Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Średnie bez matury to nie jest średnie tylko

Polecane posty

Gość gość

podstawowe, nie ma gimnazjalnego więc ktoś kto skończył liceum - nie ma matury, ma wykształcenie podstawowe skończył technikum - nie ma matury, ma wykształcenie takie jak po zawodówce.

Gość gość
Racja! Mnie rozwala określenie "średnie niepełne" ;)

Gość gość
nie istnieje coś takiego jak średnie niepełne, to po prostu wykształcenie średnie a pracodawcy nigdy nie pytają o maturę, chyba jacyś j******i.

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza po prostu nic 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
a od kiedy matura jest potrzebna zeby uznac ze ktos liceum skonczył?? dostaje świadectwo ukonczenia liceum wiec ma srednie a jakis cymbał powie ze ma podstawowe haha

Gość gość
w technikum wazne sa egzaminy zawodowe, po nich ma sie technika i zawód, matura do tego jest zbedna

Gość gość
Po skończeniu liceum/technikum jest wykształcenie średnie, nieważne czy z maturą, czy bez niej. A co powiesz o ludziach, którzy po technikum zdali egzamin na technika a nie pisali matury? Że też mają tylko podstawowe?

Gość gość
no bo mają maturę i chcą się wywyższyć, niektórym ludziom nawet nie podoba się to, że ja nie mam matury tylko sam ogólniak a pracuję w urzędzie gminy. Jestem tylko po liceum, oto stanowisko ubiegały się jeszcze 3 osoby. Jedna miała technikum ekonomiczne a druga studium administracji (te 2 podobnie jak ja nie mają egzaminu dojrzałości ale mają coś wspólnego z pracą w urzędzie) i była jeszcze panienka po jakimś tam badziewnym kierunku licencjacie humanistycznym. Ja się dostałam a one nie, jeszcze słyszałam że tamte mają większe pojęcie o tej pracy niż ja. Ja dostałam się po znajomości, dostałam umowę na 3 lata.

Ja skończyłam technikum: technik organizacji usług gastronomicznych i nie mam ani matury ani egzaminu zawodowego, ale i tak skończyłam więcej niż tylko liceum. Byłam rok w szkole policealnej, chciałam zabrać papiery ale właścicielka szkoły powiedziała mi że jak nie podejdę do egzaminu zawodowego to będę miała wykształcenie policealne.

Gość gość
Zazdrość przez niektórych przemawia że oni zdawali maturę a ktoś nie i są na równi z wykształceniem.

Gość gość
Świadectwo jest dokumentem potwierdzającym posiadanie wykształcenia średniego, a zdana matura dokumentem uprawniającym do podjęcia studiów wyższych, nie mylić z licencjatem.

Gość gość
Licencjat to nie jest wyższe wykształcenie a półwyższe

Gość gość
Oooooo, kogoś gryzie fakt, ze nie zdał matury......... Wstyd, no ale ktoś kopac rowy musi, chyba ze masz znajimych to cie zaczepia w urzedzie. Dlatego wlasnie nic zalatwic tam nie mozna, glupie pindzie bez matury siedzą i hu..... wiedzą.

Gość gość
a ty to to po maturze pewnie masz wiedzę przeogromną :classic_cool: . Pindzie tępe to są po pseudostudiach, za które tatusiowie płacą. Tępaczki nawet pisać nie potrafią poprawnie a się mgr tytułują! Żenua....