Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego jak sie wykapię i wycieram ręcznikiem to robią sie rulony

Polecane posty

Gość gość

roluja się jakieś ruloniki czegoś, nie wiem co to jest , jestem czysta

Gość gość
To czarcie żebro, ktoś rzucił urok na Ciebie :D

Gość gość
kąp się częściej , ja tak mam gdy zdarzy mi się nie wykąpac jeden dzień , to chyba bród tak roluje się i musi być go widać przed kąpielą , zrogowaciałego naskórka nie widać a jest i tez może się rolować

Gość gość
może to zrogowaciały naskórek, bo ostatnio sie opaliłam ale skóra mi nie schodzi, delikatnie i może naskórek mi zszedł po opalaniu ?

Gość gość
peeling zrób

Gość gość
a czy jak zrobie peeling to zejdzie mi opalenizna ?

Gość gość
to martwy naskórek, jeżeli jest go bardzo dużo warto dwa razy w tygodniu zrobić peeling ciała np. kawowy

Gość gość
mnóstwo bylo tych ruloników, cała skóra sie kruszyła i byłam w szoku bo ne wiedziałam co robić, będę trzeć to tego dużo, strzepałam z siebie i juz nie tarłam ręcznikiem

Gość gość
Jeśli myjesz ciało tylko łapkami lub miękką myjką zawsze tak będzie. Martwy naskórek cały czas z nas schodzi i cały czas odrasta. Peeling 2 razy w tygodniu to desperacja w osiągnięciu idealnie gładkiej skóry i niezdrowo bo naskórek to bariera ochronna. Używaj bardziej szorstkiej myjki lub gąbki do każdej kąpieli. Te kilogramy wcieranych w ciało kosmetyków też się roluje i należy do to dobrze z siebie zetrzeć. Potem balsamy czy kremy mniej tłuste a bardziej nawilżające i nie bezpośrednio po kąpieli tylko co najmniej pół godziny dać skórze pooddychać.

Gość gość
własnie przypomniałam sobie że jak sie opalałam to wcierałam w siebie litry kremów, balsamów, oliwek , być może one schodzą rolując się z naskórkiem i to nie pod wpływcem mycia tylko tarcia , namydliłam sie i spłukałam, a to nie wystarczy