Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitttta

Czy można wyczyścić swój BIK żeby dostać kredyt hipoteczny?

Polecane posty

Gość Anitttta

Cześć. Mam pytanie. Staramy się z mężem o kredyt hipoteczny na zakup domu, ale niestety bank odmówił nam kredytu bo poprzedni kredyt spłacaliśmy z opóźnieniem ... spłaciliśmy cały już ponad rok temu, ale opóźnienia w płatnościach rat spowodowały, że jesteśmy w BIK-u. Najgorsze jest to, że ponoć w BIK-u jest się przez 5(!!!) lat! Czy da radę jakoś wykreślić to z BIK-u? Proszę o pomoc.

Gość gość
Ja miałam podobnie, ale skontaktowałam się z Kancelarią z Wrocławia i oni mi pomogli wyczyścić BIK w ciągu 2,5 miesiąca. zobacz sobie na http://www.bik-czyszczenie.pl/

Gość Anitttta
Dziękuję :)))) poprawiłaś mi humor od rana :)))

Gość do Anityyy
Można wyczyscić swoją historię w biku. można napisać pismo o cofnięcie zgody na przetwarzanie danych jeśli te opóźnienia nie były zbyt długie tzn tak do 30 dni max. a jeśli dłuższe to faktycznie tak jak napisała osoba wyżej lepiej się z tym zwrócić do profesjonalnej kancelarii :)

Gość gość
dziewczyna nade mna ma racje, spokojnie sama wyczyscisz BIK wycofujac zgode o przetwarzaniu danych. Problem w tym, ze maja oni jeszcze jeden miedzybankowy system i z niego nie jest latwo usunac info

Gość gość
up

Gość evelyyyyn
mnie też Biuro Pozytywnej Historii Kredytowej z Wrocławia usunęło negatywną historię - trochę to trwało, ale dostałam potem kredyt bez problemu :)

No to ciężka sytuacja - a tego ,że ponad 5 lat jest taka historia to nie wiedziałam. Myślałam,ze nieco krócej. Czy wchodziłaś może na fora kredytowe? Znajdziesz tam wiecej przydatnych informacji niż na kafe - tutaj można się spodziewać,ze raczej nikt nie udzieli Ci merytorycznej odpowiedzi Na stronie: http://www.forum-kredytowe.pl/f148/ znajduje się cały dział o biku. Możesz sobie poczytać.

Gość MelisQa
Bzdura, że tylko 30 dni. Mój Mąż za gówniarza narobił debet na 1000zł i nie spłacał 4 lata!!!!! Gdy się związaliśmy i w końcu się o tym dowiedziałam, spłaciliśmy wszystko i od razu w banku złożyliśmy wniosek o wcześniejsze wykreślenie z BIKu. Nie przyszła na to żadna odpowiedź, ale pobraliśmy po kilku miesiącach raport BIK i był CZYSTY, a rok później dostaliśmy kredyt hipoteczny.

Tylko z tego co wiem, to bank może też odmówić wcześniejszego wykreślenia. Wtedy należy złożyć pismo z wycofaniem zgody na przetwarzanie danych po ustaniu zobowiązania. TO SAMO robią kancelarie, ale kasują za to kilka stówek.

Gość czyszczeniebiku
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś miał problem z długami, figuruje w BIKu, okres spłaty minął, a chciałby wziąć kredyt ze względu an trudną sytuację finansową, mogę Państwu przedstawić ofertę czyszczenia biku. Oczywiście, nie da się wyczyścić wszystkiego, ale część jest możliwa. Jeżeli chcą Państwo polepszyć swoją historię kredytową, to zapraszam do skorzystania z oferty profesjonalnej firmy, która nie obiecuje złotych gór, a jedynie spełnia to, co prawdziwe i realne. Polecamy wejść na czyszczeniebiku.pl i wypełnić formularz. Pozdrawiamy, zespół czyszczeniebiku.pl

Gość gość
Chcesz wiedzieć czy można samemu wyczyścić BIK? Lub czy pomimo negatywnych wpisów w BIK można otrzymać pożyczkę? Skorzystaj z naszego BEZPŁATNEGO poradnika, a dowiesz się: - Jak wyczyścić BIK samemu ? - Jak wygląda czyszczenie BIK ? - Jak otrzymać pożyczkę będąc w BIK ? - Jak krok po kroku założyć konto w BIK ? Otrzymasz także darmowe wzory dokumentów przydatnych przy usuwaniu wpisów w BIK. Poradnik znajdziesz pod adresem: https://poradnik-bik.pl