Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemo20xt

Nerwica lękowa?

Polecane posty

Gość przemo20xt

Witam chcialbym zaczac od tego, ze mam 20 lat a juz czuje sie jak dziad ktory ma 80 lat i nie ma na nic sily. Jeszcze 6 lat temu bylem 'normalny' mialem aktywne zycie, chodzilem do szkoly, do pracy, spotykalem sie ze znajomymi itp. Na dzien dzisiejszy boje sie wyjsc nawet z domu (przed dom, do sklepu itp). Nie wychodze juz od kilku miesiecy z domu. Bralem przerozne leki w tym relanium i xanax ktore jedyne mi pomagaly, niestety wiem ze one mnie uzalezniaja i lekarz tez nie chce mi ich przepisywac, zawsze probowal znalesc dla mnie cos innego, no i wiadomo na mnie to nie dzialalo. Okolo 2 lat temu pierwszy raz sprobowalem alkoholu i poczulem sie jakbym odżyl wkoncu. Skutek tego taki ze jestem od tego tez teraz uzalezniony, ale jak wzielem od dziadka tabletke klonazepamu tez czulem sie swietnie. Dodam ze kiedys nie bralem rzadnych lekow nawet na grype doslownie. Teraz jestem wrakiem, caly czas mam w glowie ze nie dojde do przychodni a jak juz dojde to w tym tlumie doslownie umre. Potrafilbym jedynie pojsc tam pod wplywem, ale lekarz mi wtedy nic nie przepisze. Tak po za, moje objawy to : najczesciej lęk przed nie wiem czym albo przed tym ze dostane zawalu, zawroty glowy, otępienie itp. . ... Na ten moment rodzice chcą mnie wyrzucic z domu bo od samego poczatku kiedy to mam, mówili mi ze sciemniam zeby nie isc tylko do szkoly. Nie wiem co mam zrobic mam zwiazane rece. Jesli ktos to przechodzil niech napisze mi cos na ten temat. <- to tak w streszczeniu. Dzieki !

Gość reniaoln
Cześć Przemku! Nie powiem Ci żebyś się nie przejmował bo trzeba coś z tym koniecznie zrobić !!! Sześć miesięcy niewychodzenia z domu przy tej chorobie mogły spowodować straszne kłopoty ! Nie masz kogoś kto mógłby załatwić Ci te leki? Jeśli masz to zrób to i migiem na psychoterapie bo ona pomaga! Moja córka przezywala to samo, choć była od Ciebie dużo starsza i wyszla z tego ale leki na czarną godzine zawsze trzyma. Zycze Ci powrotu do zdrowia :-) powodzenia !

Gość Przemo20xt
Dzieki za odpowiedz. Moze i mam kogos kto moglby mi zalatwic te leki ale jeszcze nie pytalem. Boje sie zapytac o to rodzicow ze jeszcze nazwa mnie lekomanem jak kiedys jeszcze jak bylem nieletni i chodzilem do psychiatry. A odnosnie tych 6ciu mc-y to nie tak do konca -> normalnie juz nie wychodze od kilku lat praktycznie od poczatku tego horroru teraz tyle poprostu nie przekraczam drzwi wyjsciowych. Czuje ze juz mnie wypalila ta choroba i nie wiem czy to jeszcze mozliwe zebym do siebie doszedl

Gość Kamiloo4324432
witaj w klubie :D mnie tez za to wyrzucaja z domu

Gość gość
jak miales 14 lat chodziles do pracy?;>

Gość Przemo20xt
nie ze majac 14 lat, majac 16 pracowalem jak jeszcze nie bylo takiej masakry