Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszaleje24

Jaz zwalczyć chrapanie męża

Polecane posty

Gość oszaleje24

pomocy mój mąż chrapie strasznie głośno i w każdej pozycji nie pomaga szturchanie ''kopani'' itp ma zabieg zmniejszenia migdałków ( chodzi do laryngologa ) ale dopiero w październiku a do tego czasu chyba oszaleję macie jakieś metody SKUTECZNE metody by przestał chrapać ? POMOCY

Gość oszaleje24
up

Gość oszaleje24
???

Gość oszaleje24
???

Gość gość
operacyjnie

Witam oszaleje24 2014.07.23 , może warto poszukać innej placówki, gdzie zabieg będzie mógł być wykonany znacznie wcześniej. Niestety jeżeli problem z chrapaniem jest spowodowany migdałkami, to inne metody (oprócz zabiegu chirurgicznego) nie pomogą. Pytanie: czy wykonywano diagnostykę chrapania i czy chrapanie u Twojego męża związane jest tylko z migdałami, czy może również ma inne podłoże. Wskazane jest wykonanie apnografii. Jest ono wykonywane m.in. w Dolnośląskim Centrum Laryngologii Medicus we Wrocławiu. Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
Może mieć też skrzywiona przegrode nosowa i tez chrapie bo mam. Skonsultuj to z lekarzem lub farmaceuta.

Gość gość
odrąb mu łeb przy samych jajach to przestanie

Gość caarycakatarzyna
akurat schudnięcie nie zawsze pomaga.... mój mąż zrobił plastykę podniebienia w klinice MML, bo już na serio trochę go podduszało przez sen, a teraz ma spokój. Niby głupie chrapanie, a w badaniach wyszły mu bezdechy i inne takie, tak się spitrał, że od razu zdecydował się na zabieg :D I dobrze, bo oboje mamy wreszcie spokój :P

Gość gość
czasami wystarczy dobra suplementacja, mój mąż po nieudanej operacji przegrody nosa nie dał się już więcej zaciągnąć do lekarza, więc spanie osobno i dupa...a teraz od 3 tygodni święty spokój :] polecam http://www.croc.link/4Vr

Jeśli ma się faceta który śpi jak niedźwiedź to wcale się nie dziwie, że kobiety mają też z tym problem bo nie mogą spać. Mój osobiście jak na razie śpi w miarę spokojnie aczkolwiek bardzo dużo koleżanek albo kolegów którzy decydują się na specjalistyczne szkoły np. wojskowe idą na operację skorygowania przegrody nosowej. Ale jeśli z tym są problemy to bym się skłoniła ku nowocześniejszym metodom leczenie chrapania. http://www.beauty.com.pl/pl/leczenie-chrapania