Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu kot nie sika do kuwety ?

Polecane posty

Gość gość

proszę właścicieli kotów o poradę i pomoc, mam małego kota od niedawna. Ma kuwetę w łazience, kupę zawsze robi do kuwety ale gorzej z sikaniem, sika na chodniczki lub za wc, chyba nigdy do kuwety, nie wiem dla czego, jak go nauczyć że siku też się robi do kuwety??? błagam o poradę bo już mam powili dość prania na okrągło :/

Gość gość
a to kocur? W jakim wieku? Wykastrowany? Jeżeli załatwia się do kuwety to znaczy że wie do czego ona służy, wygląda na to że znaczy teren. Czy w domu są jeszcze jakieś zwierzęta?

Gość gość
Może nie pasuje mu żwirek? Mój kot miał podobnie - jak zmieniłam żwirek na inny (tańszy) to się obraził i sikał wszędzie tylko nie do kuwety. Może kuweta jest za rzadko czyszczona, uznał, ze jest tam brudno i nie chce korzystać? inne pomysły nie przychodza mi do głowy.

Gość gość
Moja kotka wczoraj, jak pierwszy raz w życiu kupiłam jej żwirek zapachowy, to po obwąchaniu go przybiegła mnie ugryźć ze złości ;), ale przełamała się i załatwia się normalnie, do kuwety

Mam w domu dwa kocury i problem sikania po domu w miarę ustąpił po wykastrowaniu, a potem nauczyli się załatwiać do kuwety. Kocury w ten sposób znaczą teren

Gość gość
to jest młoda kotka, nie jest jeszcze wysterylizowana, ma ok 3 miesiące. może faktycznie to żwirek. spróbuję zmienić. najbardziej wkurza mnie to że kupę robi do kuwety ale sika po kątach. Wczoraj dałam do prania dywaniki z łazienki i koło kuwety leżała szmata do podłogi to zasikała tą szmatę. Kuweta jest czysta, kupki sprzątam na bieżąco. Wkurza mnie to sikanie. Wcześniej już miałam kota (też kotkę) to nie było z nią takiego problemu..

Gość gość
Nasza kotka w jak ją przynieśliśmy to wysikała się poza kuwetą tylko raz, na skarpetkę mojego chłopaka (leżącą oczywiście na ziemii ;/), wzieliśmy tą skarpetkę, włożyliśmy do kuwety, pokazaliśmy jej, następnego dnia rano było nasikane w kuwecie :), i od tamtej pory nie zdarzyło jej się tego robić nigdzie indziej. Może nie podpatrzyła u mamy, trzeba jej pokazać gdzie ma się załatwiać