla bycia z facetem to dalej milosc z mojej strony czy uzaleznienie i nieszanowanie wlasnych uczuc i potrzeb? Gdzie jest granica miedzy pozytywnym poswieceniem w milosci a zatraceniem siebie samej w uzaleznieniu od kogos?

Gość gość
chłopie , nie graj tutaj bezpłciowej panienki, robisz jakas ankiete, przecież widze że to facet :D dobranoc

Gość gość
Panienka jestem. Plci zenskiej " chlopie".

Gość gość
a ty nie jestes ten od synusia

Gość gość
takie rzeczy ustala się na początku znajomości,związku ,jak się dwoje ludzi kocha to normalna koleją rzeczy jest że prędzej czy później kobieta będzie chodzić dziewięć miesięcy jak słoń co do ślubu to tylko papier jeśli druga strona tego pragnie to nie wymaga to wiele wysiłku żeby ją uszczęśliwić tak jak piszę takie rzeczy ustala się na początku

Gość gość
Najtrudniej spytac wprost- czy chcesz miec ze mna dziecko i / lub mnie poslubic? W moich ustach zabrzmialoby to jak oswiadczyny, a oswiadczyc sie powinien facet.... A do tej pory to ani ja jemu, ani on mi nie powiedzial, ze mnie kocha... Chociaz to czuje, to nie slyszalam.

Gość gość
:D tacy faceci typu -autor sa bardzo niestebilni emocjonalnie , nie żdziwcie sie z epo chwili zwinie manaty i ahoj

Gość gość
A co jak zaciążysz przypadkiem? Na dziecko zawsze trzeba być gotowym :) Jeśli chcesz mieć dziecko, to nie będziesz szczęśliwa z kimś kto dzieci nie chce, ze ślubu możesz zrezygnować, bo to tylko nic nie znaczący papier.

Gość gość
możesz w luźnej rozmowie zapytać czy chce mieć potomstwo co do ślubu ciężki choć pamiętaj że to tylko papier

Gość gość
tacy faceci są egoistyczni , maja problemy z pscyhą

Gość gość
powiedz to suknienkowemu, że to tylko papier :D :D

Gość gość
nie no jak przypadkiem to spoko wolałabym jednak żeby spytał :)

Gość gość
sukienkowemu na ślubie nie zależało,nie trafiony nie zatopiony :p

Gość gość
tacy faceci są egoistyczni , maja problemy z pscyhą x Typowe podejście kobiet, jak facet czegoś nie chce to psychiczny, a jak kobieta nie ma na coś ochoty, to facet musi to uszanować... wy weźcie się jeb.... cie czymś w te puste łby, bo co jak co, ale to właśnie to jest egoizm i hipokryzja.

Gość gość
hej sukienkowy..tylko podłe nastawienie i naciski na sluby innych , dla zarobku ,oczywiste

Gość gość
normalny facet tak sie nie zachowuje , tylko dziwaki , ksieża i inny hipokryci liczący na kase obcych ludzi :D zresztą co tu robi taki idiota kazdy zdrowo myślacy facet ..jest inny niz kościelni hipokryci ,wiec nie szczekaj oszuście i manipulancie

Gość gość
miłość , jest ze zdrowo myslacym facetem omijamy łukiem nieudaczników

Gość gość
A moj nie chce nigdy przyjechac do mnie do domu bo ma jakis uraz do mojego ojca o glupia sprawe. Powiedzcie mi czy mam sobie robic nadzieje na slub i dzieci, jak on nawet mojej rodziny nie pozna nigdy? Czu pogodzic sie .... :/

Gość gość
chcesz ślub no problem a dzieci ile chcesz :P