Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak 1,5 miesięczny jaki rozmiar ubranek

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli chcę kupić ubranka dla dziecka które będzie miało 2 miesiące w ramach prezentu, to jaki rozmiar wybrać? Dziecko jest mniejsze niż normalnie, tyle wiem ;). Ale pewnie ubranka i tak kupuje się na wyrost lekko. Podpowiedzcie proszę mamy bo nie miałam do czynienia z takimi małymi dzieciakami :)

Gość gość
62-68

Gość gość
i to będzie na teraz, czy na "zaś"?

Gość gość
Ja bym wybrała nawet większe niż 62-68 bo takie to on pewnie teraz nosi albo za chwilę będzie nosił. Lepiej kupić coś na wyrost troszkę większego bo na początek zawsze się ma najwięcej ubranek dla dziecka. I pamiętaj żeby brać pod uwagę porę roku w jakiej dorośnie do tego rozmiaru :)

Gość gość
moj ma 8 tyg i nosi 68 czasem 74 ale jest duży bo urodizł się 4,5 kg. jesli to przeciętnej wielkości niemowlak to pewnie 62 ale kup większe bo dziecko moment wyrasta

Gość gość
68 może być za duże skoro jest mniejsze. moje dziecko urodzilo się z waga 2600 i 48 cm i z pierwszych ubranek na rozmiar 56 wyrosło pod koniec drugiegi miesiąca . wtedy pamiętam odlozylam pierwsze śpioszki, zolte z motylkiem :) ale jeśli kupisz na 68 to przecież maluch dorośnie :)

Gość gość
ok, dzięki :)

Gość gość
Moj nosił 68. Ale ja bym na twoim miescu kupila 74. Lepiej zeby byly na potem niz za male.