Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmiana pracy a ciąża klotnie w zwiazku

Polecane posty

Gość gość

jestesmy razem 3 lata, mamy po 30 lat. moj chlopak bardzo chce miec dziecko, ale mowi, ze jeszcze nie teraz. mi by sie tez tak nie spieszylo, ale zaczynaja mnie uwierac kwestie zwiazane z praca. pracuje w jednej firmie od zakonczenia studiow i zaczynam myslec o zmianie zatrudnienia. jednak warunki tutaj mam ok, wynagrodzenie w porzadku itd. mowie mojemu facetowi, ze jak na macierzynski, to lepiej w tym miejscu, a potem cos poszukac... jak sie teraz zabiore za zmienianie pracy, to to pewnie potrwa z pol roku i potem z kolejne 2 trzeba bedzie w tym nowym miejscu przepracowac... wiec to wszystko sie strasznie przeciagnie i zrobie sie po prostu stara... pieniadze najprawpodoboniej tez beda gorsze. on mowi, ze dziecko tak, ale nie teraz, wiec jak czuje potrzebe zmiany pracy to mam ja zmieniac. co o tym sadzicie?

Gość gość
Jakie argumenty na "nie teraz "przytacza Twoj chlopak? Z tego co napisalas rzeczywiscie wynika ze teraz bylby na dziecko najlepszy moment.

Gość gość
jest to zwiazane z zawirowaniami, ktore mielismy w zwiazku. pol roku temu sie rozstalismy (co prawda tylko na 2 tygodnie, ale zawsze), dlatego ze mielismy ciagle konflikty. ja to rozumiem, ale z drugiej strony martwi mnie ta praca. nie mozna tez zakladam, ze zajde w ciaze od razu.... powiedzmy bede zmieniac prace, zaczniemy sie starac za jakies 2,5 roku, a to przeciez tez moze potrwac. w efekcie okaze sie, ze pierwsze dziecko urodze w wieku ok 34 lat... co o tym myslicie? martwic sie?

Gość gość
To zmienia nieco postac rzeczy.. Widocznie chlopak nie jest w 100% pewny jak sprawy potocza sie dalej miedzy wami. Dziecko zawsze zwieksza ilosc powodow do spiec, konfliktow. Moze sprobujcie dac sobie jeszcze troche czasu np pol roku. Wrocicie do rozmowy i wtedy zdecydujecie czy zmieniasz prace.

Gość gość
probowalam z nim tego typu rozmowy przeprowadzic jednak nic z tego nie wyszlo. on mowi, ze nie ma co planowac, ze mam szukac pracy i sie zobaczy, jak to sie pouklada. dla mnie jednak wkladanie mnostwo pracy i wysilku w szukanie nowej roboty tylko po to, by np w momencie, gdy juz znajde prace marzen podjac decyzje, ze jednak jej nie biore "bo ciaza" jest bez sensu! jak mojemu to mowie to sie z miejsca wkurza, ze ja bym chciala wszystko zaplanowac, a nie zawsze tak sie da. mi opadaja rece, bo akurat ciaze to bym zaplanowana miec chciala.

Gość gość
:)znowu temat o jakims facecie bo kobieta pasji nie ma hobby czy zaintersowan? facet ci zycie prowadzi a rob cp chcesz! 888 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
no to albo szukasz nowej pracy albo siedzisz w starej i tyle, on nie myśli jeszcze o ciązy, może pomyśli za rok moze za dwa a może wcale; do zostania ojcem go nie zmusisz wiec albo akceptujesz jego plany a raczej ich brak albo pakujesz manatki

Gość gość
nie rozumiem, ma glupia krowa dobrą pracę a chce szukac innej? serio nie kumam tego.

Gość gość
Mam identyczną sytuację, jestem po 30tce stałą pracę na umowę ale mało płatną z facetem jestem dwa lata i jestem w totaolnej dupie. Bo albo chce zajść w ciąże i trzymac sie poki co mojej pracy albo skoro on ie jest gotowy to rozwijac siebie i szukac czegos lepiejpłatnego. Tylko ze do niego te argumenty nie trafiaja, mówi mi to szukaj czegoś innego a ja przeciez zdaje sobie sprawę ze gdy znajde nowa pracę to daleka droga do stałej umowy. A co jak mnie zwolnia po 3 miesiacach?? Wszystko wtedy starsznie sie rozciaga w czasie a lata swoje mam. Wkurza mnie ze mój facet ma to centralnie w dupie ze chce miec dziecko juz teraz.

Gość gość
nie wiem, jak to długa droga do stałej umowy? ja w swojej obecnej pracy dostałam umowę od razu, bez okresu próbnego

Gość gość
"Wkurza mnie ze mój facet ma to centralnie w dupie ze chce miec dziecko juz teraz." x a jego może wkurzać, że masz gdzieś to, że on dziecka teraz nie chce